caute ludia...1,9 stvorbod...po nastartovani, ak sa hned neudusi, tak sa viditelne trase...zvuk to ma ako keby niektory valec vynechaval ...sviecky su nove, kable su nove ,olej je vymeneny...este chcem skusit vybrat a vycistit vstreky..ak by ste mali niekto napad skontrolovat alebo vymenit nieco konkretne rad privitam napady
diky
caute ludia...1,9 stvorbod...po nastartovani, ak sa hned neudusi, tak sa viditelne trase...zvuk to ma ako keby niektory valec vynechaval ...sviecky su nove, kable su nove ,olej je vymeneny...este chcem skusit vybrat a vycistit vstreky..ak by ste mali niekto napad skontrolovat alebo vymenit nieco konkretne rad privitam napady
diky
vycisti ltiez ma hned napadlo ze mozno uz je niektory kontakt tak vysuchany ze by snad nesiel prud do dakeho kabla, ale zahada je vyriesena je to vecne problemati cky kontakt na tom relatku co dava stavu vstrekom..takze to idem poriadne vybrusit t ie kontakty vycstit a estepozrem ci snad niesu kable zalomene niekde...lebo ked som tukol do relatka tak to vyplo/zaplo vstrek ktory chcelo ..predtym to vypl ovzdy iba naraz preto som tam nehladal pricinu jedneho valca
vycisti ltiez ma hned napadlo ze mozno uz je niektory kontakt tak vysuchany ze by snad nesiel prud do dakeho kabla, ale zahada je vyriesena je to vecne problemati cky kontakt na tom relatku co dava stavu vstrekom..takze to idem poriadne vybrusit t ie kontakty vycstit a estepozrem ci snad niesu kable zalomene niekde...lebo ked som tukol do relatka tak to vyplo/zaplo vstrek ktory chcelo ..predtym to vypl ovzdy iba naraz preto som tam nehladal pricinu jedneho valca :)
kontakty na rele vybrusene jak nove ale zatial prd z toho a chova sa to vselijako len ne dobre ..neviem ci je problem v kabloch ale relatku ..tak som aspon odmeral kable nasiel som tam 3x 12V a snazi msa teraz byt mudry so schemy ze by som na nieco prisiel ale zatial nic
kontakty na rele vybrusene jak nove ale zatial prd z toho a chova sa to vselijako len ne dobre ..neviem ci je problem v kabloch ale relatku ..tak som aspon odmeral kable nasiel som tam 3x 12V a snazi msa teraz byt mudry so schemy ze by som na nieco prisiel ale zatial nic :)
kable su dobre niekolko krat kontrolovane ale toto by nevyrobil iani zle nahodene kable sto krat zapnes vypnes rele z kontaktov vzdy sa to chova inak ...idu 3valce dva valce chvilku mi isli aj vsetky na iny pokus zase nestriekalo ani do jedneho asi kedze to starter tocil nasucho
kable su dobre niekolko krat kontrolovane ale toto by nevyrobil iani zle nahodene kable sto krat zapnes vypnes rele z kontaktov vzdy sa to chova inak ...idu 3valce dva valce chvilku mi isli aj vsetky na iny pokus zase nestriekalo ani do jedneho asi kedze to starter tocil nasucho
Změř kompresní tlaky a mrkni pod víko ventilů jestli to nedělá ohoblovaná vačka. Jestliže máš tlaky a vačkátor v cajku, merkni jestli jsou káble správně. Pak můžeš zkusit ještě 1) vypojovat vstřiky jeden po druhém a sledovat jak se mění chod motoru a to samé s kabely od svíček. Měl by jsi spolehlivě identifikovat válec kde není změna chodu. to by byl ten zlobivý, tam bych se zaměřil na záměnu svíce z jiného válce, kabelu, a dalších.
Změř kompresní tlaky a mrkni pod víko ventilů jestli to nedělá ohoblovaná vačka. Jestliže máš tlaky a vačkátor v cajku, merkni jestli jsou káble správně. Pak můžeš zkusit ještě 1) vypojovat vstřiky jeden po druhém a sledovat jak se mění chod motoru a to samé s kabely od svíček. Měl by jsi spolehlivě identifikovat válec kde není změna chodu. to by byl ten zlobivý, tam bych se zaměřil na záměnu svíce z jiného válce, kabelu, a dalších.
no uz viem ze je to 4.valec ...odpojil som kabel od vstrekovaca a ziadna zmena...napatie na kabli som nameral...zatial neviem pricinu
no uz viem ze je to 4.valec ...odpojil som kabel od vstrekovaca a ziadna zmena...napatie na kabli som nameral...zatial neviem pricinu
...alebo (podobne ako píše pajator) neprehadzovať vstrekovače, ale len ich konektory. Sú zapojené aj tak paralelene a zistíš tým, či je chyba vo vstrekovačoch (2. a 4. valca), alebo v kabeláži k nim.
T.j. keď prehodíš konektory 1. s 2. a 3. so 4. vstrekovačom a potom nepôjdu valce 1. a 3., tak chyba nie je vo vstrekovačoch samotných ale niekde medzi nimi a ecu.
...alebo (podobne ako píše pajator) neprehadzovať vstrekovače, ale len ich konektory. Sú zapojené aj tak paralelene a zistíš tým, či je chyba vo vstrekovačoch (2. a 4. valca), alebo v kabeláži k nim.
T.j. keď prehodíš konektory 1. s 2. a 3. so 4. vstrekovačom a potom nepôjdu valce 1. a 3., tak chyba nie je vo vstrekovačoch samotných ale niekde medzi nimi a ecu.
no takze kable som vymenil po vymene ide 2. a 4. valec a 1. a 3. nejdu takze chyba bude niekde ...ano presne tam ..to este neviem ale motor je v poriadku
no takze kable som vymenil po vymene ide 2. a 4. valec a 1. a 3. nejdu takze chyba bude niekde ...ano presne tam :)..to este neviem ale motor je v poriadku
zase som sa vtom trosku hrabal a nasiel som zaujimavo riesene spojenie..prechod 5 kablov cez kovovuv svorku na jeden kabel veduci do riadiacej jednotky....link.
zase som sa vtom trosku hrabal a nasiel som zaujimavo riesene spojenie..prechod 5 kablov cez kovovuv svorku na jeden kabel veduci do riadiacej jednotky...http://www.bxclub.cz/graphics/dynamic/1348095_3.JPG
nedramatizuj ide o pointu vidis ze kopa kablov sa tam zmeni na jeden tenucky ...a to som si svietil s vetielkom z kastliku lepsia sa spravit nedala tma tam bola
nedramatizuj ide o pointu vidis ze kopa kablov sa tam zmeni na jeden tenucky :)...a to som si svietil s vetielkom z kastliku lepsia sa spravit nedala tma tam bola
tak tu je to aspon s opisom pre orientaciu kvalita stale -5bodov .link.
tak tu je to aspon s opisom pre orientaciu :) kvalita stale -5bodov http://www.bxclub.cz/graphics/dynamic/1348095_3.JPG
Ja by som sa primárne zaoberal tým, čo nefunguje. Teda vedením ku vstrekovačom.
Tento uzol - možno pozostatok nejakej prestavby alebo tuzingu, by som nechal zatiať plávať. Maximálne by som ho zaizoloval,pokiaľ je živý.
Btw, ty máš Jetronic s ecu pod sedalom, či v motore na AFS? Šak predsa keď už vieš že problém je vo vedení ku dvom vstrekovačom, tak nie je veľmi čo na vymýšľanie, keďže vieme, že sú všetky paralelne. Hľadaj uzol
Ja by som sa primárne zaoberal tým, čo nefunguje. Teda vedením ku vstrekovačom.
Tento uzol - možno pozostatok nejakej prestavby alebo tuzingu, by som nechal zatiať plávať. Maximálne by som ho zaizoloval,pokiaľ je živý.
Btw, ty máš Jetronic s ecu pod sedalom, či v motore na AFS? Šak predsa keď už vieš že problém je vo vedení ku dvom vstrekovačom, tak nie je veľmi čo na vymýšľanie, keďže vieme, že sú všetky paralelne. Hľadaj uzol:-)
neuveris ale aj ja som si to povedal ze niekde v spoji bude problem ...jetronic pod spolujazdcom...akurat zima ma odradza od prace..kazdopadne v teple domova sa aspon vzdelavam nad schemamy...co dako doteraz nepatrilo medzi moje hoby
neuveris ale aj ja som si to povedal ze niekde v spoji bude problem ...jetronic pod spolujazdcom...akurat zima ma odradza od prace..kazdopadne v teple domova sa aspon vzdelavam nad schemamy...co dako doteraz nepatrilo medzi moje hoby :)