Zdar,tak mám takovou dost neobvyklou závadu.,která mně ale hrozně sere
Po výměně původního volantu za tříramenný GTičkový mi to začlo dělat to,že:Na volantovém hřídeli je vůle,a ta způsobí to,že volant se "zaklepe" do těch plastů pod volantem,a pekelně to vrže.
Je na to jediná věc,škubnout za volant směrem k sobě,a on povyleze cca o 5 milimetrů nahoru,kde už nevrže,ale stačí se jednou o ten vlant víc opřít,a zase zaskočí do těch plastů,a drhne a vrže.
Řešil jste to už někdo?
Zdar,tak mám takovou dost neobvyklou závadu.,která mně ale hrozně sere:-))))
Po výměně původního volantu za tříramenný GTičkový mi to začlo dělat to,že:Na volantovém hřídeli je vůle,a ta způsobí to,že volant se "zaklepe" do těch plastů pod volantem,a pekelně to vrže.
Je na to jediná věc,škubnout za volant směrem k sobě,a on povyleze cca o 5 milimetrů nahoru,kde už nevrže,ale stačí se jednou o ten vlant víc opřít,a zase zaskočí do těch plastů,a drhne a vrže.
Řešil jste to už někdo?
01.05.2009 11:21 -
Re: Vůle na sloupku řízení-vrže volant
A na tom tisicihranu to mas dobre dane? treba by stacilo jej trochu vypodlozit.
A na tom tisicihranu to mas dobre dane? treba by stacilo jej trochu vypodlozit.
01.05.2009 21:27 -
Jak myslíš dobře dané?Normálně nasazené na doraz,a utažené nafest golou.
Nedovedu si představit dávat na ten tisícihran nějakou spešl podložku,abych riskoval že to třeba tou podložkou proskočí,a uvolní se mi volant,navíc jsem nikdy podložku s tak velkou dírou neviděl.
Ale je to hrůza,a známý s BX má stejný problém,ale zato s origo jednorameňákem,taky se mu zaklepává a vrže
Jak myslíš dobře dané?Normálně nasazené na doraz,a utažené nafest golou.
Nedovedu si představit dávat na ten tisícihran nějakou spešl podložku,abych riskoval že to třeba tou podložkou proskočí,a uvolní se mi volant,navíc jsem nikdy podložku s tak velkou dírou neviděl.
Ale je to hrůza,a známý s BX má stejný problém,ale zato s origo jednorameňákem,taky se mu zaklepává a vrže:nevim
02.05.2009 16:21 -
ja som to riesil jemny m obrusenim plastov...aj tak ich nieje vidno na 16v volante..
ja som to riesil jemny m obrusenim plastov...aj tak ich nieje vidno na 16v volante..
02.05.2009 16:22 -
No počkej,to myslíš celou tyč až dolu ke kloubu?To může být problém jenom na kloubu,ne?
Navíc se obávám že takhle vyběhané to bude u každého.
Jak to myslíš s těmi plasty?Mně napadlo spíš ořezat volant zespoda,ale to je taky pěkná prasárna
Právě že na 16V volantu jsou vidět ty plasty hodně,původní jednoramenný je zakrýval,a nedělal problémy
No počkej,to myslíš celou tyč až dolu ke kloubu?To může být problém jenom na kloubu,ne?
Navíc se obávám že takhle vyběhané to bude u každého.
Jak to myslíš s těmi plasty?Mně napadlo spíš ořezat volant zespoda,ale to je taky pěkná prasárna
Právě že na 16V volantu jsou vidět ty plasty hodně,původní jednoramenný je zakrýval,a nedělal problémy:-((((
03.05.2009 06:52 -
dat tam nejakou podlozku jen tak jsem na misly nemel. samo ze by musela byt na miru soustruhem udelana. abych se jeste opravil. spiz takovy prstenec. stou tici jak pise TycoonX bych to taky zkusil. odmontoval bych plasty at se dostanu k tyci rizeni a zkusil tim volantem mlet. a hned budes vydet zda je vybehane ulozeni nebo kloub.
dat tam nejakou podlozku jen tak jsem na misly nemel. samo ze by musela byt na miru soustruhem udelana. abych se jeste opravil. spiz takovy prstenec. stou tici jak pise TycoonX bych to taky zkusil. odmontoval bych plasty at se dostanu k tyci rizeni a zkusil tim volantem mlet. a hned budes vydet zda je vybehane ulozeni nebo kloub.
03.05.2009 10:16 -
takto ako sa tyč riadenia napája do serva, tak tam je taká gumová podložka a tá sa zvykne odstupom času pomaly trhať a oslabovať, tu vymeň a bude to ok, mne robí to iste...
takto ako sa tyč riadenia napája do serva, tak tam je taká gumová podložka a tá sa zvykne odstupom času pomaly trhať a oslabovať, tu vymeň a bude to ok, mne robí to iste... :-o
03.05.2009 12:28 -
Mám BX14 a dělá mi to samé a vyměnil jsem hardy spojku na sloupku řízení. Zatím jsem nenašel jak to odstranit. Jednou mi poradil pan Hejda JH, bylo to jednoduché ale za ty 3 roky jsem to zapoměl. Budu muset až pojedu přes JH se u něj zastavit.
Mám BX14 a dělá mi to samé a vyměnil jsem hardy spojku na sloupku řízení. Zatím jsem nenašel jak to odstranit. Jednou mi poradil pan Hejda JH, bylo to jednoduché ale za ty 3 roky jsem to zapoměl. Budu muset až pojedu přes JH se u něj zastavit.
03.05.2009 13:36 -
nie..tá tyč riadenia ten zlatý či akej farby to je kus ..to je čisto v ňom..stačí odskúšať iné či sa hýbe..do 1mm je to ok..mne sa hýbal asi 2-3 a sem tam šuchol plasty..
nie..tá tyč riadenia ten zlatý či akej farby to je kus ..to je čisto v ňom..stačí odskúšať iné či sa hýbe..do 1mm je to ok..mne sa hýbal asi 2-3 a sem tam šuchol plasty..
03.05.2009 17:57 -
Mne sa to tiež sem tam prihodí. Vtedy demotujem volant a cez krátku tyčku zaklepem jemne uloženie tyče riadenia do stĺpika, a cca pol centi.
Mne sa to tiež sem tam prihodí. Vtedy demotujem volant a cez krátku tyčku zaklepem jemne uloženie tyče riadenia do stĺpika, a cca pol centi.
04.05.2009 11:18 -
Cus
Já měl taky tenhle problém a řešení bylo poměrně jednoduché
Tyč volantu je složena z několika kousků. Stačí když povolíš spoj a lehce jednu tyč vysuneš o cca 3-5 mm a vrzat ti to už nebude.
Musíš k tomu jen sundat spodní plast pod volantem a povolit objímku na jedné tyči do které je vsunuta tyč druhá.
Snad jsem to napsal srozumitelně
Cus :-)
Já měl taky tenhle problém a řešení bylo poměrně jednoduché :-)
Tyč volantu je složena z několika kousků. Stačí když povolíš spoj a lehce jednu tyč vysuneš o cca 3-5 mm a vrzat ti to už nebude.
Musíš k tomu jen sundat spodní plast pod volantem a povolit objímku na jedné tyči do které je vsunuta tyč druhá.
Snad jsem to napsal srozumitelně :-):-)
04.05.2009 21:24 -
JJ,dík,tuto radu jsem dostal na druhém clubu už před tebou,a dneska jsem jí provedl,a je to super,už nevrže
JJ,dík,tuto radu jsem dostal na druhém clubu už před tebou,a dneska jsem jí provedl,a je to super,už nevrže:-)