Tak prostě pod pákou co za ní táhne plynové lanko povol matičku na 10 klíček na stavěcím šroubku a přidej si tím stavěcím šroubkem a matičku zas přitáhni
Tak prostě pod pákou co za ní táhne plynové lanko povol matičku na 10 klíček na stavěcím šroubku a přidej si tím stavěcím šroubkem a matičku zas přitáhni
03.02.2009 19:27 -
Re: ako zvysit otacky na naftaku?
Chlapi! Na Bosch cerpadle sa zvysuju otacky volnobehu na pake ktora je spojene s lankom co je spojene s tak zvanym patronom na zvysenie volnobehu za studena. Ta sa nachadza na zadnej vrchnej casti cerpadla pri bloku. Lavou skrutkou nastavujes otacky za studena to znamena lanko napnute takzvany zvyseny volnobeh a po zahriati co znamena lanko povolene pravou skrutkou zakladne otacky volnobehu. Pred tym povolit istiacu maticu klucom desat skrutky to vsjo! Prava skrutka pritiahnutie vyssie otacky za tepla, lava povolenie vyssie otacky za studena.
Chlapi! Na Bosch cerpadle sa zvysuju otacky volnobehu na pake ktora je spojene s lankom co je spojene s tak zvanym patronom na zvysenie volnobehu za studena. Ta sa nachadza na zadnej vrchnej casti cerpadla pri bloku. Lavou skrutkou nastavujes otacky za studena to znamena lanko napnute takzvany zvyseny volnobeh a po zahriati co znamena lanko povolene pravou skrutkou zakladne otacky volnobehu. Pred tym povolit istiacu maticu klucom desat skrutky to vsjo! Prava skrutka pritiahnutie vyssie otacky za tepla, lava povolenie vyssie otacky za studena.:palec
06.02.2009 07:57 -
..měl jsem podobný problém - po výměně filtru to začalo blbnout - problém byl v tom Purfluxu, žádné vyčištění membrány, nic takového nepomohlo - snad by pomohla výměna celého toho vrchní víčka s pumpičkou - já jsem se "nasral" a prostě jsem ten bazmek odpojil - místo něj jsem dal sítkový odkalovač (filtřík, který se montuje např. na CASE traktory).. Není to ten klasický plastový filtřík s papírovým vnitřkem - ten je na h**no, ale uvnitř sítko...sem tam to vyměním a žádný problém..Za kilčo je vymalováno..ještě zkontroluj hadičku, která stoupá k tomu filtru - no a hlavně, aby od toho filtru nevedla hadička k čerpadlu nějakýma točkama - ale víceméně samospádem...filtřík jsem připojil na ten držák, který původně drží ten Purflux bazmek...od té doby bez problému se zavzdušňováním...ještě si zkontroluj vedení nafty pod autem - jestli tam nemáš díry jako měl já (myslím v té části, která je vedena trubkami - dodnes nechápu, proč trubky)...
..měl jsem podobný problém - po výměně filtru to začalo blbnout - problém byl v tom Purfluxu, žádné vyčištění membrány, nic takového nepomohlo - snad by pomohla výměna celého toho vrchní víčka s pumpičkou - já jsem se "nasral" a prostě jsem ten bazmek odpojil - místo něj jsem dal sítkový odkalovač (filtřík, který se montuje např. na CASE traktory).. Není to ten klasický plastový filtřík s papírovým vnitřkem - ten je na h**no, ale uvnitř sítko...sem tam to vyměním a žádný problém..Za kilčo je vymalováno..ještě zkontroluj hadičku, která stoupá k tomu filtru - no a hlavně, aby od toho filtru nevedla hadička k čerpadlu nějakýma točkama - ale víceméně samospádem...filtřík jsem připojil na ten držák, který původně drží ten Purflux bazmek...od té doby bez problému se zavzdušňováním...ještě si zkontroluj vedení nafty pod autem - jestli tam nemáš díry jako měl já (myslím v té části, která je vedena trubkami - dodnes nechápu, proč trubky)...
06.02.2009 19:51 -
..jinak filtřík je po takovém připojení ve spádu - takže nafta z něj "nepadá" zpět...
..jinak filtřík je po takovém připojení ve spádu - takže nafta z něj "nepadá" zpět...
07.02.2009 18:57 -
Yeats ja by som na bx vymenil celu pumpu s filtrom,stala 1450sk a filter meniš po 10000km,stoji 199sk
a je to ok.
Yeats ja by som na bx vymenil celu pumpu s filtrom,stala 1450sk a filter meniš po 10000km,stoji 199sk
a je to ok.
08.02.2009 15:19 -
Uz som tu to raz pisal. Mal som Bosch system a tak tiez odisla membrana na rucnej pumpicke. Kupil som balonik za 250 Sk a celokovovy filter do volkswagnju s dvoma vyvodmi za 200,- Sk a mam pokoj. Vracat sa ku staremu nema vyznam!
Uz som tu to raz pisal. Mal som Bosch system a tak tiez odisla membrana na rucnej pumpicke. Kupil som balonik za 250 Sk a celokovovy filter do volkswagnju s dvoma vyvodmi za 200,- Sk a mam pokoj. Vracat sa ku staremu nema vyznam!
08.02.2009 15:54 -
robievam presne to isté ma plná spokojnosť.... Uz som tu to raz pisal. Mal som Bosch system a tak tiez odisla membrana na rucnej pumpicke. Kupil som balonik za 250 Sk a celokovovy filter do volkswagnju s dvoma vyvodmi za 200,- Sk a mam pokoj. Vracat sa ku staremu nema vyznam!
:palec robievam presne to isté ma plná spokojnosť....
09.02.2009 17:51 -
no, takze som takto dopadol, za tepla su otacky v pohode, tych cca 800. Myslel som, ze povolenim lavej skrutky zvysim otacky za studena, ale ako som si dnes rano vsimol, otacky su stale male - skapina. Vsimol som si, ze to lanko nie je nasponovane ani za studena a ked ho rucne potiahnem, tak sa vysuva z toho bazmeku pri motore.(tusim tam ma byt sytic alebo co) co s tym?nechcel som to tahat vela, aby som to neutrhol, ale islo to potiahnut taky 1 cm
no, takze som takto dopadol, za tepla su otacky v pohode, tych cca 800. Myslel som, ze povolenim lavej skrutky zvysim otacky za studena, ale ako som si dnes rano vsimol, otacky su stale male - skapina. Vsimol som si, ze to lanko nie je nasponovane ani za studena a ked ho rucne potiahnem, tak sa vysuva z toho bazmeku pri motore.(tusim tam ma byt sytic alebo co) co s tym?nechcel som to tahat vela, aby som to neutrhol, ale islo to potiahnut taky 1 cm
09.02.2009 18:59 -
Skusim zobrat druhy zo svokrovko diesla (totalka) a uvidim. Tam drzal otacky aj v zime.
Skusim zobrat druhy zo svokrovko diesla (totalka) a uvidim. Tam drzal otacky aj v zime.
10.02.2009 19:52 -
vymen ho lanko poriadne nasponuj je tam nato ta skrutka cez ktoru prechadza lanko. mozno nebudes musiet lavou skrutkou ani hybat ked. popripade si niekoho zavolaj napomoc nech ti pomoze so startovanim, rukou pridrz tu paku ako keby ju tahalo lanko a niekto druhy nech nastartuje.
vymen ho lanko poriadne nasponuj je tam nato ta skrutka cez ktoru prechadza lanko. mozno nebudes musiet lavou skrutkou ani hybat ked. popripade si niekoho zavolaj napomoc nech ti pomoze so startovanim, rukou pridrz tu paku ako keby ju tahalo lanko a niekto druhy nech nastartuje.:-p