mohl by mi nekdo prosim poradit?dnes mi zacal můj 16v při nastartovanem motoru padat a dofukovat,tak jsem hledal čim to je a našel jsem,že hodně teče hydraulika z tlumiče tim otvorem nahoře u koule a ještě víc dole u kola kolem tý plastový harmoniky.Co se s tim dá dělat?A čim by to mohlo být?Popř.kde se dá koupit novej?Předem díky.
mohl by mi nekdo prosim poradit?dnes mi zacal můj 16v při nastartovanem motoru padat a dofukovat,tak jsem hledal čim to je a našel jsem,že hodně teče hydraulika z tlumiče tim otvorem nahoře u koule a ještě víc dole u kola kolem tý plastový harmoniky.Co se s tim dá dělat?A čim by to mohlo být?Popř.kde se dá koupit novej?Předem díky.
Tlmič prestal tesniť - prepúšťa, t.j. tlak sa dostáva do prepadu. Možnosti sú nasledovné:
1. demontovať+rozobrať tlmič+skontrolovať stav chromovaných dielov na koróziu a na základe toho kúpiť v Citroene pretesňovaciu sadu (Postup rozobrania a pretesnenia nájdeš v rubrikách).
2. Alebo zohnať iný - použitý tlmič.
3. Ešte je možnosť kúpiť nový, ale myslím že vzhľadom k cene do tohto variantu nepôjdeš.
PS: neznášam slovo piestnica, preto používan tlmič.
Tlmič prestal tesniť - prepúšťa, t.j. tlak sa dostáva do prepadu. Možnosti sú nasledovné:
1. demontovať+rozobrať tlmič+skontrolovať stav chromovaných dielov na koróziu a na základe toho kúpiť v Citroene pretesňovaciu sadu (Postup rozobrania a pretesnenia nájdeš v rubrikách).
2. Alebo zohnať iný - použitý tlmič.
3. Ešte je možnosť kúpiť nový, ale myslím že vzhľadom k cene do tohto variantu nepôjdeš.
PS: neznášam slovo piestnica, preto používan tlmič.
Tlumič v tomto případku je naprosto, ale naprosto nespráně použité slovo . Tento díl nic netlumí, jen přenáší pohyb a pracuje jako píst - hydraulická pístnice ......
tadyk máš jednoduchý postup: .link.
Tlumič v tomto případku je naprosto, ale naprosto nespráně použité slovo . Tento díl nic netlumí, jen přenáší pohyb a pracuje jako píst - hydraulická pístnice ...... :-)
tadyk máš jednoduchý postup:
http://www.bxclub.cz/index.php?gal=2565531&kod=32&ids=PATaMAT#pc
Nepoznám škaredšie slovo, ako "pístnice". To už radšej pracovný valec.
PS: Na nevhodne zvolený výraz som ovšem v texte upozornil
Nepoznám škaredšie slovo, ako "pístnice". To už radšej pracovný valec.
PS: Na nevhodne zvolený výraz som ovšem v texte upozornil:-)