Zdravím.Mám problém se startováním.Nechce startovat,bylo mi řečeno že je to špatné čidlo teplého a studeného startu.Pokud konektor proklemuju drátem tak za tepého motoru to startuje v pohodě za studeného jak kdy.Kde by se dalo toto čidlo sehnat a jaký je jeho správný název či katalogové číslo hledal jsem ho už v pár katalozích a nike jsem ho nenašel.Děkuji za odpověd Bobo
Zdravím.Mám problém se startováním.Nechce startovat,bylo mi řečeno že je to špatné čidlo teplého a studeného startu.Pokud konektor proklemuju drátem tak za tepého motoru to startuje v pohodě za studeného jak kdy.Kde by se dalo toto čidlo sehnat a jaký je jeho správný název či katalogové číslo hledal jsem ho už v pár katalozích a nike jsem ho nenašel.Děkuji za odpověd Bobo
no tak já mám stejnej motor a vybavuje se mi jen jedno čidlo na vzduch a to ho mám v sání do válců. chtěl sem si ho pořídit nový tak sem ho vyndal, ale nesehnali mi ho, možná by ho byli schopni objednat v citroenu. to moje funguje dobře, teda nemám problémy se startováním, ale měl sem problém s potenciometrem škrtící klapky a to se dá objednat jen u citroenu a ono nový stojí 9.000,- tak sem koupil asi za 500,- komplet vstřikování i se sáním a mám tedy i jedno to čidlo. zkusím zjistit zda se dá sehnat, ale chtělo by se to kouknout do citroen katalogu
no tak já mám stejnej motor a vybavuje se mi jen jedno čidlo na vzduch a to ho mám v sání do válců. chtěl sem si ho pořídit nový tak sem ho vyndal, ale nesehnali mi ho, možná by ho byli schopni objednat v citroenu. to moje funguje dobře, teda nemám problémy se startováním, ale měl sem problém s potenciometrem škrtící klapky a to se dá objednat jen u citroenu a ono nový stojí 9.000,- tak sem koupil asi za 500,- komplet vstřikování i se sáním a mám tedy i jedno to čidlo. zkusím zjistit zda se dá sehnat, ale chtělo by se to kouknout do citroen katalogu ;-)
V Citroenu stojí něco kolem 900,-, nicméně podle mě je stejný jako čidlo teploty vody pro řídící jednotku (modré u termostatu...)
V Citroenu stojí něco kolem 900,-, nicméně podle mě je stejný jako čidlo teploty vody pro řídící jednotku (modré u termostatu...)
Snímač teploty nasávaného vzduchu (a je jedno či je integrovaný vo váhe vzduchu, alebo je samostatne v sacom trakte) na štartovanie určite vplyv nemá.
Pokiaľ ti povedali, že je na vine zlý snímač teploty, tak to je jedine snímač teploty chladiva.
Inak snímač od Boscha č: 026...... je univerzál, dá da použiť ajk na vodu, aj na vzduch.
Btw: núdzovo sa snímač teploty vzduchu preklenúť dá, tak ako píšeš, len nie skratom, ale vložením odporu (cca 240 ohm) medzi piny konektoru. Vtedy si to myslí, že motor je zohriaty, kdežto pri tvrdom skratovaní je hodnota mimo toleranciu a riadiaca jednotka s ňou preto aj tak nepracuje a dosadí si továrenskú hodnotu odporu. Tak nejak to bude.
Označenie toho čidla nájdeš na 100% v "Rubrikách" v katalógu náhradných dielov pod názvom "Coolant temperature sensor", niekde v stati o hlave valcov.
Snímač teploty nasávaného vzduchu (a je jedno či je integrovaný vo váhe vzduchu, alebo je samostatne v sacom trakte) na štartovanie určite vplyv nemá.
Pokiaľ ti povedali, že je na vine zlý snímač teploty, tak to je jedine snímač teploty chladiva.
Inak snímač od Boscha č: 026...... je univerzál, dá da použiť ajk na vodu, aj na vzduch.
Btw: núdzovo sa snímač teploty vzduchu preklenúť dá, tak ako píšeš, len nie skratom, ale vložením odporu (cca 240 ohm) medzi piny konektoru. Vtedy si to myslí, že motor je zohriaty, kdežto pri tvrdom skratovaní je hodnota mimo toleranciu a riadiaca jednotka s ňou preto aj tak nepracuje a dosadí si továrenskú hodnotu odporu. Tak nejak to bude.
Označenie toho čidla nájdeš na 100% v "Rubrikách" v katalógu náhradných dielov pod názvom "Coolant temperature sensor", niekde v stati o hlave valcov.
... takže je to Bosch 0 280 160 026.
Informatívne, tu nájdeš/nájdete všetky používané komponenty vstrekovania a zapaľovania: .link.
... takže je to Bosch 0 280 160 026.
Informatívne, tu nájdeš/nájdete všetky používané komponenty vstrekovania a zapaľovania: http://www.atpelectronics.co.uk/Catalogue/citroen.htm
yariku tohle číslo BOSCH nikdo nezná, ani distributor BOSCH pro ČR... kde si ho sebral?
yariku tohle číslo BOSCH nikdo nezná, ani distributor BOSCH pro ČR... kde si ho sebral? :)
Tak to ano, v tom případě Bosch stojí něco kolem 500,-, nebo pak nějaký Facet 7.3128 nebo FEBI 17695 za cca 230,-...
Tak to ano, v tom případě Bosch stojí něco kolem 500,-, nebo pak nějaký Facet 7.3128 nebo FEBI 17695 za cca 230,-... ;)