zdravim vas vsechny chtel jsem se zeptat jestli nevite jaky je utahovaci moment sroubu na hlave 1.8 td 66kw?
zdravim vas vsechny chtel jsem se zeptat jestli nevite jaky je utahovaci moment sroubu na hlave 1.8 td 66kw?
ked kupis tesnenie tak tam mas uvedene poradie ako aj sposob utahovania... a nezabudni kupit tesnenie s prislusnou hrubkou ktora je dana poctom zubov na tesneni v predajni Ti potom predaju to spravne a ked si tesnenie zahodil tak treba premerat presahy piestov v hornej uvrati a ten najvacsi udaj potom povedz pri kupe tesnenia aby Ti mohli predat spravnu hrubku......
ked kupis tesnenie tak tam mas uvedene poradie ako aj sposob utahovania...:-)))) a nezabudni kupit tesnenie s prislusnou hrubkou ktora je dana poctom zubov na tesneni v predajni Ti potom predaju to spravne a ked si tesnenie zahodil tak treba premerat presahy piestov v hornej uvrati a ten najvacsi udaj potom povedz pri kupe tesnenia aby Ti mohli predat spravnu hrubku......
jde o to ze tesneni nove mam ale muj momentak ma stupnici az do 200 ale moc se v tom nevyznam nevim proto pisu o radu
jde o to ze tesneni nove mam ale muj momentak ma stupnici az do 200 ale moc se v tom nevyznam nevim proto pisu o radu
sak v baleni s tesnenim by mala byt instrukcia o poradi a utahovacich momentoch. ako si pamatam tak Ja som utahoval v troch etapach....vprovm rade poriadne okartacuj skrutky hlavy a torsku ich pokapaj olejom spolu s podlozkou:
I etapa 30 nm
II etap 70 nm
30 etapa dotiahnut o 90 stupnov
poradie od stredu postupujes v kruhu na okraj
sak v baleni s tesnenim by mala byt instrukcia o poradi a utahovacich momentoch. ako si pamatam tak Ja som utahoval v troch etapach....vprovm rade poriadne okartacuj skrutky hlavy a torsku ich pokapaj olejom spolu s podlozkou:
I etapa 30 nm
II etap 70 nm
30 etapa dotiahnut o 90 stupnov
poradie od stredu postupujes v kruhu na okraj:-d
a co muzu pouzit k ocisteni bloku motoru pac hlavu mam srovnanou tak aby tam nebyl bordel ale cisto
a co muzu pouzit k ocisteni bloku motoru pac hlavu mam srovnanou tak aby tam nebyl bordel ale cisto
mam na tom papire u novem tesneni napsane za 3 Kpm pak 7 Kpm pak -90 stupnu +7 Kpm a na konec 120 stupnu a nevim co to znamena
mam na tom papire u novem tesneni napsane za 3 Kpm pak 7 Kpm pak -90 stupnu +7 Kpm a na konec 120 stupnu a nevim co to znamena
tak zle
I etapa 30 nm
II etapa 70 nm
III etapa povolit o 90 stupnov a utihnut o 120 stupnov plati pre 51 kW motor ale nic nepokazis
daj mail poslem Ti prirucku k dieslovemu motoru
tak zle
I etapa 30 nm
II etapa 70 nm
III etapa povolit o 90 stupnov a utihnut o 120 stupnov plati pre 51 kW motor ale nic nepokazis:-d
daj mail poslem Ti prirucku k dieslovemu motoru:-d
najlepsia je kreditka nejaky tvrdsi plast a opatrne to skrab nech ta nenapadne niecim kovovym
najlepsia je kreditka nejaky tvrdsi plast a opatrne to skrab nech ta nenapadne niecim kovovym:-))
to co som pisal 30 nm potom 70 nm potom povolit o 90 stupnov a zase pritiahnut momentom 70 nm a este nakonec dotiahnut o 120 stupnov budes si muset pripravit uhlomer a nebj sa bude sa Ti zdat ze ten srob utrhnes ale vacsinou to vydrzi inak mal by sa davat aj ten novy
to co som pisal 30 nm potom 70 nm potom povolit o 90 stupnov a zase pritiahnut momentom 70 nm a este nakonec dotiahnut o 120 stupnov budes si muset pripravit uhlomer:-)))) a nebj sa bude sa Ti zdat ze ten srob utrhnes ale vacsinou to vydrzi:-p inak mal by sa davat aj ten novy:palec
tu je prirucka sidce na hladky diesel, ale vsetko je skoro to iste
tu je prirucka sidce na hladky diesel, ale vsetko je skoro to iste:-d
Přílohy: dodatek.pdf ( 4543685b ) - prirucka diesel
diky moc srouby mam nove a pak se dotahuje po ujeti 1000 km nebo uz ne?
nie nedotahuje....
takze este raz
I etapa dotiahnes 30 nm
II etapa dotiahnes 70 nm ja som zvykol pockat 30 minut nech sa to usadi
III etapa povolis srob o 90 stupnov a hned ho dotiahnes momentom 70 nm
podla tvojej instrukcie IV etapa postupne dotiahnes este sroby o uhol 120 stupnov
nie nedotahuje....
takze este raz
I etapa dotiahnes 30 nm
II etapa dotiahnes 70 nm ja som zvykol pockat 30 minut nech sa to usadi
III etapa povolis srob o 90 stupnov a hned ho dotiahnes momentom 70 nm
podla tvojej instrukcie IV etapa postupne dotiahnes este sroby o uhol 120 stupnov:palec