Ahojte lidičky... mát docela nemilej problém. Dneska sem jel autem a chcípnul mi z ničeho nic motor no a pak už nešel za boha natočit! Přijde mi že praksnul rozvodový řemen. Největší problém je v tom, že pracuju do 16:30, takže když zkončím tak už je venku tma Startér prostě točí, ale motor nemá vůbec žádnou snahu chytnout, prostě ani prd. Snad zejtra budu vědět víc. Fotky motoru sou v profilu. Jinak se jedná o 1.9DDZ (TZI, jednobodová stříkačka solex). Pokud ste někdo už něco takového zažili nebo víte jak identifikovat čím to je, tak budu velice vděčný. Taky nevím jak to mám odtáhnout, hodil sem to na parkoviště... ach jo... tohle bych vůbec nečekal
Ahojte lidičky... mát docela nemilej problém. Dneska sem jel autem a chcípnul mi z ničeho nic motor no a pak už nešel za boha natočit! Přijde mi že praksnul rozvodový řemen. Největší problém je v tom, že pracuju do 16:30, takže když zkončím tak už je venku tma :( Startér prostě točí, ale motor nemá vůbec žádnou snahu chytnout, prostě ani prd. Snad zejtra budu vědět víc. Fotky motoru sou v profilu. Jinak se jedná o 1.9DDZ (TZI, jednobodová stříkačka solex). Pokud ste někdo už něco takového zažili nebo víte jak identifikovat čím to je, tak budu velice vděčný. Taky nevím jak to mám odtáhnout, hodil sem to na parkoviště... :( ach jo... tohle bych vůbec nečekal
Kdyby prasknul rozvodový řemen, změní se zvuk při točení motorem... Pokud točíš a zní to normálně, jen nechytne, problém bude jinde, koukni jestli hází jiskru a jde benzín... stačí baterka
Kdyby prasknul rozvodový řemen, změní se zvuk při točení motorem... Pokud točíš a zní to normálně, jen nechytne, problém bude jinde, koukni jestli hází jiskru a jde benzín... stačí baterka ;)
Tak se koukni jestli tam ten rozvoďák je nebo neni, ten kryt drží na pár šroubkách... a hned víš na čem seš...
Tak se koukni jestli tam ten rozvoďák je nebo neni, ten kryt drží na pár šroubkách... a hned víš na čem seš...
No tak už sem dal klíče známénu. BXko sám má a pokud s ním kdy něco bylo, tak na to přišel a opravil. Sám to vidí taky na rozvody, protože se mě ptal jak točil motor když sem startoval no a říkal že pokud to točilo lehko bez odporu, tak to bude rozvoďák. Tak snad budou jen ohnutý ventily a nebudou chycený písty nebo tak něco, to bych buď scháněl jinej pokud možno komplet motor nebo si spíš koupím konečně nějaký 16V a dám si ho dohromady. díly mám na tomhle nechce se mi vrážet x tisíc do toho motoru to rači udělám generálku 16V motoru Ale tak uvidíme no...
Já bych se na to auto mrknul, ale končím v práci o půl patý a to už tady je skoro tma, takže to je na pytel... Taky mi to nechce odvést žádná odtahovka, tak to poveze na laně a bude brzdit ručkou... na jedno kolo má 100% účinnost, ale na druhý nulovou... potřebuju jinej třmen, ale ten do technícký snad počká
No tak už sem dal klíče známénu. BXko sám má a pokud s ním kdy něco bylo, tak na to přišel a opravil. Sám to vidí taky na rozvody, protože se mě ptal jak točil motor když sem startoval no a říkal že pokud to točilo lehko bez odporu, tak to bude rozvoďák. Tak snad budou jen ohnutý ventily a nebudou chycený písty nebo tak něco, to bych buď scháněl jinej pokud možno komplet motor nebo si spíš koupím konečně nějaký 16V a dám si ho dohromady. díly mám na tomhle :) nechce se mi vrážet x tisíc do toho motoru to rači udělám generálku 16V motoru ;-) Ale tak uvidíme no...
Já bych se na to auto mrknul, ale končím v práci o půl patý a to už tady je skoro tma, takže to je na pytel... Taky mi to nechce odvést žádná odtahovka, tak to poveze na laně a bude brzdit ručkou... na jedno kolo má 100% účinnost, ale na druhý nulovou... potřebuju jinej třmen, ale ten do technícký snad počká
To celkom presne nechapem, sundam plastovy kryt a vidim ci to su alebo nie su rozvody, naco spekulovat a hadat a "mysliet si" a "vidiet" ? Diagnostika problemu zhruba na 5 minut.
To celkom presne nechapem, sundam plastovy kryt a vidim ci to su alebo nie su rozvody, naco spekulovat a hadat a "mysliet si" a "vidiet" ? Diagnostika problemu zhruba na 5 minut.
Tak tak, stačí demontovať horný kryt rozvodov (drží na 1 matke a 2 šrouboch). Prístup k nemu je fajn. Za 5 minút ho demontuješ, skontroluješ či remeň vidíš=lepšia správa, alebo nevidíš=horšia správa, namontuješ kryt na pôvodné miesto a máš vo veci jasno.
Tak tak, stačí demontovať horný kryt rozvodov (drží na 1 matke a 2 šrouboch). Prístup k nemu je fajn. Za 5 minút ho demontuješ, skontroluješ či remeň vidíš=lepšia správa, alebo nevidíš=horšia správa, namontuješ kryt na pôvodné miesto a máš vo veci jasno.
no a kdybych měl o tu hlavu zájem, tak máš jen tu hlavu nebo máš i zbytek k motoru? člověk totiž nikdy neví co se ještě posere. zatím ještě nevím co s tím je. já nemám čas se na to podívat a ten známej to ještě neodtáhnul a auto furt stojí a k tomu bez zadního nárazníku kterej renovuji taky by mě zajímalo, co případně za tu hlavu a další věci
no a kdybych měl o tu hlavu zájem, tak máš jen tu hlavu nebo máš i zbytek k motoru? člověk totiž nikdy neví co se ještě posere. zatím ještě nevím co s tím je. já nemám čas se na to podívat a ten známej to ještě neodtáhnul a auto furt stojí a k tomu bez zadního nárazníku kterej renovuji :( taky by mě zajímalo, co případně za tu hlavu a další věci
tož hlavu na DDZ mam taky.maximálně se ti ohlnuly písty a prdla vačka,víc určitě nic.
před měsícem mi prasknul rozvoďák na 1,9D,praskla vačice na tři kusy a ohlo se šest ventilů.
suma sumárum:řemen,kladka,těsnění pod hlavu,8xnew ventil,vačka a práce=11 500kč,dal jsem je jen proto,že to BXo je v good stavu a dost jsme si s ním vyhrál a myšlenka to prodat nebyla namístě.
pokud máš auto jinak OK a toto je jedinej průser,tak to oprav.
Solexe jsem měl a než mi zkolabovala elektrika,tak jsme byl maximálně spokojen.
btw:takže to oprav
tož hlavu na DDZ mam taky.maximálně se ti ohlnuly písty a prdla vačka,víc určitě nic.
před měsícem mi prasknul rozvoďák na 1,9D,praskla vačice na tři kusy a ohlo se šest ventilů.
suma sumárum:řemen,kladka,těsnění pod hlavu,8xnew ventil,vačka a práce=11 500kč,dal jsem je jen proto,že to BXo je v good stavu a dost jsme si s ním vyhrál a myšlenka to prodat nebyla namístě.
pokud máš auto jinak OK a toto je jedinej průser,tak to oprav.
Solexe jsem měl a než mi zkolabovala elektrika,tak jsme byl maximálně spokojen.
btw:takže to oprav :-)
Zdravím, tak moje předtucha se 100% vyplnila! Prasknul rozvoďák a potkaly se mi ventily, takže sem mluvil s tím známým mechanikem a spočítal to tak na 6.000,--. Ohnuly se ventily, takže ty udělá, pak rozvody, tak mu zejtra zavolám ať tam hodí ještě novou vodní pumpu, ať se pak nemusí zbytečně rozdělávat. Jinak to auto je fakt v dobrým stavu. Kompletní brzdy, brzdovej válej, reg. tlaku, čerpadlo, kostka, trubky... jen mám deravej střední díl výfuku a taky mi nefunguje ručka na pp kolo, je něco se třmenem, ale jinak je na pohodu, takže ten motor opravím a budu zas lítat. Jinak díky všem!!!
Zdravím, tak moje předtucha se 100% vyplnila! Prasknul rozvoďák a potkaly se mi ventily, takže sem mluvil s tím známým mechanikem a spočítal to tak na 6.000,--. Ohnuly se ventily, takže ty udělá, pak rozvody, tak mu zejtra zavolám ať tam hodí ještě novou vodní pumpu, ať se pak nemusí zbytečně rozdělávat. Jinak to auto je fakt v dobrým stavu. Kompletní brzdy, brzdovej válej, reg. tlaku, čerpadlo, kostka, trubky... jen mám deravej střední díl výfuku a taky mi nefunguje ručka na pp kolo, je něco se třmenem, ale jinak je na pohodu, takže ten motor opravím a budu zas lítat. Jinak díky všem!!!
Tak už to je hotový, nakonec mě to stálo necelých 7.000,- chtěl sem tam dát novou vodní pumpu, zbrousil mi hlavu, udělal ventily, zdvihátka a nějaký další prkotiny. Zvuk motoru se dosti zklisnil, předtím tam bylo klepaní (asi zdvihátka) teď si tak pekně broukal (teda až na děravej vejfuk). No v pátek jedu cestu do Plzně a zpátky cca 700km, tak snad to zvládnu. Jinak díky
Tak už to je hotový, nakonec mě to stálo necelých 7.000,- chtěl sem tam dát novou vodní pumpu, zbrousil mi hlavu, udělal ventily, zdvihátka a nějaký další prkotiny. Zvuk motoru se dosti zklisnil, předtím tam bylo klepaní (asi zdvihátka) teď si tak pekně broukal (teda až na děravej vejfuk). No v pátek jedu cestu do Plzně a zpátky cca 700km, tak snad to zvládnu. Jinak díky :))