Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte jestli jde dát převodovku z1.8 TD na 1.9 D jestli pasujou a jestli je třeba vyměnit setrvák+lamelu.
Chtěl jsem se zeptat jestli někdo nevíte jestli jde dát převodovku z1.8 TD na 1.9 D jestli pasujou a jestli je třeba vyměnit setrvák+lamelu.
Teoreticky by to mělo jít.Mám P-405 v papírech je motor 1,8 (A8A),ve skutečnosti je tam 1,9 (typ nevím,atmosdférický) a převodovka je tam na turbo (dle tvrzení předchozího majitele.Spíš než setrvák bude nutná výměna spojky asi.TJ lamela,přítlačný kotouč a vypínací ložisko.Jsem so jistý,že na tomto klubu (po prohledání fóra) najdeš odpověď,když ne tak ny bxcom jistě,event.P-405club
Teoreticky by to mělo jít.Mám P-405 v papírech je motor 1,8 (A8A),ve skutečnosti je tam 1,9 (typ nevím,atmosdférický) a převodovka je tam na turbo (dle tvrzení předchozího majitele.Spíš než setrvák bude nutná výměna spojky asi.TJ lamela,přítlačný kotouč a vypínací ložisko.Jsem so jistý,že na tomto klubu (po prohledání fóra) najdeš odpověď,když ne tak ny bxcom jistě,event.P-405club
Tak to jo a nevíš jestli je i rychlejší? když jsem měl P 405 D tak ten letěl v poho 160 km/h a u BX 1.9 TGD tak 140 km/h a to už motor řve jak blázen tak proto jsem se ptal.
Tak to jo a nevíš jestli je i rychlejší? když jsem měl P 405 D tak ten letěl v poho 160 km/h a u BX 1.9 TGD tak 140 km/h a to už motor řve jak blázen tak proto jsem se ptal.
Prevodovky vzajomne prehodis bez problemov. Spojky a setrvaky su na 1.7TD ( resp. 1.8TD ) a 1.9D ine. Turbo diesel ma 215mm a diesel ma len 200mm. Spojka a setrvak ale nie je sucast prevodovky, takze samotnu prevodovku prehodis Ta TD ti na diesly zhorsi akceleraciu ale zlepsi maximalku.
Prevodovky vzajomne prehodis bez problemov. Spojky a setrvaky su na 1.7TD ( resp. 1.8TD ) a 1.9D ine. Turbo diesel ma 215mm a diesel ma len 200mm. Spojka a setrvak ale nie je sucast prevodovky, takze samotnu prevodovku prehodis :-) Ta TD ti na diesly zhorsi akceleraciu ale zlepsi maximalku.
jak bylo napsáno - pasuje to a z TD je o něco rychlejší, ale při výkonu 49 resp, 51KW to skoro nepoznáš tu maximálku
jak bylo napsáno - pasuje to a z TD je o něco rychlejší, ale při výkonu 49 resp, 51KW to skoro nepoznáš tu maximálku
Neřekl bych, že to nepoznáš, TD převodovka je odstupňovaná do rychla celá, myslím, že budeš pociťovat nedostatek výkonu obzvlášť pokud máš 47kW nafťáka a ještě v kombíku Pokud chceš něco klidnějšího na dálnici, tak vyměň maximálně pětku, ale zbytek bych radši nechal...
Neřekl bych, že to nepoznáš, TD převodovka je odstupňovaná do rychla celá, myslím, že budeš pociťovat nedostatek výkonu obzvlášť pokud máš 47kW nafťáka a ještě v kombíku ;) Pokud chceš něco klidnějšího na dálnici, tak vyměň maximálně pětku, ale zbytek bych radši nechal...