Už viackrát mi robili zadné brzdy, naposledy dokonca maturovali celý týždeň, faktúru ani nebudem spomínať. Pri výmene letných pneumatik som zistil, že zasa nefunguju. Naposledy som ich dával robiť preto lebo na STK zistili že zadné ani ťuk. Ešte šťastie že STK mi robil profesialny robič STK . Ale aby som sa dostal k jadru veci. Naposledy tvrdili že bola nečistota v zadu ako sa rozdeľujú trubky. Podľa mňa tam nie je tlak. Neviete mi poradiť či majú zadné brzdy súvis aj s výškovým korektorom, alebo zadnými guľami ? Totiž po vyčistení a výmene zadného korektora mi auto po naštartovaní stúpne vzadu na určitú výšku (vyššie ako jazdná poloha) a potom po asi 5s klesne na normálnu polohu. Všimol som si ,že sa tak správa aj keď ide na volnobeh a nikto nie je v aute stúpne-klesne-stúpne. Keď auto vypnem okamžite klesne o pár cm na normálnu polohu. Môže to mať súvis aj s nedostatkom tlaku v hlavnej guli?
Už viackrát mi robili zadné brzdy, naposledy dokonca maturovali celý týždeň, faktúru ani nebudem spomínať. Pri výmene letných pneumatik som zistil, že zasa nefunguju. Naposledy som ich dával robiť preto lebo na STK zistili že zadné ani ťuk. Ešte šťastie že STK mi robil profesialny robič STK :-)). Ale aby som sa dostal k jadru veci. Naposledy tvrdili že bola nečistota v zadu ako sa rozdeľujú trubky. Podľa mňa tam nie je tlak. Neviete mi poradiť či majú zadné brzdy súvis aj s výškovým korektorom, alebo zadnými guľami ? Totiž po vyčistení a výmene zadného korektora mi auto po naštartovaní stúpne vzadu na určitú výšku (vyššie ako jazdná poloha) a potom po asi 5s klesne na normálnu polohu. Všimol som si ,že sa tak správa aj keď ide na volnobeh a nikto nie je v aute stúpne-klesne-stúpne. Keď auto vypnem okamžite klesne o pár cm na normálnu polohu. Môže to mať súvis aj s nedostatkom tlaku v hlavnej guli?
Rozober a vycisti zadny korektor - ak tam bude ten stredovy valecek vybehany tak si zozen iny.
Rozober a vycisti zadny korektor - ak tam bude ten stredovy valecek vybehany tak si zozen iny.
Ako som už spomínal ten korektor ktorý je vzadu som mal rozobratý a vyčistil som ho. Otázka je či som ho dobre zložil. Ale keby som ho zle zložil asi by to nefungovalo. Ale hlavne ma zaujíma či to môže mať vplyv na zadné brzdy, alebo čo všetko ma vplyv na tlak v zadných brzdach.
Ako som už spomínal ten korektor ktorý je vzadu som mal rozobratý a vyčistil som ho. Otázka je či som ho dobre zložil. Ale keby som ho zle zložil asi by to nefungovalo. Ale hlavne ma zaujíma či to môže mať vplyv na zadné brzdy, alebo čo všetko ma vplyv na tlak v zadných brzdach.
Zadní brzdový okruh bere tlak ze zadního korektoru výšky - je to přirozená regulace tlaku v zadních brzdách podle zatížení nápravy. Má to ovšem ten negativní dopad, že když máš auto vzadu vyheverované, žádný tlak se ti v zadních brzdách neobjeví, a neznalý opravář to může vyhodnotit jako závadu. Jinak i pokud jezdíš s prázdným autem, tak zadní brzdy si moc nezapracují a časem může i oreznout kotouč.
Zadní brzdový okruh bere tlak ze zadního korektoru výšky - je to přirozená regulace tlaku v zadních brzdách podle zatížení nápravy. Má to ovšem ten negativní dopad, že když máš auto vzadu vyheverované, žádný tlak se ti v zadních brzdách neobjeví, a neznalý opravář to může vyhodnotit jako závadu. Jinak i pokud jezdíš s prázdným autem, tak zadní brzdy si moc nezapracují a časem může i oreznout kotouč.
Re Alp: Takže ako zistím či tie zadné brzdy fungujú. Podľa tohoto iba na STK a tam je to už dosť neskoro.
Re Alp: Takže ako zistím či tie zadné brzdy fungujú. Podľa tohoto iba na STK a tam je to už dosť neskoro.
Víš,jak to poznáš,že jdou či nejdou?!!!Sundej zadní kolo a opři hever o kotouč a nastartuj!!Kolo musí prostě cítit zátěž..Na tom je funkčnost zadních brzd závislá,jinak to auto ani neodvzdušníš!!!!!!Shrnutě(musí tlak do toho kola jít,jako kdybys tam měl nasazený kolo!!A pak lhm stříká proudem!!)
Víš,jak to poznáš,že jdou či nejdou?!!!Sundej zadní kolo a opři hever o kotouč a nastartuj!!Kolo musí prostě cítit zátěž..Na tom je funkčnost zadních brzd závislá,jinak to auto ani neodvzdušníš!!!!!!Shrnutě(musí tlak do toho kola jít,jako kdybys tam měl nasazený kolo!!A pak lhm stříká proudem!!)