zdravim, mám 18tzd turbo a rozsvítila se mi kontrolka abs, neví nekdo co by to mohlo znamenat?
zdravim, mám 18tzd turbo a rozsvítila se mi kontrolka abs, neví nekdo co by to mohlo znamenat?
Nejspíš se ti přerušilo vedení k čidlu na kole, je to nejběžnější závada abs, sundej přední kola a zkontroluj je...
Nejspíš se ti přerušilo vedení k čidlu na kole, je to nejběžnější závada abs, sundej přední kola a zkontroluj je... ;-)
Najskôr sa ti predral alebo zlomil kábel od niektorého čidla. Čidlo je pri každom kolese. predné majú konektory aj pred prepážkou motora (svetlé plastové otočné konektory), a zadné majú rovnaké konektory pod zadnými sedadlami.
Tak ich tam skús rozpojiť a zmeraj odpor. Rádovo by si mal namerať 1000 ohmov.
inak sa to dá nemerať aj priamo na konektor riadiacej jednotky, ktorú nájdeš pod sedadlom vodiča. Podrobný návod nájdeš niekde v rubrikách.
... a možno by stačilo len očistiť "zuby" na predných polosiach a "zuby" na zadných ložiskách.
Najskôr sa ti predral alebo zlomil kábel od niektorého čidla. Čidlo je pri každom kolese. predné majú konektory aj pred prepážkou motora (svetlé plastové otočné konektory), a zadné majú rovnaké konektory pod zadnými sedadlami.
Tak ich tam skús rozpojiť a zmeraj odpor. Rádovo by si mal namerať 1000 ohmov.
inak sa to dá nemerať aj priamo na konektor riadiacej jednotky, ktorú nájdeš pod sedadlom vodiča. Podrobný návod nájdeš niekde v rubrikách.
... a možno by stačilo len očistiť "zuby" na predných polosiach a "zuby" na zadných ložiskách.
No já nevím jestli by to bylo zrovna čidlem všechno je možné ale já měl problém v tom tenkém kabliku u pojistek co jde od spínačky byl přeštíplej a držel akorát na bužírce.
No já nevím jestli by to bylo zrovna čidlem :-) všechno je možné ale já měl problém v tom tenkém kabliku u pojistek co jde od spínačky :-) byl přeštíplej a držel akorát na bužírce.
Ale problém je taky v tom, že když vypnu motor a zase nastartuju, tak to zhasne a po ujetí asi tak kolometru se zase rozsvítí a takhle se to opakuje. kdyby bylo něco s čidlem nebo kabelem, tak by to podle mě svítilo pořád ale třeba se pletu.
Ale problém je taky v tom, že když vypnu motor a zase nastartuju, tak to zhasne a po ujetí asi tak kolometru se zase rozsvítí a takhle se to opakuje. kdyby bylo něco s čidlem nebo kabelem, tak by to podle mě svítilo pořád ale třeba se pletu.
No to bude najskor kabel, ono sa to tak sprava, jak to prehniva tak sa postupne zvysuje odpor na kabli a jak dosiahne urcitej urovne ( staci aby auto preslo nejakou nerovnostou ) tak pocitac kvoli vysokemu odporu na ABS cidle vypne cele ABS. Ale samozrejme moze to byt aj cokolvek ine - vezmi multimeter, tu na klube je popis ABSky v rubrikach a meraj meraj meraj
No to bude najskor kabel, ono sa to tak sprava, jak to prehniva tak sa postupne zvysuje odpor na kabli a jak dosiahne urcitej urovne ( staci aby auto preslo nejakou nerovnostou ) tak pocitac kvoli vysokemu odporu na ABS cidle vypne cele ABS. Ale samozrejme moze to byt aj cokolvek ine - vezmi multimeter, tu na klube je popis ABSky v rubrikach a meraj meraj meraj ;)