zdar, nedavno som kupil 1.9 benzin, asi tri. motor je ddz. auto je celkom fajn, ale obcas nechce naskocit. starter toci a nic. mam podozrenie na privod benzinu, lebo nastartuje pod zoslapnutym plynom po paaar sekundach tocenia. typujem na cerpadlo alebo filter. po nastartovani motor ide ok, bez trhania (takze filter zatial vylucujem). otacky ma sice okolo 1100, ale to by nemalo mat vplyv na startovanie. priklanam sa teda k cerpadlu. any ideas?
zdar, nedavno som kupil 1.9 benzin, asi tri. motor je ddz. auto je celkom fajn, ale obcas nechce naskocit. starter toci a nic. mam podozrenie na privod benzinu, lebo nastartuje pod zoslapnutym plynom po paaar sekundach tocenia. typujem na cerpadlo alebo filter. po nastartovani motor ide ok, bez trhania (takze filter zatial vylucujem). otacky ma sice okolo 1100, ale to by nemalo mat vplyv na startovanie. priklanam sa teda k cerpadlu. any ideas?
jedno jednobodové vstřikování nám dělalo podobnou rotyku, až do důkladného vyčištění vstřiku a kontrole tlaku čerpadla. Ta naše zase občas musela dostat povzbuzovací lupanec násadou. Až budeš mít čas, vem si někoho, kdo ti zastartuje a kokni do vstřiku, jestli práší, když ne a po klepnutí do něj začne, budeš muset čistit. Předpokládám, že palivo ve vedení má předepsaný tlak.
jedno jednobodové vstřikování nám dělalo podobnou rotyku, až do důkladného vyčištění vstřiku a kontrole tlaku čerpadla. Ta naše zase občas musela dostat povzbuzovací lupanec násadou. Až budeš mít čas, vem si někoho, kdo ti zastartuje a kokni do vstřiku, jestli práší, když ne a po klepnutí do něj začne, budeš muset čistit. Předpokládám, že palivo ve vedení má předepsaný tlak.:palec
no tak já mám taky jednobod DDZ ale je to TZI a to se myslím liší jen výbavou. kdysi sem měl problém že mi auto ztrácelo výkon, to se spravilo novým čerpadlem protože bylo špatný. pak sem si čistil někdy v létě celé vstřikování a mám i náhradní. celý sem to rozebral. někdy se mi ale taky stane že nechce naskočit a u mně to dělá to že mi blbnou kontakty od snímače polohy motoru a to pak můžu točit jak chci a nechytne. takžýe musím odpojit a znovu připojit a pak je vše v cajku jinak jezdí jako drak
no tak já mám taky jednobod DDZ ale je to TZI a to se myslím liší jen výbavou. kdysi sem měl problém že mi auto ztrácelo výkon, to se spravilo novým čerpadlem protože bylo špatný. pak sem si čistil někdy v létě celé vstřikování a mám i náhradní. celý sem to rozebral. někdy se mi ale taky stane že nechce naskočit a u mně to dělá to že mi blbnou kontakty od snímače polohy motoru a to pak můžu točit jak chci a nechytne. takžýe musím odpojit a znovu připojit a pak je vše v cajku jinak jezdí jako drak :)
ak by boli spinave vstreky, tak by sa to malo prejavovat aj inak, nie iba zlym startom, nie? vykon neklesa, taha plynule.. nemoze to byt syticom alebo take nieco?
ak by boli spinave vstreky, tak by sa to malo prejavovat aj inak, nie iba zlym startom, nie? vykon neklesa, taha plynule.. nemoze to byt syticom alebo take nieco?
Šak nechaj podozrenia podozreniami a keď to zasa nebude chceť naskočiť, tak kukni iskru a benzín a budeš mať hneď jasno
Potom budeme bádať ďalej
Šak nechaj podozrenia podozreniami a keď to zasa nebude chceť naskočiť, tak kukni iskru a benzín a budeš mať hneď jasno:-p
Potom budeme bádať ďalej:-))))
ved hej, zatial to spravilo iba raz a po cca 20 min. nastartovalo pod plynom. zatial sa drzim zasady nerob nic, co nerobi velke problemy. na male problemy ma auto narok vzhladom k veku
ved hej, zatial to spravilo iba raz a po cca 20 min. nastartovalo pod plynom. zatial sa drzim zasady nerob nic, co nerobi velke problemy. na male problemy ma auto narok vzhladom k veku :-d
Jak se ti chova motor,kdyz startujes? Ma snahu naskocit ale jako by se zahltil ale nenaskoci? Motor toci dal bez znamky startu?
Jak se ti chova motor,kdyz startujes? Ma snahu naskocit ale jako by se zahltil ale nenaskoci? Motor toci dal bez znamky startu?