Zdravim Vas.
Ako mam zistit ci mam v kasi homokynetak? Ked otocim volant upne doprava tak mi tam nieco vrzga ale niesom si isty ci je to on alebo spodny cap ramena. Kolega ma na Cit. AX dodrbany homokinetak ale jemu to pri zatacani do zakruty vrci ako zbesnety pes no mne to nerobi. Resp. ked som si lahol pod auto a tahal poloos od kolesa k motoru a naopak tak to ma nejaku tu milimetrovu volu na strane kde mi to vrzga. Je ta vola ok alebo to mam vymenit a rovno tam hodit aj spodny cap?
Zdravim Vas.
Ako mam zistit ci mam v kasi homokynetak? Ked otocim volant upne doprava tak mi tam nieco vrzga ale niesom si isty ci je to on alebo spodny cap ramena. Kolega ma na Cit. AX dodrbany homokinetak ale jemu to pri zatacani do zakruty vrci ako zbesnety pes no mne to nerobi. Resp. ked som si lahol pod auto a tahal poloos od kolesa k motoru a naopak tak to ma nejaku tu milimetrovu volu na strane kde mi to vrzga. Je ta vola ok alebo to mam vymenit a rovno tam hodit aj spodny cap?:nevim
tá vôla je ok... vadný kĺb sa prejavý pri plnom vytočení volantu praskaním a pukaním, určite nie vŕzganím.takže chod na dake parkovisko vytoč do jednej a druhej strany a voz sa do kolečka a hned vieš kerá bije
a manualne sa to dá overiť tak že vybereš polos z náboja(v prevodovke ostáva) a chytíš klb do ruky pohýbeš s ním dolava a doprava a ak má cítitelne vôlu tak je v prdeli.
tá vôla je ok... vadný kĺb sa prejavý pri plnom vytočení volantu praskaním a pukaním, určite nie vŕzganím.takže chod na dake parkovisko vytoč do jednej a druhej strany a voz sa do kolečka a hned vieš kerá bije ;-)
a manualne sa to dá overiť tak že vybereš polos z náboja(v prevodovke ostáva) a chytíš klb do ruky pohýbeš s ním dolava a doprava a ak má cítitelne vôlu tak je v prdeli.:-)
Asi aby som to lepsie pochopil preto to je dvakrat Nemoze to byt nahodou lozisko na tej pravej strane? Ten cap to bude urcite uz ma svoje roky no ten stoji cca 13 Eur tak to vymenit problem nieje ale lozisko a homokynetak to su take 60 eurove palky tak teraz neviem ktore z toho moze haprovat. Lozisko sa ako prejavuje? Dik za odpoved
Asi aby som to lepsie pochopil preto to je dvakrat :-)))) Nemoze to byt nahodou lozisko na tej pravej strane? Ten cap to bude urcite uz ma svoje roky no ten stoji cca 13 Eur tak to vymenit problem nieje ale lozisko a homokynetak to su take 60 eurove palky tak teraz neviem ktore z toho moze haprovat. Lozisko sa ako prejavuje? Dik za odpoved;-)
ložisko hučí.
čap sa jednoducho dá skontrolovať taktiež: vysunieš ho z ramena a ked s ním pokýveš a ide lahko poprípade má vôlu hore dole tak je na nič.
a zároven pozri aj čap riadenia. držím palec
ložisko hučí.
čap sa jednoducho dá skontrolovať taktiež: vysunieš ho z ramena a ked s ním pokýveš a ide lahko poprípade má vôlu hore dole tak je na nič.
a zároven pozri aj čap riadenia. držím palec ;-)
skontroluj aj silentbloky na ramenach. mne hucalo lozisko preto, lebo rameno islo kov na kov. po vymene silentblokov a premazani loziska to prestalo.
skontroluj aj silentbloky na ramenach. mne hucalo lozisko preto, lebo rameno islo kov na kov. po vymene silentblokov a premazani loziska to prestalo.
Dikes za rady skusim to v dohladnom case minimalne diagnostikovat a dam vediet co je s tym. Este raz dik
Dikes za rady skusim to v dohladnom case minimalne diagnostikovat a dam vediet co je s tym. Este raz dik ;-)
Skontroluj nápravnicu v tých elkách, či nie je prasknutá a nevŕzga to tam. Ja som na striebornom BXku kedysi mal tento problém. A ešte pozri pri otvorenej kapote, či sa ti niektorá hydraulická guľa pri maximálnom vytočení neopiera o kasňu. Ak by bol niekto povoloval a otáčal osadenie gule, je to možné. Najpravdepodobnejšie máš ale v prdeli ložisko na dlhej poloosi - nie v náboji, ale na poloosi vzadu na motori. Asi je rozšrotované a keď vytočíš na max, poloos sa opre o to oko a škrie to.
Skontroluj nápravnicu v tých elkách, či nie je prasknutá a nevŕzga to tam. Ja som na striebornom BXku kedysi mal tento problém. A ešte pozri pri otvorenej kapote, či sa ti niektorá hydraulická guľa pri maximálnom vytočení neopiera o kasňu. Ak by bol niekto povoloval a otáčal osadenie gule, je to možné. Najpravdepodobnejšie máš ale v prdeli ložisko na dlhej poloosi - nie v náboji, ale na poloosi vzadu na motori. Asi je rozšrotované a keď vytočíš na max, poloos sa opre o to oko a škrie to.
Nazdar
Je mozne narvat na mojho diesla poloos s benzinaku? (konkretne z 1.6 TRS)
Nazdar
Je mozne narvat na mojho diesla poloos s benzinaku? (konkretne z 1.6 TRS):nevim
jj ide to je to možne benzínová má menší homokyneťák ale bez problémov tam ide
jj ide to je to možne ;) benzínová má menší homokyneťák ale bez problémov tam ide
čo ešte môže pri zatočení "chrústať" okrem homokineťáku? Lebo je namazaný a vôľu nemá.
čo ešte môže pri zatočení "chrústať" okrem homokineťáku? Lebo je namazaný a vôľu nemá.
No trocha laborujem nechce sa mi kupovat nove lozisko, homokynetak a spodny cap no a ten benzinovy homokynetak mi uz vyfukli ale ponukali mi celu poloos z P405 diesla ze vraj to bude pasovat. Vzhladom na to ze uz aj lozisko mam v muke mozem ist do takej alternativy? To by som dokupil len novy cap a na chvilu mam postarane. Bude mi to tam pasovat?
No trocha laborujem nechce sa mi kupovat nove lozisko, homokynetak a spodny cap no a ten benzinovy homokynetak mi uz vyfukli ale ponukali mi celu poloos z P405 diesla ze vraj to bude pasovat. Vzhladom na to ze uz aj lozisko mam v muke mozem ist do takej alternativy? To by som dokupil len novy cap a na chvilu mam postarane. Bude mi to tam pasovat? :nevim
zo 405 pasuje...
počuj ale furt si nenapísal že na čo si vlastne došiel a čo máš f prdeli????
zo 405 pasuje...
počuj ale furt si nenapísal že na čo si vlastne došiel a čo máš f prdeli????
No vyzera to tak ze je tam toho viac v muke. Homokynetak pri uplnom zatoceni vrci a lozisko je na tom tiez nievelmo dobre.
No vyzera to tak ze je tam toho viac v muke. Homokynetak pri uplnom zatoceni vrci a lozisko je na tom tiez nievelmo dobre.
No okrem toho ze mi to v zakrutach vrci (co pripisujem tomu klbu) mi auto na tej istej lavej strane pri jazde chrci ( ide to tak isto z lavej strany od kolesa) No podla mojich laickej diagnostiky som sa rozhodol ze to tam narvem nove s celou poloosou. Nemam pravdu? Kludne ma zdrbte ked zle rozmyslam ja som nievelmo zdatny v autach.
No okrem toho ze mi to v zakrutach vrci (co pripisujem tomu klbu) mi auto na tej istej lavej strane pri jazde chrci ( ide to tak isto z lavej strany od kolesa) No podla mojich laickej diagnostiky som sa rozhodol ze to tam narvem nove s celou poloosou. Nemam pravdu? Kludne ma zdrbte ked zle rozmyslam ja som nievelmo zdatny v autach. :nevim:-))
mozno len lozisko je uz uplne nakasu na poloosi a huci jak dabel
ale ked celu vymenis za novu mas klud na veky to je fakt
mozno len lozisko je uz uplne nakasu na poloosi a huci jak dabel :)
ale ked celu vymenis za novu mas klud na veky to je fakt :)