Po prejazde nerovností, keď sa auto nakláňa do strán niečo od pravého predného kolesa puká. Pukne to aj pri pohýnaní vpred, alebo vzad.
Pri kývaní auta do strán na mieste som nezistil nič - neprajavilo sa to. Pri jazde s mierne zatiahnutou ručnou , aby som vylúčil volu v brzdiči, to robí tiež. Pri zdvihnutí predku na stojany som lomcoval kolesom do všetkých strán, ale tiež sa to neprejavilo. Homokyneťák je OK. Silentbloky stabilizátora vypadajú ok, ale ...??? Gumovým kladivom som poklepkával po kadečom, páčil páčidlom, ale na nič som neprišiel.
Ide mi to na nervy a nechcem to odbyť len pridaním hlasitosti na rádiu
Vymenil som kosť, spodný čap ramena, skontroloval silentbloky ramena.
Nejaké ďalšie tipy???
Po prejazde nerovností, keď sa auto nakláňa do strán niečo od pravého predného kolesa puká. Pukne to aj pri pohýnaní vpred, alebo vzad.
Pri kývaní auta do strán na mieste som nezistil nič - neprajavilo sa to. Pri jazde s mierne zatiahnutou ručnou , aby som vylúčil volu v brzdiči, to robí tiež. Pri zdvihnutí predku na stojany som lomcoval kolesom do všetkých strán, ale tiež sa to neprejavilo. Homokyneťák je OK. Silentbloky stabilizátora vypadajú ok, ale ...??? Gumovým kladivom som poklepkával po kadečom, páčil páčidlom, ale na nič som neprišiel.
Ide mi to na nervy a nechcem to odbyť len pridaním hlasitosti na rádiu:-)
Vymenil som kosť, spodný čap ramena, skontroloval silentbloky ramena.
Nejaké ďalšie tipy???:nevim
Čap a tiahlo som kontroloval-nemajú volu.
Akurát na riadení som spozoroval, že sa tá "objímka",na ktorej je pripevnený piest posilovača pohybuje. Neviem či to tak má byť,alebo nie
Čap a tiahlo som kontroloval-nemajú volu.
Akurát na riadení som spozoroval, že sa tá "objímka",na ktorej je pripevnený piest posilovača pohybuje. Neviem či to tak má byť,alebo nie:nevim
Ahoj, mě takhle tajemným boucháním celkem dlouho zlobil bovden ruční brzdy, jak prochází podběhem do prostoru motoru. A byly to docela rány. Pak jsem bovden oblíknul do hadice, přihnul ty drátěný držáky a byl klid.
Ahoj, mě takhle tajemným boucháním celkem dlouho zlobil bovden ruční brzdy, jak prochází podběhem do prostoru motoru. A byly to docela rány. Pak jsem bovden oblíknul do hadice, přihnul ty drátěný držáky a byl klid.
To yarik! mal som podobný problém všetko som vymenil už som bol z toho na infarkt a nakoniec to robili posraté silentbloky stabilizátora kus za 300 Sk. Oni sa totiž vizuálne tvária, že sú OK, ale.....
To yarik! mal som podobný problém všetko som vymenil už som bol z toho na infarkt a nakoniec to robili posraté silentbloky stabilizátora kus za 300 Sk. Oni sa totiž vizuálne tvária, že sú OK, ale.....
breznev: ramená to nie sú (čítaj poriadne)
šepleta: ani čapy, ani spojovačky. Nič nepočuť pri lomcovaní kolesom.
hiero: bodaj by si nemal pravdu - toto sa mi teraz fakt nechce robiť
Btw: dnes ráno som zistil, že to ani tak nebúcha pri prajazde priečnych nerovností obomi kolesami zároveň, ale iba jedným, alebo pri prejazde električkovou traťou, keď sa auto kýve do strán. To by nasvedčovalo asi na niektorý prvok stabilizácie - asi tie silentbliky ako píše hiero.
Neviem či už som z toho zmagorený, ale zdá sa mi, že to vychádza aj niekde od "stredu" nápravy. Že by riadenie, či čo? Ale skôr to asi budú 2 nezávislé veci.
breznev: ramená to nie sú (čítaj poriadne:-d)
šepleta: ani čapy, ani spojovačky. Nič nepočuť pri lomcovaní kolesom.
hiero: bodaj by si nemal pravdu - toto sa mi teraz fakt nechce robiť:-((((
Btw: dnes ráno som zistil, že to ani tak nebúcha pri prajazde priečnych nerovností obomi kolesami zároveň, ale iba jedným, alebo pri prejazde električkovou traťou, keď sa auto kýve do strán. To by nasvedčovalo asi na niektorý prvok stabilizácie - asi tie silentbliky ako píše hiero.
Neviem či už som z toho zmagorený, ale zdá sa mi, že to vychádza aj niekde od "stredu" nápravy. Že by riadenie, či čo? Ale skôr to asi budú 2 nezávislé veci.
ináč súhlas s hierom len s tým rozdielom že kosti ma stáli 900sk kus(prvovýroba) a po 1000km začala jedna pukať (kosť sa skladá z dvoch častí, tak to pukalo tam kde je jedna časť spojená s druhou) dakedy to robilo keď som do strán pokýval autom a dakedy nie...
ináč súhlas s hierom len s tým rozdielom že kosti ma stáli 900sk kus(prvovýroba) a po 1000km začala jedna pukať (kosť sa skladá z dvoch častí, tak to pukalo tam kde je jedna časť spojená s druhou) dakedy to robilo keď som do strán pokýval autom a dakedy nie...
Tak tak ako pises Jardo ked niektore koleso skor narazi na nerovnost tak klepanie skor vsak neprijemne puknutie tak to je stabilizator. inak vymena nie je nic zlozite iba nadvihnut predok, dolu kolesa, odpojit spojovacky, povolit celu napravnicu, aby si sa dostal k zadnym skrutkam treba vybrat koberec od vodica a spolujazdca tam su totiz tie skrutky, povolit domce stabilizatora atd.... nic moc
Tak tak ako pises Jardo ked niektore koleso skor narazi na nerovnost tak klepanie skor vsak neprijemne puknutie tak to je stabilizator. inak vymena nie je nic zlozite iba nadvihnut predok, dolu kolesa, odpojit spojovacky, povolit celu napravnicu, aby si sa dostal k zadnym skrutkam treba vybrat koberec od vodica a spolujazdca tam su totiz tie skrutky, povolit domce stabilizatora atd.... nic moc:-))
No tak po čase, ako som to nechal vyzrieť, to vyzerá, že je to pravým brzdovým strmeňom
No tak po čase, ako som to nechal vyzrieť, to vyzerá, že je to pravým brzdovým strmeňom:-((((
tak to si nechal zrieť veľmi dlho....pocuj aj ten altík je už prezretý
:-))tak to si nechal zrieť veľmi dlho:-d....pocuj aj ten altík je už prezretý:-p
takze si rameno predsa len nemenil? a mne to stale puka a puka a ja kaslem na to
takze si rameno predsa len nemenil? a mne to stale puka a puka a ja kaslem na to :-d
nemá niekto, resp. nevie niekto o slušnom použitom pravom prednom ABSkovom brzdovom strmeni???
:-(((( nemá niekto, resp. nevie niekto o slušnom použitom pravom prednom ABSkovom brzdovom strmeni???
mne zostali z image-ho oba predné strmene, keď som riešil, že majú vôľu (strašný omyl sa toho chytať)... nemali síce ABS, ale veď to je systém pre sračky.. : ))))
p.s.: aj keď žiadna pomoc, ale už som tu dlho nič nenapísal... hihi
mne zostali z image-ho oba predné strmene, keď som riešil, že majú vôľu (strašný omyl sa toho chytať)... nemali síce ABS, ale veď to je systém pre sračky.. : ))))
p.s.: aj keď žiadna pomoc, ale už som tu dlho nič nenapísal... hihi
Tu som za solídnu cenu zohnal tú obávanú 5-hrannú hlavicu: .link.
Tu som za solídnu cenu zohnal tú obávanú 5-hrannú hlavicu:
http://www.bgs-obchod.sk/bgs/eshop/0/3/5/4296-Hlavica-nastrcna-1-2-5-hranna-19-mm-na-brzdy