Zdravim, chystam se s pumpickou odjet na dlouhy vylet ( 3000km ), tudis ji chci dat jeste poradne do rychtiku... Na co bych si mel dat velkej bacha a co 100% nechat zkontrolovat atd atd atd ,,, proste rady, nazory...
Jedna se o 14TGE.
dekuji dekuji mnohokrat
Zdravim, chystam se s pumpickou odjet na dlouhy vylet ( 3000km ), tudis ji chci dat jeste poradne do rychtiku... Na co bych si mel dat velkej bacha a co 100% nechat zkontrolovat atd atd atd ,,, proste rady, nazory...
Jedna se o 14TGE.
dekuji dekuji mnohokrat :)
pokial je to mimo republiku, pozicaj si novsie auto. tieto nase su sice dobre, ale uz maju svoj vek a aj napriek kontrole sa ti moze nieco pokaslat prave daaaleko od domu.
pokial je to mimo republiku, pozicaj si novsie auto. tieto nase su sice dobre, ale uz maju svoj vek a aj napriek kontrole sa ti moze nieco pokaslat prave daaaleko od domu. :-d
Jedna se o 14TGE.
dekuji dekuji mnohokrat
Vsetko zavisi od toho ako sa o auto staras a aky pravidelny servis mu poskytujes ...
Ak minimalny, resp. servis typu "opravujem len to najnutnejsie aby auto jazdilo" tak sa zariad ako pise breznev, ak autu poskytujes spravny servis a odstranujes vsetky poruchy vcetne pricin tak sprav akurat zakladnu kontrolu kvapalin, brzd, unikov LHM, remene, zbeznu "opticku" prehliadku auta zhora zdola, skontroluj ci mas v poistke i odtah domov, ak nie tak si ho priplat a hura na cestu ...
Vsetko zavisi od toho ako sa o auto staras a aky pravidelny servis mu poskytujes ...
Ak minimalny, resp. servis typu "opravujem len to najnutnejsie aby auto jazdilo" tak sa zariad ako pise breznev, ak autu poskytujes spravny servis a odstranujes vsetky poruchy vcetne pricin tak sprav akurat zakladnu kontrolu kvapalin, brzd, unikov LHM, remene, zbeznu "opticku" prehliadku auta zhora zdola, skontroluj ci mas v poistke i odtah domov, ak nie tak si ho priplat a hura na cestu ...:palec
Záleží na tom , jak máš autí vychytaný a jak na něm pravidelně servisuješ, jinak já s tou moji 1,4kou jezdím i delší štreky a úpně v pohodě, akorát mě jednou nasrali německý poldové, když při běžné silniční kontrole se mě ten debil optal, kdeže je ten sraz veteránů
Záleží na tom , jak máš autí vychytaný a jak na něm pravidelně servisuješ, jinak já s tou moji 1,4kou jezdím i delší štreky a úpně v pohodě, akorát mě jednou nasrali německý poldové, když při běžné silniční kontrole se mě ten debil optal, kdeže je ten sraz veteránů:palec
Nase BX nemelo problem s 3200 km, naprosta pohodicka a to dostalo v nemecku poradny kour na dalnici
Pokud si nejsi jisty, zajed do Holetina a nech si ho zkontrolovat
Nase BX nemelo problem s 3200 km, naprosta pohodicka a to dostalo v nemecku poradny kour na dalnici :-))
Pokud si nejsi jisty, zajed do Holetina a nech si ho zkontrolovat :palec
mno tak servis myslim ze ji davam dobrej ale sem tam se stane ze me sklame nejakou malickosti. Jeste me nenechala nikde stat. Mam sice spadyno na Xantii, ale snazim se to co nejvice oddalovat, protoze s BX sem maximalne spokojeny. tak nevim nevim...
mno tak servis myslim ze ji davam dobrej ale sem tam se stane ze me sklame nejakou malickosti. Jeste me nenechala nikde stat. Mam sice spadyno na Xantii, ale snazim se to co nejvice oddalovat, protoze s BX sem maximalne spokojeny. tak nevim nevim...
s kontrolou už ti poradili,tak na závěr:hlavně se z ničeho nepo*er.
pokud se o auto staráš,tak vydrží i více km.u tý 1,4 bych zkontroloval cca třeba po 1000km stav vody v systému a olej.
mě na 1,4 sice neubejval,ale na dlouhých cestách v zátahu to nějak mizelo,ale zase jde o to jak v pohodě máš ten motor.
s kontrolou už ti poradili,tak na závěr:hlavně se z ničeho nepo*er.
pokud se o auto staráš,tak vydrží i více km.u tý 1,4 bych zkontroloval cca třeba po 1000km stav vody v systému a olej.
mě na 1,4 sice neubejval,ale na dlouhých cestách v zátahu to nějak mizelo,ale zase jde o to jak v pohodě máš ten motor.