caute bxaci chtel jsem se zeptat kdyz mam turbodiesla a budu rostlinny olej redit s naftou 1:2 tzn 5l oleje a 10l nafty tak muze se neco posrat s motorem nebo jestli to pojede normalne?? diky za rady
caute bxaci chtel jsem se zeptat kdyz mam turbodiesla a budu rostlinny olej redit s naftou 1:2 tzn 5l oleje a 10l nafty tak muze se neco posrat s motorem nebo jestli to pojede normalne?? diky za rady
No moze sa stat ze ti niekto kto pojde za tebou rozbije drzku Ale inak je na BX klasicky diesel takze by sa to malo spravat standardne a ocakavat mozes bezne problemy spojene s tymto palivom.
No moze sa stat ze ti niekto kto pojde za tebou rozbije drzku :-D :-D :-D Ale inak je na BX klasicky diesel takze by sa to malo spravat standardne a ocakavat mozes bezne problemy spojene s tymto palivom.
Jestli budeš olej ředit1:2 s naftou ,tak se ti nestane vůbec nic,v létě stačí i 1:1,dávej si akorát pozor na použité oleje a na jejich čistotu,v nové C5 bych to nezkoušel,ale u Bx klidně,jezdím na to 4 roky a motor se pořád točí,ročně najezdím cca 30.000km,tož tak
Jestli budeš olej ředit1:2 s naftou ,tak se ti nestane vůbec nic,v létě stačí i 1:1,dávej si akorát pozor na použité oleje a na jejich čistotu,v nové C5 bych to nezkoušel,ale u Bx klidně,jezdím na to 4 roky a motor se pořád točí,ročně najezdím cca 30.000km,tož tak :palec
To Tief-nevím proč by měl dát přes držku,max pokud má hlad a ty mu smmrdíš pod nos hranolkama.
To Smoulabx-ve 405 jsem jezdil i na čistý olej (použitý jsem nedával ,jen pěkně z láhve přímo před obchodem) a zdálo se mi ,že je lepší akcelerace a větší výkon což je dost subjektivní pocit.Olej jen do (pokud není předehřev a ....) +10°C a doporučuje se nepoužívat olej pokud máš vstř.čerp.ROTOdiesel.
Byl to motor asi typ 162s nalítáno více jak půl mega .
To Tief-nevím proč by měl dát přes držku,max pokud má hlad a ty mu smmrdíš pod nos hranolkama.
To Smoulabx-ve 405 jsem jezdil i na čistý olej (použitý jsem nedával ,jen pěkně z láhve přímo před obchodem) a zdálo se mi ,že je lepší akcelerace a větší výkon což je dost subjektivní pocit.Olej jen do (pokud není předehřev a ....) +10°C a doporučuje se nepoužívat olej pokud máš vstř.čerp.ROTOdiesel.
Byl to motor asi typ 162s nalítáno více jak půl mega .
PS a co jsem ještě vyčetl na myslím powerdiesel fóru,tak na tyto oleje jezdí všechny staré (mohou jezdit) komůrkové dýzly a z novějších ,že to schroustne jen klasika od WV-1,9TDi-PD.Ale jen právě PD ,jinak "komonraily"ne
PS a co jsem ještě vyčetl na myslím powerdiesel fóru,tak na tyto oleje jezdí všechny staré (mohou jezdit) komůrkové dýzly a z novějších ,že to schroustne jen klasika od WV-1,9TDi-PD.Ale jen právě PD ,jinak "komonraily"ne
Mě když došla ropa v jedný vísce, kde dávaly lišky Gute Noc, tak jsem si to šlapal do jednoty pro 5l rostliňáku a odfrčel jsem si to k nejbližší pumpě A úplně v pohodě, pak jsem to proplách za 800 ropou a jel jsem zase po svejch... Sice tam dlouho byl ještě ten rostlinák cejtit ale nouze je nouze....
Mě když došla ropa v jedný vísce, kde dávaly lišky Gute Noc, tak jsem si to šlapal do jednoty pro 5l rostliňáku a odfrčel jsem si to k nejbližší pumpě :-d A úplně v pohodě, pak jsem to proplách za 800 ropou a jel jsem zase po svejch... :-)) Sice tam dlouho byl ještě ten rostlinák cejtit ale nouze je nouze.... :-p
Nekomu to voni, nekomu smrdi Presne proto, nekdy to co jde lidem s vyfuku je straslive ( vid clovek co jezdil na trafo olej a podobne veci ... )
Jinak pravda je ze injektory v railech tohle lepidlo moc nemusi ... a pri cene zhruba 5000 za kus to neni vynosny obchod
Nekomu to voni, nekomu smrdi :) Presne proto, nekdy to co jde lidem s vyfuku je straslive ( vid clovek co jezdil na trafo olej a podobne veci ... )
Jinak pravda je ze injektory v railech tohle lepidlo moc nemusi ... a pri cene zhruba 5000 za kus to neni vynosny obchod :)
a kde mam zjistit jake mam vstrikovaci cerpadlo? treba ten rotodiesel ci co ?? a ten olej bych redil 5l oleje a 10l nafty . jinak bych do toho nesel
a kde mam zjistit jake mam vstrikovaci cerpadlo? treba ten rotodiesel ci co ?? a ten olej bych redil 5l oleje a 10l nafty . jinak bych do toho nesel
to šmoulabx-pokud umíš rozenat nápis BOSCH a ROTO tak to poznáš,je to někde z boku čerpadla alespoň na roto a je to čitelné i v namontěném stavu.
to šmoulabx-pokud umíš rozenat nápis BOSCH a ROTO tak to poznáš,je to někde z boku čerpadla alespoň na roto a je to čitelné i v namontěném stavu.