Zdravim Vas
Zacinam byt zufaly z mojho BXu. Tazko mi zapadaju rychlosti na miesto pri radeni spatocky mi to futr respektive skoro furt zavrci. Tazko mi ide dat jednotku a trojku. Spojkovy pedal je tvrdy. Moze to byt tym ze je v prevodovke malo oleja alebo sa mam pripravit navymenu spojky? Myslel som ze to zle zapadanie rychlosti je koly tiahlam ale ked som ich porovnaval s kolegovym peugeotom 405 s tym istym motorom tak jeho boli v ovela horsom stave a islo to v pohode. Mne pri radeni jednotky akoby nieco stalo v ceste ked to supnem do dvojky a potom spat do jednotky tak to ide v pohode. Zdvihnite mi prosim trocha adrenalinu a pustte sa do mna. DIK za odpovede
Zdravim Vas
Zacinam byt zufaly z mojho BXu. Tazko mi zapadaju rychlosti na miesto pri radeni spatocky mi to futr respektive skoro furt zavrci. Tazko mi ide dat jednotku a trojku. Spojkovy pedal je tvrdy. Moze to byt tym ze je v prevodovke malo oleja alebo sa mam pripravit navymenu spojky? Myslel som ze to zle zapadanie rychlosti je koly tiahlam ale ked som ich porovnaval s kolegovym peugeotom 405 s tym istym motorom tak jeho boli v ovela horsom stave a islo to v pohode. Mne pri radeni jednotky akoby nieco stalo v ceste ked to supnem do dvojky a potom spat do jednotky tak to ide v pohode. Zdvihnite mi prosim trocha adrenalinu a pustte sa do mna. DIK za odpovede
Píšeš, že jde ztuha, tak jako první bych zkusil namazat komínek co se po něm posouvá spojkové ložisko, a trochu bych povyšrouboval stavěcí šroub, tak o jeden dva závity. Jestliže ti spojka změkne a začne vypínat, bylo to jen nábalem prachu a staré vazeliny na komínku. Pak bys ještě mohl chvíli s svojí spojkou vydržet, Jestliže však spojkový pedál jde nejdříve tvrdě a dole najednou hupsne uplně lehce na dno, je nejvyšší čas na výměnu spojkového setu.
Píšeš, že jde ztuha, tak jako první bych zkusil namazat komínek co se po něm posouvá spojkové ložisko, a trochu bych povyšrouboval stavěcí šroub, tak o jeden dva závity. Jestliže ti spojka změkne a začne vypínat, bylo to jen nábalem prachu a staré vazeliny na komínku. Pak bys ještě mohl chvíli s svojí spojkou vydržet, Jestliže však spojkový pedál jde nejdříve tvrdě a dole najednou hupsne uplně lehce na dno, je nejvyšší čas na výměnu spojkového setu.:palec
No pedal mi ide od hora az dole tvrdo. Ako sa prosim ta dostanem k tomu kominku? treba to rozoberat? a tym stavecim srobom myslis tu paku ktorou sa nastavuje spojka? Ten srob je tam skoro na konci mozno este tak pol otacky ho otocim ale viac nie.
No pedal mi ide od hora az dole tvrdo. Ako sa prosim ta dostanem k tomu kominku? treba to rozoberat? a tym stavecim srobom myslis tu paku ktorou sa nastavuje spojka? Ten srob je tam skoro na konci mozno este tak pol otacky ho otocim ale viac nie.
no ja nwm ale nemohla by to byt taky kulisa??? sergio prece pise ze ty rychlosti jsou na kulise smerem v pred
no ja nwm ale nemohla by to byt taky kulisa??? sergio prece pise ze ty rychlosti jsou na kulise smerem v pred:nevim
problém kulisy by byl, kdyby tam ten kvalt nedostal vůbec, nebo dva najednou, to co popisuje, je nedovypnutá spojka, jinak, aby se dostal ke komínku, musí ven ta prachovka okolo spojkové páky a vidět na komínek bude přes zrcátko, nebo vyčůr..ě, přes notebook a vebovou kamerku.
problém kulisy by byl, kdyby tam ten kvalt nedostal vůbec, nebo dva najednou, to co popisuje, je nedovypnutá spojka, jinak, aby se dostal ke komínku, musí ven ta prachovka okolo spojkové páky a vidět na komínek bude přes zrcátko, nebo vyčůr..ě, přes notebook a vebovou kamerku.:-p
Vsadim se, ze je to opotrebovany pritlacak. Takze ja osobne bych nelenil a vymenil spojkovou sadu co nejdrive. Ja mel stejny problem na jednom BX a ted ho zacinam mit na soucasnem. Po vymene spojky sel spojkovy pedal lehce skoro jako plyn a razeni byla jedna radost...
Vsadim se, ze je to opotrebovany pritlacak. Takze ja osobne bych nelenil a vymenil spojkovou sadu co nejdrive. Ja mel stejny problem na jednom BX a ted ho zacinam mit na soucasnem. Po vymene spojky sel spojkovy pedal lehce skoro jako plyn a razeni byla jedna radost...
No asi nebudem taky zdatny este som v podstate rozobratu spojku nevidel. Nemate niekde nejaku fotku rozobratej spojky kde je videt ten kominek alebo nejaky nakres?
No asi nebudem taky zdatny este som v podstate rozobratu spojku nevidel. Nemate niekde nejaku fotku rozobratej spojky kde je videt ten kominek alebo nejaky nakres?
Nazdarek. Je to uz s tym hadzanim rychlosti trocha lepsie. Dnes som tam dolial prevodovy olej a sprava sa to trocha lepsie. Spojka je sice na tom rovnako. Minule som menil prevodovy olej a bal som sa ze ho prelejem tak som tam dal o 2dc menej tj. 1.8litra a samozrejme pri nalievani som trocha este povylieval a coto este aj pretieklo cez netesnosti. Dnes som tam dolial este nejake deco a pol a sprava sa to lepsie. Dufam ze nie len subjektivne Dal som tam predpisany 75w80 total ale pred tym tam predosli majitel mal nieco ine a riadne huste to bolo ked som to vypustal a zda sa mi ze tam toho bolo viac nez by malo byt. Nemohlo sa tym nieco pokaslat? Viem ze to nema vela spolocneho s tvrdou spojkou ale predsa mi to trocha poriesilo tie rychlosti. Jednotka sice este kapanek blbne ale nie tak ako vcera.
Nazdarek. Je to uz s tym hadzanim rychlosti trocha lepsie. Dnes som tam dolial prevodovy olej a sprava sa to trocha lepsie. Spojka je sice na tom rovnako. Minule som menil prevodovy olej a bal som sa ze ho prelejem tak som tam dal o 2dc menej tj. 1.8litra a samozrejme pri nalievani som trocha este povylieval a coto este aj pretieklo cez netesnosti. Dnes som tam dolial este nejake deco a pol a sprava sa to lepsie. Dufam ze nie len subjektivne :) Dal som tam predpisany 75w80 total ale pred tym tam predosli majitel mal nieco ine a riadne huste to bolo ked som to vypustal a zda sa mi ze tam toho bolo viac nez by malo byt. Nemohlo sa tym nieco pokaslat? Viem ze to nema vela spolocneho s tvrdou spojkou ale predsa mi to trocha poriesilo tie rychlosti. Jednotka sice este kapanek blbne ale nie tak ako vcera.