Táto potvora ma neposlúcha. Samozrejme, mám doma dva rôzne štartéry z benzínových BX a ani z jedného cievka nepasuje. Oproti tým benzínovým je prístup ku kontaktom zalisovaný, takže je to nerozoberateľné bez hrubej sily
Problém je v občasnom skrate vo vinutí. Niekedy sa to prejavuje, inokedy nie. Nebavilo ma stále mu dohovárať búchaním na cievku, keď nechce točiť, tak som to demontoval. Tipujem že sa bude drátik cievky dotýkať o kostru niekde hneď na začiatku ... veď kde inde aj? Chystám sa na rozobratie hrubou silou, ale kedy náhodou.... nemáte náhodou niekto nadbytočnú takúto cievku, alebo hoci aj celý štartér pasujúci na BX TD?
Ahojte všetci ;)
Tak po dlhšej dobe som opäť šťastne BX pozitívny :-D .... a hneď mám nasledovný problém:
http://img28.imageshack.us/i/04112009072.jpg/
Táto potvora ma neposlúcha. Samozrejme, mám doma dva rôzne štartéry z benzínových BX a ani z jedného cievka nepasuje. Oproti tým benzínovým je prístup ku kontaktom zalisovaný, takže je to nerozoberateľné bez hrubej sily
Problém je v občasnom skrate vo vinutí. Niekedy sa to prejavuje, inokedy nie. Nebavilo ma stále mu dohovárať búchaním na cievku, keď nechce točiť, tak som to demontoval. Tipujem že sa bude drátik cievky dotýkať o kostru niekde hneď na začiatku ... veď kde inde aj? Chystám sa na rozobratie hrubou silou, ale kedy náhodou.... nemáte náhodou niekto nadbytočnú takúto cievku, alebo hoci aj celý štartér pasujúci na BX TD? :)
Tt,ts...že BX pozitívny tak to mám z teba radosť
Veď prečo nevymeníš celý štartér?
Tt,ts...že BX pozitívny:-d tak to mám z teba radosť:palec
Veď prečo nevymeníš celý štartér?
Mám v šuplíkových zásobách iba benzínové štartéry, obidva sú Ducelier, takže cievka nejde použiť.
Tento je na diesel... Valeo D9R je typ štartéra, ale z diesla by pasoval asi aj iný. Oproti benzínovému je ozubenie posunuté trochu viac "von" a samozrejme samotný štartér je 2x väčší.
Nový prírastok som ešte nenahodil do profilu... momentálne ho trochu kultivujem, aby bol schopný jazdy a následne sa chystám na tesnenie pod hlavou na kinderku
Pripájam fotky toho štartéra.
Mám v šuplíkových zásobách iba benzínové štartéry, obidva sú Ducelier, takže cievka nejde použiť.
Tento je na diesel... Valeo D9R je typ štartéra, ale z diesla by pasoval asi aj iný. Oproti benzínovému je ozubenie posunuté trochu viac "von" a samozrejme samotný štartér je 2x väčší.
Nový prírastok som ešte nenahodil do profilu... momentálne ho trochu kultivujem, aby bol schopný jazdy a následne sa chystám na tesnenie pod hlavou na kinderku :(
Pripájam fotky toho štartéra.
Přílohy: 04112009073.jpg ( 124809b ) - štartér 1 04112009074.jpg ( 132062b ) - štartér 2
Spectre ty žiješ? pokial viem tak BX TD a 1.9 benziny maju rovnaky starter aj uchytenie akurat sa mi vala motor 16V s odskusanym starterom v garazi..ak mas zaujem pisni
Spectre ty žiješ? :D pokial viem tak BX TD a 1.9 benziny maju rovnaky starter aj uchytenie :) akurat sa mi vala motor 16V s odskusanym starterom v garazi..ak mas zaujem pisni :)
tycoon tak to si teda na velkom omyle... dieslový má väčší rotor aj stator nakoľko motor má oveľa väčšie tlaky ako benzín
tycoon tak to si teda na velkom omyle... dieslový má väčší rotor aj stator nakoľko motor má oveľa väčšie tlaky ako benzín :-o
TycoonX: Žijem, ako si správne podotkol
Ako píše Šepleta, štartéry sú úplne iné. Také čo pasujú na benzín 1.9 mám doma, ako som už ostatne písal, dva, ale v tejto chvíli mi to nepomôže. Úchyt pri zotrvačníku je síce rovnaký, ale TD má oproti benzínu posunuté ozubenie zotrvačníka a štartér je tak 2x väčší. Myslím že aj keby ten benzínový pasoval bez problému, tak by s naftomotorom moc nepotočil
Jedine (Teoreticky) by mohla ísť zameniť cievka, s ktorou mám vlastne aj problém. Cievka ktorú hľadám je zo štartéru Valeo a je odfotená v linku ktorý je v prvom príspevku. Obidva benzínové štartéry mám ale Ducelier a tam je úplne iná cievka, ktorá je uchytená tromi skrutkami, nie dvomi.
TycoonX: Žijem, ako si správne podotkol :)
Ako píše Šepleta, štartéry sú úplne iné. Také čo pasujú na benzín 1.9 mám doma, ako som už ostatne písal, dva, ale v tejto chvíli mi to nepomôže. Úchyt pri zotrvačníku je síce rovnaký, ale TD má oproti benzínu posunuté ozubenie zotrvačníka a štartér je tak 2x väčší. Myslím že aj keby ten benzínový pasoval bez problému, tak by s naftomotorom moc nepotočil :-D
Jedine (Teoreticky) by mohla ísť zameniť cievka, s ktorou mám vlastne aj problém. Cievka ktorú hľadám je zo štartéru Valeo a je odfotená v linku ktorý je v prvom príspevku. Obidva benzínové štartéry mám ale Ducelier a tam je úplne iná cievka, ktorá je uchytená tromi skrutkami, nie dvomi.
TycoonX: Mám pocit, že si nečítal dostatočne pozorne to, čo bolo napísané v príspevkoch pred Tebou
Štartéry sú rozdielne. Mám dva z benzínových motorov a sú mi na dve veci
Nedalo mi a pozrel som aj do katalógu, ale asi máme rozdielne verzie )
TycoonX: Mám pocit, že si nečítal dostatočne pozorne to, čo bolo napísané v príspevkoch pred Tebou
Štartéry sú rozdielne. Mám dva z benzínových motorov a sú mi na dve veci :)
Nedalo mi a pozrel som aj do katalógu, ale asi máme rozdielne verzie :-)))))
breznev: jo... to bude ono. Biele TD so škaredým zadkom Potom už mám iba jedno biele, ktoré sa chystám rozoberať
breznev: jo... to bude ono. Biele TD so škaredým zadkom :-D Potom už mám iba jedno biele, ktoré sa chystám rozoberať :)
spctr toto je jediný TD štartér kerý mám
spctr toto je jediný TD štartér kerý mám
Přílohy: 051120093618.jpg ( 437578b ) - 051120093619.jpg ( 437255b ) -
Šepleta: Zrejme je to trochu iná (novšia/staršia) modifikácie. Nebudeme skúmať či sa dá vymeniť cievka, ak je funkčný, zobral by som ho od Teba komplet. Akú by si mal predstavu o cene?
TycoonX: Ruším... ABS na ňom nie je (to mám na TD a nepustím ), ale ak by si mal záujem o nejaké iné diely, ktorých mám nadbytok, tak Ti ich rád venujem
Šepleta: Zrejme je to trochu iná (novšia/staršia) modifikácie. Nebudeme skúmať či sa dá vymeniť cievka, ak je funkčný, zobral by som ho od Teba komplet. Akú by si mal predstavu o cene?
TycoonX: Ruším... ABS na ňom nie je (to mám na TD a nepustím :-P), ale ak by si mal záujem o nejaké iné diely, ktorých mám nadbytok, tak Ti ich rád venujem ;)
TycoonX: Ani jedno z toho. Keď Ťa niečo napadne, tak mi napíš mail, alebo zavolaj, nech tu nespamujeme
TycoonX: Ani jedno z toho. Keď Ťa niečo napadne, tak mi napíš mail, alebo zavolaj, nech tu nespamujeme