je to take benzinove, pri prudkom pridani plynu mi vyskoci kontrolka motora, za studena si celkom drzi volnobeh, za tepla chcípa, buduci tyzden sa do toho pustim + mam netesnost na vyfuku cely sa trasie ale az za prvym dielom
je to take benzinove, pri prudkom pridani plynu mi vyskoci kontrolka motora, za studena si celkom drzi volnobeh, za tepla chcípa, buduci tyzden sa do toho pustim + mam netesnost na vyfuku cely sa trasie ale az za prvym dielom
Takze moc paliva ... s toho by som vychadzal - vaha vzduchu, teplotne cidla, blbe vstrekovace pripadne tesnenie, lambda ... Problem je ta kontrolka a to ze to nedokazes vyblikat - ono totiz ked to bezi v nouzaku tak sa to mierne prechlastava ... to je automaticke ...
Takze moc paliva ... s toho by som vychadzal - vaha vzduchu, teplotne cidla, blbe vstrekovace pripadne tesnenie, lambda ... Problem je ta kontrolka a to ze to nedokazes vyblikat - ono totiz ked to bezi v nouzaku tak sa to mierne prechlastava ... to je automaticke ...
vymenil som cievku a váhu vzduchu, volnobeh je stabilny, najprv 1100, po zahriati 900, ked cerpadlo tlačí tak sa volnobeh jemne zdvihne, takze uz len smerovku opravit,vymenit cerpadlo ,polos, abs, lak..
vymenil som cievku a váhu vzduchu, volnobeh je stabilny, najprv 1100, po zahriati 900, ked cerpadlo tlačí tak sa volnobeh jemne zdvihne, takze uz len smerovku opravit,vymenit cerpadlo ,polos, abs, lak.. :-d
kontrolka ECU spinká .. aj po prešliapnutí plynu.. zacinam ju mat rad a vyzera to celkom pekne ked uz mi nesvieti polovica master alarmov ..normalne vidim na tachometer
este, som sa dopocul ze nastavovanim urovne CO2 na vahe vzduchu mozem "zosvižnit" motor.. pohrat sa? nepohrat sa?
kontrolka ECU spinká .. aj po prešliapnutí plynu.. zacinam ju mat rad a vyzera to celkom pekne ked uz mi nesvieti polovica master alarmov ..normalne vidim na tachometer :D
este, som sa dopocul ze nastavovanim urovne CO2 na vahe vzduchu mozem "zosvižnit" motor.. pohrat sa? nepohrat sa?
na co srub moc nesahaj, rozoseres to este viac ... a kone tym neziskas, to si skorej daj na cidlo nasavaneho vzduchu potak ...
na co srub moc nesahaj, rozoseres to este viac ... a kone tym neziskas, to si skorej daj na cidlo nasavaneho vzduchu potak ...
nuz,skor uvazujem o vymene chipu , je tam pekna patica ako som pozeral, stacilo by tam hodit flashovaci, mapu na bx mam odtialto .link.
a mohli by sa zacat pokusy v pripade neuspechu mam este 2xECU
btw: elektriku mam uz konecne komplet hotovu vratane palubneho pc, dokonca aj abs sa rozsvecuje v druhej polohe, ale tu som odpojil kedze nemam ani trubky natiahnute
nuz,skor uvazujem o vymene chipu , je tam pekna patica ako som pozeral, stacilo by tam hodit flashovaci, mapu na bx mam odtialto http://youyoukiller.free.fr/ecu/CITROEN/BX/
a mohli by sa zacat pokusy :) v pripade neuspechu mam este 2xECU
btw: elektriku mam uz konecne komplet hotovu vratane palubneho pc, dokonca aj abs sa rozsvecuje v druhej polohe, ale tu som odpojil kedze nemam ani trubky natiahnute :-d
Nic moc tym neziskas, maximalne odstranis omezovat a rychlejsie odpalis ventily / piesty - 16v je haklivy na detonacne horenie ( info s praxe, 2 cipy od myslim bitpoweru ? ) ... Ak chces riesit nieco seriozne tak si zozen kompletne programovatelnu ecu, inak to len rozladis ...
Nic moc tym neziskas, maximalne odstranis omezovat a rychlejsie odpalis ventily / piesty - 16v je haklivy na detonacne horenie ( info s praxe, 2 cipy od myslim bitpoweru ? ) ... Ak chces riesit nieco seriozne tak si zozen kompletne programovatelnu ecu, inak to len rozladis ...
vazne nad tym uvazujem.. ta Megasquirt ma aj neaku pokrocilejsiu diagnostiku? co to stalo kompletne? lebo z tejto elektriky ma raz šlahne, mal som uz krasne spolahlive štarty vsetko.. az zrazu na volnobeh zacal zdochynat, zistil som hmatom ze 4vstrek nevstrekuje, nemal ziadne vibracie ako ostatne, ledva som sa doteperil do garaze.. otvorim kapotu.. a uz to ide ako hodinky.. mozno neaka necistota vo vstrekovaci, po preturovani na 3-4 000 sa chytil a uz isiel normalne , palubak mi pisal spotrebu 14l/hod
vazne nad tym uvazujem.. ta Megasquirt ma aj neaku pokrocilejsiu diagnostiku? co to stalo kompletne? lebo z tejto elektriky ma raz šlahne, mal som uz krasne spolahlive štarty vsetko.. az zrazu na volnobeh zacal zdochynat, zistil som hmatom ze 4vstrek nevstrekuje, nemal ziadne vibracie ako ostatne, ledva som sa doteperil do garaze.. otvorim kapotu.. a uz to ide ako hodinky.. mozno neaka necistota vo vstrekovaci, po preturovani na 3-4 000 sa chytil a uz isiel normalne , palubak mi pisal spotrebu 14l/hod
U megasquirtu pripojis PC a vidis nazivo hodnoty takze presne vies co to robi/nerobi Ja som v tom nechal asi 17 tisic - to obsajuje MS jednotku, zosilovac cidla klepania a WB lambda sondu.
Vstriky hod na vycistienie a pred listu daj pridavny filter a mas istotu - tie debilne zelezne palivove trubky u BXa su za trest ...
U megasquirtu pripojis PC a vidis nazivo hodnoty takze presne vies co to robi/nerobi :) Ja som v tom nechal asi 17 tisic - to obsajuje MS jednotku, zosilovac cidla klepania a WB lambda sondu.
Vstriky hod na vycistienie a pred listu daj pridavny filter a mas istotu - tie debilne zelezne palivove trubky u BXa su za trest ...
ale ja uz davno nemam zelezne palivove trubky nahradil som ich z xantie 16V ,plastovymi+klasicke gumenne. momentálne niesu financie, mám sadu zánovných vstrekovačov a tú dám skontrolovať, dnes som spravil 20km bez poruchy tak hadam je to ok
az budem mat zbytocnych 17tisic tak sa ozvem a okopčím si nastavenie
ale ja uz davno nemam zelezne palivove trubky :) nahradil som ich z xantie 16V ,plastovymi+klasicke gumenne. momentálne niesu financie, mám sadu zánovných vstrekovačov a tú dám skontrolovať, dnes som spravil 20km bez poruchy tak hadam je to ok
az budem mat zbytocnych 17tisic tak sa ozvem a okopčím si nastavenie :)
no bez uprav uplne nie, ja som to skratil a ono to kupodivu celkom dobre paslo ale chcelo by to este zrovnat napr teplovzdusnou pistolou
no bez uprav uplne nie, ja som to skratil a ono to kupodivu celkom dobre paslo ale chcelo by to este zrovnat napr teplovzdusnou pistolou
tusim o 2mm je to uzsie, ale ak ti ide o hrubku tak mozes pouzit trubky z xantie HDi, ta ma najhrubsie,privodna ma cca 1cm ako ma byt, nepostrehol som ze by tie 2mm chybali, este som chcel davat lištu zo zx 16v, ten ma privod paliva na stred ale neviem ci to ma zmysel
tusim o 2mm je to uzsie, ale ak ti ide o hrubku tak mozes pouzit trubky z xantie HDi, ta ma najhrubsie,privodna ma cca 1cm ako ma byt, nepostrehol som ze by tie 2mm chybali, este som chcel davat lištu zo zx 16v, ten ma privod paliva na stred ale neviem ci to ma zmysel
tiez,ten isty material, len su vacsie a HDi ma na vratke chladič paliva,ale myslim ze z 16V xantie stačí, kedze ma podobne dimenzovany motor
tiez,ten isty material, len su vacsie a HDi ma na vratke chladič paliva,ale myslim ze z 16V xantie stačí, kedze ma podobne dimenzovany motor