Takže minulý týžden sa mi konečne podarilo rozbehat tie moje neposlušné tlmiče. Predná náprava bola uplné tuhá, vobec neperovala. Každý mi hovoril že jeto bude v gulách(zlé), alebo že je krivá piestnica alebo že len pridredá. Moj prípad bol zrejme to posledné avšak na rady ako to opravit, každý hovoril : rozobrať(prípadne kupit nove tlmiče ). Ked som sa náhdou pozeral do motora, zbadal som od strany motora v hornej časti tlmiča(pri guli) otvor. Tak som tam strekol WD olej(WD-40) a tlmiče postupne prestali škrípať a neskor auto začalo aj pružiť. A doteraz riadne pruží . Pýtal som sa viacerých ľudí(aj tu na fóre) ktorý vlastnia CITOREN BX, pýtal som sa dokonca aj opravára ku ktorému chodím a ani ten to dokonca nevedel. Ak má niekto podoný problém tak dúfam že mu to pomože....
Takže minulý týžden sa mi konečne podarilo rozbehat tie moje neposlušné tlmiče. Predná náprava bola uplné tuhá, vobec neperovala. Každý mi hovoril že jeto bude v gulách(zlé), alebo že je krivá piestnica alebo že len pridredá. Moj prípad bol zrejme to posledné avšak na rady ako to opravit, každý hovoril : rozobrať(prípadne kupit nove tlmiče :-d). Ked som sa náhdou pozeral do motora, zbadal som od strany motora v hornej časti tlmiča(pri guli) otvor. Tak som tam strekol WD olej(WD-40) a tlmiče postupne prestali škrípať a neskor auto začalo aj pružiť. A doteraz riadne pruží :). Pýtal som sa viacerých ľudí(aj tu na fóre) ktorý vlastnia CITOREN BX, pýtal som sa dokonca aj opravára ku ktorému chodím a ani ten to dokonca nevedel. Ak má niekto podoný problém tak dúfam že mu to pomože....:)
idealne tam nastriekat lhm zvenku ... taky to krasne premaze a na rozdiel od wd40 to nevyschne ...
idealne tam nastriekat lhm zvenku ... taky to krasne premaze a na rozdiel od wd40 to nevyschne ...
jasne ako hovorí tief, bežne sa strieka LHM z boku piestnice(resp z boku uloženia tlmiča)
jasne ako hovorí tief, bežne sa strieka LHM z boku piestnice(resp z boku uloženia tlmiča)
super hosi diki za rady, vyskušam aj to...ale ja tak som rád že po dlhej dobe mi pruží auto
super hosi diki za rady, vyskušam aj to...ale ja tak som rád že po dlhej dobe mi pruží auto:-d
Když jsem koupil jedno Bx, bylo to to samé, tohle Bx mě naučilo, jednou za 3 až 4 měsíce podělit přední pístnice zezhora každou desetikubíkovou stříkačkou LHMkem, od té doby praktikuji na všech Bx, s tím, že abych to neměl drahé, používám starou přefiltrovanou LHM.
Když jsem koupil jedno Bx, bylo to to samé, tohle Bx mě naučilo, jednou za 3 až 4 měsíce podělit přední pístnice zezhora každou desetikubíkovou stříkačkou LHMkem, od té doby praktikuji na všech Bx, s tím, že abych to neměl drahé, používám starou přefiltrovanou LHM.
vybornej napad. pomuze to i na takovy to poskakovani po kouskach kdyz se tlakuje? jestli jo tak to taky vyzkousim. super
vybornej napad. pomuze to i na takovy to poskakovani po kouskach kdyz se tlakuje? jestli jo tak to taky vyzkousim. super
zvrchu..to ako do tých dier? auto mi už dlho stojí tak to započítam do predletovej prípravy..
zvrchu..to ako do tých dier? auto mi už dlho stojí tak to započítam do predletovej prípravy..
jj, nahoře z boku, občas tam jsou origo gumové záslepky, ta do těch otvorů.
jj, nahoře z boku, občas tam jsou origo gumové záslepky, ta do těch otvorů.
Tak aplikoval som LHM do tých otvorov a auto začalo pružiť. V servise mi mechanik tvrdil že sa musia vymeniť tlmiče.... A nemusia... Len dúfam že to vydrží takto stále...
Tak aplikoval som LHM do tých otvorov a auto začalo pružiť. V servise mi mechanik tvrdil že sa musia vymeniť tlmiče.... A nemusia... Len dúfam že to vydrží takto stále...
ako pisal hore rohaty ... s casu na cas to tam nalej, dobre je aspon raz za tyzden precvicit auto z najvyssiej do najnizsej 2 - 3 krat a bude to OK
ako pisal hore rohaty ... s casu na cas to tam nalej, dobre je aspon raz za tyzden precvicit auto z najvyssiej do najnizsej 2 - 3 krat a bude to OK
ahojte! vyskusam aj ja. uz som bol nestastny. vymenene gule a auto stale tvrde. aj pri zdvihani predku to islo skokmi, ale nie plynule. Dakujem za radu aj Ja!
ahojte! vyskusam aj ja. uz som bol nestastny. vymenene gule a auto stale tvrde. aj pri zdvihani predku to islo skokmi, ale nie plynule. Dakujem za radu aj Ja!