Ahojte.. doteraz som väčšinou jazdieval s poloprázdnym autom..Takže som mal pocit, že brzdí OK.. Minulý víkend som ho však naložil a hajde na výlet.. a čuduj sa svete, stlačím pedál, že idem brzdiť a auto nič... (( Skoro som vytlačil pedál von z auta, ale účinok len taký striedmy... Mám tam valec zo Xantie, má taký trochu oneskorený nábeh, ale ináč brzdil dobre.. až doteraz..
Je to normálne, alebo čo by s tým mohlo byť... ??? Auto v pohode vydrží hore do druhého dňa....
Ahojte.. doteraz som väčšinou jazdieval s poloprázdnym autom..Takže som mal pocit, že brzdí OK.. Minulý víkend som ho však naložil a hajde na výlet.. a čuduj sa svete, stlačím pedál, že idem brzdiť a auto nič... :((( Skoro som vytlačil pedál von z auta, ale účinok len taký striedmy... Mám tam valec zo Xantie, má taký trochu oneskorený nábeh, ale ináč brzdil dobre.. až doteraz..
Je to normálne, alebo čo by s tým mohlo byť... ??? Auto v pohode vydrží hore do druhého dňa....
Taky jsem většinou jezdil prázdnej a zadní kotouče byli totálně zrezlé. Už půl roku jezdím plně naložen lidma a je to OK. Taky s plně naloženým autem máš větší hmotnost, tedy i kynetická energie je o něco větší, takže spolu s rezlými zadními kotouči a suběktivním dojmem se může zdát, že to málo brzdí. Tím samozřejmě netvrdím, že nemůžeš mít poruchu na brzdách .
Taky jsem většinou jezdil prázdnej a zadní kotouče byli totálně zrezlé. Už půl roku jezdím plně naložen lidma a je to OK. Taky s plně naloženým autem máš větší hmotnost, tedy i kynetická energie je o něco větší, takže spolu s rezlými zadními kotouči a suběktivním dojmem se může zdát, že to málo brzdí. Tím samozřejmě netvrdím, že nemůžeš mít poruchu na brzdách .
Rozhodne to normalne nie je, BXo ma jedovate brzdy bez ohladu na to ci je plne po strop alebo prazdne.
Rozhodne to normalne nie je, BXo ma jedovate brzdy bez ohladu na to ci je plne po strop alebo prazdne.
no já taky moc extra jed nemám ale já to přisuzuji ABS. Jedovaté jsou, protože mi ABS přerušovalo i na suché silnici, jen subjektivní dojem byl takový, že to málo brzdí, protože mi neflekovali kola. Ale jak jsem psal neříkám že buble nemá závadu na brzdách. Jen jsem chtěl naznačit, jestli to není třeba jen suběktivní dojem.
no já taky moc extra jed nemám :-) ale já to přisuzuji ABS. Jedovaté jsou, protože mi ABS přerušovalo i na suché silnici, jen subjektivní dojem byl takový, že to málo brzdí, protože mi neflekovali kola. Ale jak jsem psal neříkám že buble nemá závadu na brzdách. Jen jsem chtěl naznačit, jestli to není třeba jen suběktivní dojem.
instalater: ty to mas taky super tazke ) Ale ne, fakt je ze kazde jedno BXo sa sprava trocha inak. Nas 16v aj s ABS ma ostre brzdy. Skusal som par inych BX a kazdy sa sprava uplne inak, niektore ma proste pomalsi nabeh brzd, niekde to bolo treba zoslapnut az neviem kde, niekde sa len oprie noha o pedal a uz to brzdi. Takze co BX to ine brzdy.
instalater: ty to mas taky super tazke :-))) Ale ne, fakt je ze kazde jedno BXo sa sprava trocha inak. Nas 16v aj s ABS ma ostre brzdy. Skusal som par inych BX a kazdy sa sprava uplne inak, niektore ma proste pomalsi nabeh brzd, niekde to bolo treba zoslapnut az neviem kde, niekde sa len oprie noha o pedal a uz to brzdi. Takze co BX to ine brzdy.
No.. ono keď idem len sám, tak mám pocit, že tie brzdy idú fajn.. vždy stačí už len trochu dotlačiť a už by išli do šmyku... a zadné asi zaberajú tiež, lebo nie je na nich hrzda... Ale toto bola fakt fantázia.. vzadu sedeli dvaja ľudia, plus jeden kufor, v kufri veci pre 4 ľudí plus dva stany, nafukovačky a tak, výbava na čunder.. proste nič extra ťažké... A brzdy išli ako keby ich niekto natrel olejom.. po vystúpení zo zadu to ešte xvíľu blblo, ale potom sa to znormalizovalo... jo.. a ešte keď bol zaťažený zadok, tak regulátor cvakal oveľa častejšie...
No.. ono keď idem len sám, tak mám pocit, že tie brzdy idú fajn.. vždy stačí už len trochu dotlačiť a už by išli do šmyku... a zadné asi zaberajú tiež, lebo nie je na nich hrzda... Ale toto bola fakt fantázia.. vzadu sedeli dvaja ľudia, plus jeden kufor, v kufri veci pre 4 ľudí plus dva stany, nafukovačky a tak, výbava na čunder.. proste nič extra ťažké... A brzdy išli ako keby ich niekto natrel olejom.. po vystúpení zo zadu to ešte xvíľu blblo, ale potom sa to znormalizovalo... jo.. a ešte keď bol zaťažený zadok, tak regulátor cvakal oveľa častejšie...
brzdy sú odzvdušnené... ale zistil som, že nejako sú ohnuté kotúče... a už sa to neoplatí sústružiť... našiel som nejaké talianske SAMKO.. nemáte s tým skúsenosti ??? lebo ja tým talianom moc neverím...
brzdy sú odzvdušnené... ale zistil som, že nejako sú ohnuté kotúče... a už sa to neoplatí sústružiť... našiel som nejaké talianske SAMKO.. nemáte s tým skúsenosti ??? lebo ja tým talianom moc neverím...
buble zapamätaj si čo je v v náhradných dieloch talianske je na prd...
kúp radšej nejaké z prvovýroby.
buble zapamätaj si čo je v v náhradných dieloch talianske je na prd...
kúp radšej nejaké z prvovýroby.