Mám problém s mikrodrážkovym řemenem, už mam druhý nový řemen mam 1.8TD s klimou.
Cca po 10ti dnech ježdění mi ráno začne pískat tak ho musim vždycky utáhnout a to se opakuje
dokud se nevytahá uplně. už jenom kvůli závitům v hliníkové vaně motoru mě to štve a taky ten
řemen neni zrovna nejlevnější. Napadlo mě vyměnit pevnou řemenici na klice za benzinou, ale ta je menší.
Neměli to řešený nějak aby se tohle nedělo třeba nějakym tlumičem nebo tak něco, jinak ten první
řemen byl myslim good year a ten druhej Continental. Díky za rady
Mám problém s mikrodrážkovym řemenem, už mam druhý nový řemen mam 1.8TD s klimou.
Cca po 10ti dnech ježdění mi ráno začne pískat tak ho musim vždycky utáhnout a to se opakuje
dokud se nevytahá uplně:nevim. už jenom kvůli závitům v hliníkové vaně motoru mě to štve a taky ten
řemen neni zrovna nejlevnější. Napadlo mě vyměnit pevnou řemenici na klice za benzinou, ale ta je menší.
Neměli to řešený nějak aby se tohle nedělo třeba nějakym tlumičem nebo tak něco, jinak ten první
řemen byl myslim good year a ten druhej Continental. Díky za rady
17.09.2009 10:52 -
Re: Mikrodrážkový řemen TD s klimou
No, ja by som skorej riesil dovody preco sa ten remen znici .... Ako prvy kandidat by mohlo byt kompresor klimatizacie, daj dole remen a vyskusaj ci sa vsetko toci volne a bez odporu.
No, ja by som skorej riesil dovody preco sa ten remen znici .... Ako prvy kandidat by mohlo byt kompresor klimatizacie, daj dole remen a vyskusaj ci sa vsetko toci volne a bez odporu.
17.09.2009 11:23 -
To sem všechno zkoušel jde to všechno zlehka ložiska nehučej, při chodu neni vidět že by nějaká řemenice házela. Koukal jsem podrobně jestli neni v nějaké z řemenic bordel a nic. . Když zapnu klimu tak otáčky celkem spadnou, takže odběr docela má. Jenže mi to dělá i když jezdim bez klimy.
To sem všechno zkoušel jde to všechno zlehka ložiska nehučej, při chodu neni vidět že by nějaká řemenice házela. Koukal jsem podrobně jestli neni v nějaké z řemenic bordel a nic. :nevim. Když zapnu klimu tak otáčky celkem spadnou, takže odběr docela má. Jenže mi to dělá i když jezdim bez klimy.
17.09.2009 12:35 -
To ne .. řemen je suchej a nikde nic neteče, ale dělá to ráno přez den jak je to trochu ohřátý tak už to nedělá. Napadlo mě jestli ho nevytahává alternátor, jinak už nevim. Řemenice z benzínu by byla dobrá škoda, že má menší průměr
To ne .. řemen je suchej a nikde nic neteče, ale dělá to ráno přez den jak je to trochu ohřátý tak už to nedělá. Napadlo mě jestli ho nevytahává alternátor, jinak už nevim. Řemenice z benzínu by byla dobrá škoda, že má menší průměr :-((((
18.09.2009 09:50 -
A napínáš to přes kladku nebo přes altík? Jinak při zapnutí klimy by se měly otáčky zvýšit ne? To jen tak na okraj...
A napínáš to přes kladku nebo přes altík? Jinak při zapnutí klimy by se měly otáčky zvýšit ne? To jen tak na okraj... :)
18.09.2009 09:56 -
Přez kladku co je mezi řemenicí kliky a klimatizačnim čerpadlem to napínám... Jinak u TD bx neni nic co by přidalo vyšší otáčky při volnoběhu když se zapne klimoška proto mi otáčky spadnou. U moderních aut to funguje, že otáčky při volnoběhu zůstanou stejný.
Přez kladku co je mezi řemenicí kliky a klimatizačnim čerpadlem to napínám... Jinak u TD bx neni nic co by přidalo vyšší otáčky při volnoběhu když se zapne klimoška proto mi otáčky spadnou. U moderních aut to funguje, že otáčky při volnoběhu zůstanou stejný.
18.09.2009 10:08 -
A neujíždí ti to na tom altíku? S tím se dá taky hýbat ne? Být tebou, tak si ten řemen našponuju a udělám si značky na všech místech, kde to může ujíždět a až se vytahá, tak uvidíš, kde se ti to hýbe...
A neujíždí ti to na tom altíku? S tím se dá taky hýbat ne? Být tebou, tak si ten řemen našponuju a udělám si značky na všech místech, kde to může ujíždět a až se vytahá, tak uvidíš, kde se ti to hýbe...
18.09.2009 10:18 -
Zkusit to můžu ale nevim jestli z toho něco poznám, jinak si myslim, že s alternátorem se nedá hýbat do stran, jakože ho nějak vyosit. Zkusim to dneska okouknout co a jak pokud mi vyjde čas.
Zkusit to můžu ale nevim jestli z toho něco poznám, jinak si myslim, že s alternátorem se nedá hýbat do stran, jakože ho nějak vyosit. Zkusim to dneska okouknout co a jak pokud mi vyjde čas.
18.09.2009 11:06 -
No jestli jsem to dobře pochopil, tak nejde ani tak o vyosení, to by se ti řemen svlíkal nebo podélně trhal... tobě se prostě jen uvolňuje a pak píská, tzn. že není dostatečně napnutý nebo je naopak moc přepnutý, ale to by pak spíš pískala nějaká kladka...
No jestli jsem to dobře pochopil, tak nejde ani tak o vyosení, to by se ti řemen svlíkal nebo podélně trhal... tobě se prostě jen uvolňuje a pak píská, tzn. že není dostatečně napnutý nebo je naopak moc přepnutý, ale to by pak spíš pískala nějaká kladka...
18.09.2009 11:35 -
Ne řemen se nesvlíká .. ale vytahává se protože ho utáhnu je to v cca10 dní v pořádku a pak začne popískávát protože nejspíš proklizuje. Tak to musim znovu napnout a tak se to pořád opakuje až do tý doby dokud se řemen nevytáhne úplně.
Ne řemen se nesvlíká .. ale vytahává se protože ho utáhnu je to v cca10 dní v pořádku a pak začne popískávát protože nejspíš proklizuje. Tak to musim znovu napnout a tak se to pořád opakuje až do tý doby dokud se řemen nevytáhne úplně.