Zdar. Po vymene valca s mrtveho za vyborny s XM mi zacal pri zabere cerpdla a brzdeni pulzovat pedal.
Nie je to to klasicke kopanie valca, robi to len v okamihu ked tlaci cerpadlo. Zatial som este neodzdusnoval brzdy ale neprijde mi ze by to toto malo sposobovat. Inak cerpadlo cvaka kazdych 30 sekund.
Mate niekto nejaky rozumny napad co by to mohlo byt ? Auto samozrejme brzdi ako spravne BXo ...
Zdar. Po vymene valca s mrtveho za vyborny s XM mi zacal pri zabere cerpdla a brzdeni pulzovat pedal.
Nie je to to klasicke kopanie valca, robi to len v okamihu ked tlaci cerpadlo. Zatial som este neodzdusnoval brzdy ale neprijde mi ze by to toto malo sposobovat. Inak cerpadlo cvaka kazdych 30 sekund.
Mate niekto nejaky rozumny napad co by to mohlo byt ? Auto samozrejme brzdi ako spravne BXo ...
To Tief! Ty starý harcovník nechápem prečo si to neovzdušnil po celkovej výmene valca! Dobre vieš, že pri výmene sa tam dostal vzduch. No a 30 sekúnd je na centrálku málo, ako sa píše perióda spínania je minimum 45 sekúnd
To Tief! Ty starý harcovník nechápem prečo si to neovzdušnil po celkovej výmene valca! Dobre vieš, že pri výmene sa tam dostal vzduch. No a 30 sekúnd je na centrálku málo, ako sa píše perióda spínania je minimum 45 sekúnd:-))))
Pretoze som bol osprchovany 2ma litrami lhm, spinavy a unaveny A od tej doby som sa pod auto nedostal. Viem ze 30 sekund nie je optimalne ale nevysvetluje to tie divne pulzy, naopak vzduch by mal sluzit ako tlmic pulzov nie ?
Pretoze som bol osprchovany 2ma litrami lhm, spinavy a unaveny :-D A od tej doby som sa pod auto nedostal. Viem ze 30 sekund nie je optimalne ale nevysvetluje to tie divne pulzy, naopak vzduch by mal sluzit ako tlmic pulzov nie ?
Treba to odvzdušniť a vyskúšať! Sám Vieš, že BX je zvláštne auto rado prekvapí, Ak to nerobilo pred výmenou tak to bude vzduchom. Ak si pamätám v podstate brzdový ventil má spätnú väzbu to znamená, že musíš vynaložiť určitú silu na pedál a táto pôsobí spätne na pedál a toto je úmerné tlaku v brzdách. No a keď je vzduch vo valci, nedochádza k plynulej činnosti, lebo sú tam dve média vzduch a kvapalina a môže dochádzať k pulzom, ktoré narastú pri zapnutí čerpadla, lebo dôjde k nárastu tlaku v sústave......
Treba to odvzdušniť a vyskúšať! Sám Vieš, že BX je zvláštne auto rado prekvapí:-d, Ak to nerobilo pred výmenou tak to bude vzduchom. Ak si pamätám v podstate brzdový ventil má spätnú väzbu to znamená, že musíš vynaložiť určitú silu na pedál a táto pôsobí spätne na pedál a toto je úmerné tlaku v brzdách. No a keď je vzduch vo valci, nedochádza k plynulej činnosti, lebo sú tam dve média vzduch a kvapalina a môže dochádzať k pulzom, ktoré narastú pri zapnutí čerpadla, lebo dôjde k nárastu tlaku v sústave......