Začína sa mi čoraz častejšie stávať, že zohriaty 16V motor naskočí (po cca polhodinovej pauze) až po dlhšom točení a zošliapnutí plynového pedálu Po naskočení sa rozsvieti oranžová kontrolka, po \"vyblikaní\" je to vždy chyba - 52 (pomer paliva a vzduchu mimo toleranciu), t.j. široký pojem. Po nasledovnom vypnutí motora a opätovnom štarte (motor na druhý krát naskočí okamžite) sa kontrolka už nerozsvieti.
Motor ide inak korektne, nedymí, nevydáva zvuky. Minulý rok menené sviečky, sviečkové káble, filtre, snímač teploty vody, snímač polohy motora, viečko, palec (všetko nové).
Okrem toho postupne výmenným spôsobom (zámenou za použité diely) \"otestované\" AFS, škrtiaca klapky, spínač polohy škrtiacej klapky, vstrekovače, regulátor tlaku paliva, sanie, cievka, regulátor voľnobehu... Bezvýsledne.
Nejaké tipy? (tycoonx nemusí )
PS: Studený motor naskočí okamžite \"na brnknutie\".
Začína sa mi čoraz častejšie stávať, že zohriaty 16V motor naskočí (po cca polhodinovej pauze) až po dlhšom točení a zošliapnutí plynového pedálu:-(((( Po naskočení sa rozsvieti oranžová kontrolka, po \"vyblikaní\" je to vždy chyba - 52 (pomer paliva a vzduchu mimo toleranciu), t.j. široký pojem. Po nasledovnom vypnutí motora a opätovnom štarte (motor na druhý krát naskočí okamžite) sa kontrolka už nerozsvieti.
Motor ide inak korektne, nedymí, nevydáva zvuky. Minulý rok menené sviečky, sviečkové káble, filtre, snímač teploty vody, snímač polohy motora, viečko, palec (všetko nové).
Okrem toho postupne výmenným spôsobom (zámenou za použité diely) \"otestované\" AFS, škrtiaca klapky, spínač polohy škrtiacej klapky, vstrekovače, regulátor tlaku paliva, sanie, cievka, regulátor voľnobehu... Bezvýsledne:-(.
Nejaké tipy? (tycoonx nemusí:-)))) )
PS: Studený motor naskočí okamžite \"na brnknutie\".
12.05.2009 12:40 -
Re: Zlé štarty zohriateho motora
Zkus ještě čerpadlo, mě to dělalo u BX14 benzínové čerpadlo před odchodem do hajan. Po výměně OK.
Zkus ještě čerpadlo, mě to dělalo u BX14 benzínové čerpadlo před odchodem do hajan. Po výměně OK.
12.05.2009 13:01 -
A čidlo teploty vzduchu má 16V vo váhe vzduchu ??? Lebo to je tam už asi jediné čo si nespomínal.. : )))
A čidlo teploty vzduchu má 16V vo váhe vzduchu ??? Lebo to je tam už asi jediné čo si nespomínal.. : )))
12.05.2009 14:12 -
A nemáš tam ešte nejaké čidlo vo vačke čo riadi vstreky, okrem toho na kľukovke ???
A okrem toho skús odmerať ten potenciometer na škrtiacej klapke koľko ti ukazuje, keď to nechce naštartovať.. Nie, že by som mal šajnu ako vyzerá, ale niekedy sa stane, že v potenciometri nedosadá kontakt na odporovú dráhu a ukazuje nekonečný odpor... a potom si auto myslí, že máš plyn naplno, akurát so zatvorenou klapkou...
To ma len tak napadlo......
A nemáš tam ešte nejaké čidlo vo vačke čo riadi vstreky, okrem toho na kľukovke ???
A okrem toho skús odmerať ten potenciometer na škrtiacej klapke koľko ti ukazuje, keď to nechce naštartovať.. Nie, že by som mal šajnu ako vyzerá, ale niekedy sa stane, že v potenciometri nedosadá kontakt na odporovú dráhu a ukazuje nekonečný odpor... a potom si auto myslí, že máš plyn naplno, akurát so zatvorenou klapkou...
To ma len tak napadlo......
12.05.2009 14:33 -
nemám potenciometer, iba spínač a ten je samozrejme premeraný a je fporádku.
nemám potenciometer, iba spínač a ten je samozrejme premeraný a je fporádku.:-p
12.05.2009 14:34 -
neboj, ty mas stastie na kupcov, ty to urcite predas kasli na bx, ved mas fabiu
neboj, ty mas stastie na kupcov, ty to urcite predas :-)))) kasli na bx, ved mas fabiu :-))))
13.05.2009 12:55 -
Ja Ti poradím! prídi si do Šrúrova pre ten altík a potom pošli toho tvojho chudáčika do Dunaja! Neboj je tam miesta dosť
Ja Ti poradím! prídi si do Šrúrova pre ten altík a potom pošli toho tvojho chudáčika do Dunaja! Neboj je tam miesta dosť:-p
13.05.2009 13:22 -
yarik: ja ti neporadim lebo neviem, ja som radsej bratove auto ktore nestartovalo dal zosrotovat. je po probleme
yarik: ja ti neporadim lebo neviem, ja som radsej bratove auto ktore nestartovalo dal zosrotovat. je po probleme;-)
13.05.2009 17:34 -
Yarik, široký pojem by mohol znamenať niečo s ventilami, hydroštelmi a podobne. Podobný problém sme raz riešili s Picassom, to nechytalo, neťahalo a problém bol tam. Tam ale bola prasknutá pružina a ešte bol problém s takými uloženiami, neviem presne, jak sa tomu nadáva.
To je jedno, muselo sa to meniť komplet a potom to už išlo.
Všeobecne, pokiaľ motor nemá hydroštely sa vôla ventilov mení podľa teploty - Zmenšuje sa nárastom teploty samozrejme a pri malej vôli ventilov sa motor môže proste dusiť. Vtedy ale zvykne aj slabo ťahať. Neviem, či by to nejako obdobne nemohlo byť aj u teba - s tým hydroštelmi - však máš tam tento systém, nie?
PS: Ešte ten generátor impulzov, kamošov brat kvoli tomu občas nenatočil auto vôbec, iokedy išlo aj mesiac. Diagnostika nevykazovala chybu. Vymenil sa a je pokoj. Ale ty si ho menil, tak neviem. Už jedine studený spoj niekde v obvodoch riadiačky, alebo v kabeláži.
Yarik, široký pojem by mohol znamenať niečo s ventilami, hydroštelmi a podobne. Podobný problém sme raz riešili s Picassom, to nechytalo, neťahalo a problém bol tam. Tam ale bola prasknutá pružina a ešte bol problém s takými uloženiami, neviem presne, jak sa tomu nadáva.
To je jedno, muselo sa to meniť komplet a potom to už išlo.
Všeobecne, pokiaľ motor nemá hydroštely sa vôla ventilov mení podľa teploty - Zmenšuje sa nárastom teploty samozrejme a pri malej vôli ventilov sa motor môže proste dusiť. Vtedy ale zvykne aj slabo ťahať. Neviem, či by to nejako obdobne nemohlo byť aj u teba - s tým hydroštelmi - však máš tam tento systém, nie?
PS: Ešte ten generátor impulzov, kamošov brat kvoli tomu občas nenatočil auto vôbec, iokedy išlo aj mesiac. Diagnostika nevykazovala chybu. Vymenil sa a je pokoj. Ale ty si ho menil, tak neviem. Už jedine studený spoj niekde v obvodoch riadiačky, alebo v kabeláži.
13.05.2009 17:36 -
Yarik nema ucpaty katalyzator ale nieco ine proste to to jeho BXko ho prestalo mat rado
Yarik nema ucpaty katalyzator ale nieco ine:-d proste to to jeho BXko ho prestalo mat rado:-))
14.05.2009 08:29 -
SUP: tak s tým Katom kovboj. Ale keby bol upchatý, tak by auto nešlo do výkonu a dusilo by sa - čo sa nedeje.
S tými hydroštelmi - nerachotia, motor nedymí, nemá nadmernú spotrebu...
Aby som bol presnejš, tak je to tak, že studené chytí okamžite, aj úplne zohriate, ale nechytá také \"polozohriate\" - po pol až hodinovom odparkovaní. Keby stálo dlhšie(viac vychladlo), tak zasa chatá v pohode.
..asi má ecu nejaký vírus
SUP: tak s tým Katom :nevim kovboj. Ale keby bol upchatý, tak by auto nešlo do výkonu a dusilo by sa - čo sa nedeje.
S tými hydroštelmi - nerachotia, motor nedymí, nemá nadmernú spotrebu...
Aby som bol presnejš, tak je to tak, že studené chytí okamžite, aj úplne zohriate, ale nechytá také \"polozohriate\" - po pol až hodinovom odparkovaní. Keby stálo dlhšie(viac vychladlo), tak zasa chatá v pohode.
..asi má ecu nejaký vírus:-))))