vcera jsem si byl pro auto, chlap kterej mi to predaval mi rekl ze je spatnej pavouk na prave zadni strane u hydrauliky . bohuzel nevim "oficialni" nazev abych si koupil novej. Takze auticko mi ted jezdi jen tak na pul, nefunguje mi posilovac a vsechny veci ktere zavisi na hydraulice dou na 50% a jeste k tomu mam o 1cm delsi remen na pohaneni cerpadla na hydrauliku. (nasponovat to vic nejde - v tydnu koupim novej) + mi bouchla pneumatika na dalnici, a v aute nic nebylo takze se mi to celkem prodrazilo. kazdopadne je to moje prvni auto, a chci aby mi vydrzelo nejakej ten patek.
mohl by ste me nekdo poradit co to vlastne je? respektive co mam koupit? - rikal ze novy stoji kolem 1400,- kc ... a pouzitej kolem 400...
ja sem na tohle trosku lamicka
diky moc
Zdravim lidi potreboval bych trosku poradit :)
vcera jsem si byl pro auto, chlap kterej mi to predaval mi rekl ze je spatnej pavouk na prave zadni strane u hydrauliky . bohuzel nevim "oficialni" nazev abych si koupil novej. Takze auticko mi ted jezdi jen tak na pul, nefunguje mi posilovac a vsechny veci ktere zavisi na hydraulice dou na 50% a jeste k tomu mam o 1cm delsi remen na pohaneni cerpadla na hydrauliku. (nasponovat to vic nejde - v tydnu koupim novej) + mi bouchla pneumatika na dalnici, a v aute nic nebylo :D takze se mi to celkem prodrazilo. kazdopadne je to moje prvni auto, a chci aby mi vydrzelo nejakej ten patek.
mohl by ste me nekdo poradit co to vlastne je? respektive co mam koupit? - rikal ze novy stoji kolem 1400,- kc ... a pouzitej kolem 400...
ja sem na tohle trosku lamicka :-((((
diky moc :)
13.02.2011 19:48 -
Re: problem s hydraulikou - vadny pavouk
ahoj, ked pojdes napriklad do citroen bartunek tam ti ked to oznacis ako "pavouk" predaju - vedia o co ide. pozor pavuk je dvojdielny a je ich niekolko druhov. ono ten hadickovy gulas sa da aj opravit ale ked si chces to auto udrziavat v dobrom stave je lepsie to vymenit a mas pokoj na veky vekov
vadny posilovac moze byt cokolvek, zacni tym ze vycistis vyskove korektory a nadobku na lhm a vymenis kompletne lhm-ku a uvidis ci sa to zlepsi.
ahoj, ked pojdes napriklad do citroen bartunek tam ti ked to oznacis ako "pavouk" predaju - vedia o co ide. pozor pavuk je dvojdielny a je ich niekolko druhov. ono ten hadickovy gulas sa da aj opravit ale ked si chces to auto udrziavat v dobrom stave je lepsie to vymenit a mas pokoj na veky vekov
vadny posilovac moze byt cokolvek, zacni tym ze vycistis vyskove korektory a nadobku na lhm a vymenis kompletne lhm-ku a uvidis ci sa to zlepsi.
13.02.2011 20:38 -
me bylo receno ze ten posilovac je vadnej kvuli tomu pavoukovi. Uz se tam chystam hned ve stredu kdyz budu mit volno ... necham si pak u jednoho typana zkontrolovat cele auto, abych mel pak klid . btw de nejak namontovat turbo na tohle? tusim by se tam musela zmenit cast motoru ale nevim jestli to de nebo ne
me bylo receno ze ten posilovac je vadnej kvuli tomu pavoukovi. Uz se tam chystam :) hned ve stredu kdyz budu mit volno :) ... necham si pak u jednoho typana zkontrolovat cele auto, abych mel pak klid :). btw de nejak namontovat turbo na tohle? tusim by se tam musela zmenit cast motoru ale nevim jestli to de nebo ne
13.02.2011 20:47 -
to si nemyslim, pavuk se sustava vratiek, posilovac s tym nema nic spolocne, sprav co som ti radil a uvidi sa. da se vsechno aj oturbit 1.9D ale financne je to kravina, zozen si 1.7TD a mas klud.
to si nemyslim, pavuk se sustava vratiek, posilovac s tym nema nic spolocne, sprav co som ti radil a uvidi sa. da se vsechno aj oturbit 1.9D ale financne je to kravina, zozen si 1.7TD a mas klud.
13.02.2011 20:52 -
sak posilovac brzdy a vsecko je na hydrauliku ne? tim padem kdyz vymenim pavouka pobezi me hydraulika tak by melo bezet vsecko , teda tohle sem slysel od typana co me to predaval
sak posilovac brzdy a vsecko je na hydrauliku ne? tim padem kdyz vymenim pavouka pobezi me hydraulika tak by melo bezet vsecko :), teda tohle sem slysel od typana co me to predaval
13.02.2011 21:01 -
este raz, pavuk su vratne trubky nie vysokotlake - tzn tie len odvadzaju pouzitu lhm naspat do zasobnika - na funkciu ako taku ziaden vyznamny vplyv nemaju ... typan dcl kecal
este raz, pavuk su vratne trubky nie vysokotlake - tzn tie len odvadzaju pouzitu lhm naspat do zasobnika - na funkciu ako taku ziaden vyznamny vplyv nemaju ... typan dcl kecal :)
13.02.2011 21:06 -
pavouka tam mam ale ten je nejakej "priskrcenej" a misto aby me ta kapalinasla zpatky, tak mi kape na zem ... jo pan kecal i v jedne veci... na 21 km d11 mi vcera bouchla pneumatika ... totalne rozervana ... takze sem si moc auticka neuzil ...
pavouka tam mam ale ten je nejakej "priskrcenej" a misto aby me ta kapalinasla zpatky, tak mi kape na zem :( ... jo pan kecal i v jedne veci... na 21 km d11 mi vcera bouchla pneumatika ... totalne rozervana :(... takze sem si moc auticka neuzil :D ...
13.02.2011 21:10 -
samozrejme ze ho mas ale deraveho, preto ti to tecie - ale s nefunkcnymi brzdami pripadne posilovacom to nema nic spolecne
samozrejme ze ho mas ale deraveho, preto ti to tecie - ale s nefunkcnymi brzdami pripadne posilovacom to nema nic spolecne
13.02.2011 21:11 -
13.02.2011 21:13 -
aha, brzdy fungujou tak ze se musi nadoraz vymacknout pedal... ja sem z toho celej zmatenej ted ...
aha, brzdy fungujou tak ze se musi nadoraz vymacknout pedal... ja sem z toho celej zmatenej ted :( ...
14.02.2011 10:23 -
Jestli nemáš pořádně našponovanej řemen čerpadla, tak se divím, že ti hydraulika a brzdy vůbec fungujou. Určitě bych začal novým řemenem a pořádně napnout. Brzdy maj reagovat už na lehký dotyk nohou na pedál, pedál se oproti jiným autům skoro nepohybuje.
Jestli nemáš pořádně našponovanej řemen čerpadla, tak se divím, že ti hydraulika a brzdy vůbec fungujou. Určitě bych začal novým řemenem a pořádně napnout. Brzdy maj reagovat už na lehký dotyk nohou na pedál, pedál se oproti jiným autům skoro nepohybuje.
14.02.2011 12:24 -
jo uz mam remen koupenej, jo bylo mi receno ze kdyz ja zabrzdim a zastavim prudce... ten za mnou uz ne... zenska si prej takhle jednou vyrazila zuby... ten remen prokluzuje takze to muze bejt tim mno ...
jo uz mam remen koupenej, jo bylo mi receno ze kdyz ja zabrzdim a zastavim prudce... ten za mnou uz ne... zenska si prej takhle jednou vyrazila zuby... ten remen prokluzuje takze to muze bejt tim mno :)...
14.02.2011 14:59 -
To s tou ženskou už jsem někde slyšel, nejspíš od Čerta. Jestli je ten řemen takhle vytahanej, asi bys měl myslet na výměnu rozvodů komplet, jestli je teda někdo zaručeně nedávno nedělal.
To s tou ženskou už jsem někde slyšel, nejspíš od Čerta. Jestli je ten řemen takhle vytahanej, asi bys měl myslet na výměnu rozvodů komplet, jestli je teda někdo zaručeně nedávno nedělal.
14.02.2011 18:50 -
Když jsem se prvně projel v BéXu,tak první dotaz se týkal brzd,lehký dotek a brzdíš jako na klasice při pedálu v 1/3půlce zdvihu (odhadem),prostě jedovaté brzdy.Jak píše majk nejprve ten řemen a potom teprve ,podle toho jak to bude fungovat ,pavouka a ostatní.
PS pokud chceš vyšší výkon,tak si rovnou sežeň turbo motor-1,7 (u pežota označen jako 1,8TD!!!)či novější 1,9TD a přehoď štítky motorů ,jo a s převodovkou.Nebo si kup rovnou silnější auto třeba 1,9 bencínu,sámozřejmo BéXo!
Když jsem se prvně projel v BéXu,tak první dotaz se týkal brzd,lehký dotek a brzdíš jako na klasice při pedálu v 1/3půlce zdvihu (odhadem),prostě jedovaté brzdy.Jak píše majk nejprve ten řemen a potom teprve ,podle toho jak to bude fungovat ,pavouka a ostatní.
PS pokud chceš vyšší výkon,tak si rovnou sežeň turbo motor-1,7 (u pežota označen jako 1,8TD!!!)či novější 1,9TD a přehoď štítky motorů ,jo a s převodovkou.Nebo si kup rovnou silnější auto třeba 1,9 bencínu,sámozřejmo BéXo!
14.02.2011 19:34 -
ten remen tam byl danej "nahradni" s nejmensi velikosti ktera byla k dispozici (ten starej byl kaput totalne!). Remen mam koupenej, staci jenom vymenit a hned to otestuju, chystam se poslat auticko cele do servisu aby mi to zkontroloval typan a rekl co je na tom spatne. Hlavne potrebuju vymenit toho pavouka aby mi neunikala LHM kapalina.
BTW kdyz tam budu dolejvat dalsi vadi kdyz tam dam neco od jine znacky? i kdyz to bude to same?
ten remen tam byl danej "nahradni" s nejmensi velikosti ktera byla k dispozici (ten starej byl kaput totalne!). Remen mam koupenej, staci jenom vymenit a hned to otestuju, chystam se poslat auticko cele do servisu aby mi to zkontroloval typan a rekl co je na tom spatne. Hlavne potrebuju vymenit toho pavouka aby mi neunikala LHM kapalina.
BTW kdyz tam budu dolejvat dalsi vadi kdyz tam dam neco od jine znacky? i kdyz to bude to same?
14.02.2011 21:37 -
Já jsem toho názoru,že pokud je to LHM+,tak je jedno jaký výrobce,bo jak jsem na některé koukal,(asi od 3 různých "výrobců")všechny měli stejné specifikace.Vůbec bych se nedivil,kdyby to vyráběl Total a ostatní "výrobci" si to dávali do svých obalů. To je ale jem můj názor!!!!"Někteří členové zde na klubu i ostatních citr.klubech doporučují jen LHM od Total-u a nebudou se mnou souhlasit!!
Ještě Ti mohu dát typ na servismana na hydro,ale také je to trochu z ruky-v JH na Radouňce p.Hejda.
Já jsem toho názoru,že pokud je to LHM+,tak je jedno jaký výrobce,bo jak jsem na některé koukal,(asi od 3 různých "výrobců")všechny měli stejné specifikace.Vůbec bych se nedivil,kdyby to vyráběl Total a ostatní "výrobci" si to dávali do svých obalů. To je ale jem můj názor!!!!"Někteří členové zde na klubu i ostatních citr.klubech doporučují jen LHM od Total-u a nebudou se mnou souhlasit!!
Ještě Ti mohu dát typ na servismana na hydro,ale také je to trochu z ruky-v JH na Radouňce p.Hejda.
14.02.2011 22:01 -
spis bych radsi okoli praha-jicin-mlada boleslav ... hned jak budu mit volno si zajdu koupit diky za rady
spis bych radsi okoli praha-jicin-mlada boleslav :) ... hned jak budu mit volno si zajdu koupit :) diky za rady
15.02.2011 10:17 -
Jen bych dodal k té stížnosti, že v autě nebyla rezerva, bez toho, že bych chtěl rýpat. Podíval jsi se pod podlahu z venkovní strany kufru? Ne pod kobereček v kufru jako u většiny jiných aut.
Jen bych dodal k té stížnosti, že v autě nebyla rezerva, bez toho, že bych chtěl rýpat. Podíval jsi se pod podlahu z venkovní strany kufru? Ne pod kobereček v kufru jako u většiny jiných aut.;-)
15.02.2011 12:18 -
rezerva tam byla. ale mela hlinikovy rafek kterej je tlustej. a ja mel kratky srouby ... protoze zbytek sou plechace
rezerva tam byla. ale mela hlinikovy rafek kterej je tlustej. a ja mel kratky srouby ;)... protoze zbytek sou plechace