Zdravim!
Idem kupovať autobaterku a neviem sa rozhodnúť..každý odporúča inak..kapacitu vezmem asi najvacsiu aka sa vojde pre istotu ..ale neviem si vybrať značku aké máte skúsenosti? bezúdržbovú? klasickú? ktorá značka vydržala najviac? a ma niekto skusenosti s BOSCH silver?
Zdravim!
Idem kupovať autobaterku a neviem sa rozhodnúť..každý odporúča inak..kapacitu vezmem asi najvacsiu aka sa vojde pre istotu :D ..ale neviem si vybrať značku aké máte skúsenosti? bezúdržbovú? klasickú? ktorá značka vydržala najviac? a ma niekto skusenosti s BOSCH silver?
S kapacitou to nepřeháněj, je to nesmysl, pokud jdeš kupovat do 16v, tak víc než 72Ah neber, bude se Ti špatně dobíjet... A pokud můžu doporučit, kup si údržbovku, bezúdržbovka je náročná na nabíjení, většina jich vyžaduje gelovou nabíječku, pokud se budeš o klasickou údržbovku starat a hlídat vodu, vydrží Ti taky, možná i víc... Z vlastní zkušenosti můžu říct, že většina reklamací na autobaterie, co v obchodě máme je právě na bezúdržbové baterie... A co se týče značky, tak co člověk to názor, je to asi jako se značkama aut... Asi jen nekupuj tu nejlevnější na trhu, vyšší cena většinou odráží vyšší kvalitu...
S kapacitou to nepřeháněj, je to nesmysl, pokud jdeš kupovat do 16v, tak víc než 72Ah neber, bude se Ti špatně dobíjet... A pokud můžu doporučit, kup si údržbovku, bezúdržbovka je náročná na nabíjení, většina jich vyžaduje gelovou nabíječku, pokud se budeš o klasickou údržbovku starat a hlídat vodu, vydrží Ti taky, možná i víc... Z vlastní zkušenosti můžu říct, že většina reklamací na autobaterie, co v obchodě máme je právě na bezúdržbové baterie... A co se týče značky, tak co člověk to názor, je to asi jako se značkama aut... :) Asi jen nekupuj tu nejlevnější na trhu, vyšší cena většinou odráží vyšší kvalitu... ;)
Bosch Silver...nabijat som ju musel iba ked som zabudol vypnut svetla alebo ked som mal odpojeny omylom altik...inak uz taha daky 5r alebo kolkaty bez problemov
Bosch Silver...nabijat som ju musel iba ked som zabudol vypnut svetla alebo ked som mal odpojeny omylom altik...inak uz taha daky 5r alebo kolkaty bez problemov
aha..no v katalogu majú LPR záruka 2 roky s tzv magickým okom ktoré signalizuje stav baterky..bezúdržbová..čo vy na to?
aha..no v katalogu majú LPR záruka 2 roky s tzv magickým okom ktoré signalizuje stav baterky..bezúdržbová..čo vy na to?
A ja mam v 16v uz druhy rok nejaku shitku s tesca za 3.50 a funguje bez problemov ;-D
A ja mam v 16v uz druhy rok nejaku shitku s tesca za 3.50 a funguje bez problemov ;-D
Minulý podzim mi odešla v 16v baterka do věčných lovišť a taky jsem chtěl kupovat nějakou "exkluzivní", pokud možno co nej. Ale jako nouzovku jsem použil takovýho pinďu vytaženýho ze zrušený stodvacítky, půl roku nepoužívanou, jen jsem ji nabil a dodnes slouží naprosto na 100%. Nějaká megasíla není opravdu vůbec potřeba.
Minulý podzim mi odešla v 16v baterka do věčných lovišť a taky jsem chtěl kupovat nějakou "exkluzivní", pokud možno co nej. Ale jako nouzovku jsem použil takovýho pinďu vytaženýho ze zrušený stodvacítky, půl roku nepoužívanou, jen jsem ji nabil a dodnes slouží naprosto na 100%. Nějaká megasíla není opravdu vůbec potřeba.
jj ta je gut. ja mel to samy ale od varty , mela vyssi startovaci proud protoze tam byly postribreny elektrody a makala jako fik
jj ta je gut. ja mel to samy ale od varty , mela vyssi startovaci proud protoze tam byly postribreny elektrody a makala jako fik
osobne sa priklanam ku klasickej, staci dolievat vodu a vydrzi vela. ja mam tiez noname baterku, asi tri krat vyslahanu na nulu a fachci v podstate ok az na jden krat, ked som dva tyzdne nejazdil. inak ak by si chcel investovat viac, radim gelovu. s tou mam dobre skusenosti, fachcila dva roky v zigulaku a teraz v pohode fachci v naftaku a to je v prevadzke od 2003. ak mas to auto co je v profila, v pohode staci 60 ah
osobne sa priklanam ku klasickej, staci dolievat vodu a vydrzi vela. ja mam tiez noname baterku, asi tri krat vyslahanu na nulu a fachci v podstate ok az na jden krat, ked som dva tyzdne nejazdil. inak ak by si chcel investovat viac, radim gelovu. s tou mam dobre skusenosti, fachcila dva roky v zigulaku a teraz v pohode fachci v naftaku a to je v prevadzke od 2003. ak mas to auto co je v profila, v pohode staci 60 ah
no neviem..riskovať no name je také..riskantné nevieš či si pár čínanov nezmyslelo že vynecháme pár článkov a predame to za kilo alebo čo..asi vezmem neaku klasicku..dolievat vodu mi nevadi len aby ju zas nežralo 3dc /mesiac ..potom človek rozmýšla kde tá voda končí
no neviem..riskovať no name je také..riskantné :D nevieš či si pár čínanov nezmyslelo že vynecháme pár článkov a predame to za kilo alebo čo..asi vezmem neaku klasicku..dolievat vodu mi nevadi len aby ju zas nežralo 3dc /mesiac ..potom človek rozmýšla kde tá voda končí
AX máme od nova a baterka vydržala 8 rokov a jazdilo s každý deň.lenže to som sa o ňu pekne staral, dolieval vodu a raz cez zimu som nabíjal bez ohladu či bola vybitá alebo nie.ale tiež je fakt že auto bolo garážované...
AX máme od nova a baterka vydržala 8 rokov a jazdilo s každý deň.lenže to som sa o ňu pekne staral, dolieval vodu a raz cez zimu som nabíjal bez ohladu či bola vybitá alebo nie.ale tiež je fakt že auto bolo garážované...
TycoonX nechci Ti kazit iluze, ale ať už koupíš jakoukoliv baterku, tak v tom mají prsty Čínani Navíc Čínani jsou ohledně baterek docela šikovní, kolikrát bych si ji koupil od nich spíš než od kdejakých evropanů... A standartní bezúdržbovka vyžaduje kontrolu tak měsíc po koupi a pak tak jednou za rok...
TycoonX nechci Ti kazit iluze, ale ať už koupíš jakoukoliv baterku, tak v tom mají prsty Čínani :) Navíc Čínani jsou ohledně baterek docela šikovní, kolikrát bych si ji koupil od nich spíš než od kdejakých evropanů... :-D A standartní bezúdržbovka vyžaduje kontrolu tak měsíc po koupi a pak tak jednou za rok... ;)
neviem prečo taká skepsa na noname baterku. veď keď máš ok, tak bohate stačí taká. ja osobne mám zlú skúsenosť s Vartou, vydržala niečo vyše dvoch rokov (v starom žiguláku) a noname (z tesca) podobne, len cena bola o polovicu menšia. takže keď som to zrátal ...... ale je to na tebe
neviem prečo taká skepsa na noname baterku. veď keď máš ok, tak bohate stačí taká. ja osobne mám zlú skúsenosť s Vartou, vydržala niečo vyše dvoch rokov (v starom žiguláku) a noname (z tesca) podobne, len cena bola o polovicu menšia. takže keď som to zrátal ...... ale je to na tebe
Většinou kupuji Českolipské AKUMY, a proč, jednak to mám za rohem, jednak mi je vozí z Mladé Boleslavi ze škodovky a to ty, kdy nějaký moula nechá na lince vybít tím že zapomenou něco vypnout, mám je nejraději, jen ji nabiju a už maká a za posledních pár let jsem si na nich docela namastil kapsu a nikdo nereklamoval.
Většinou kupuji Českolipské AKUMY, a proč, jednak to mám za rohem, jednak mi je vozí z Mladé Boleslavi ze škodovky a to ty, kdy nějaký moula nechá na lince vybít tím že zapomenou něco vypnout, mám je nejraději, jen ji nabiju a už maká a za posledních pár let jsem si na nich docela namastil kapsu a nikdo nereklamoval.