Dlho som sa zaoberal možnostou modernizácie, dnes už zastaralého citróna BX, vačšina z Vás vie ,že do BX sa montoval originálny palubný PC za extra príplatok, prípadne univerzálny palubný PC od firmy SATO,
Tolko pre obraz.. situácia je taká ,že je to tažko nedostatkový tovar, preto som sa pozeral po možnosti univerzálneho PPC ,prípadne montáž z novších modelov, nové modely možme vyškrtnúť kedže tam to vačšinou pracuje cez RJ motora ktorá dáva impulz o spotrebe paliva.. aj ked niesom si celkom istý či to nieje len prepojenie na jeden z vstrekovačov.. v tom prípade by bolo možné použit aj takýto druh PPC, napríklad z XM, 406 a pod..
Ja som zvolil možnosť univerzálu, možno nebude merať spotrebu celkom presne, no mne ide hlavne o to využiť ho ako ekonomer....
pre tých ktorý sa zaujímajú o túto možnosť je tu toto ::
Cena je približne 1000kč, čo sa mi nezdá vela a tak som ho objednal, až dám auto dokopy a zapojím ho dám pre prípadných záujemcov návod na montáž a skúsenosti s ním.. kto to stihne skor ako ja (čo je pravdepodobné kedže mám motor von z auta ) tak má prednost
do skakavenia priatelia..
Zdravím
(Ako obvykle)
Dlho som sa zaoberal možnostou modernizácie, dnes už zastaralého citróna BX, vačšina z Vás vie ,že do BX sa montoval originálny palubný PC za extra príplatok, prípadne univerzálny palubný PC od firmy SATO,
fotky origa :: BX model 1 :: http://www.yaronet.com/posts.php?s=78025
BX model 2 :: http://www.yaronet.com/posts.php?s=107770
Tolko pre obraz.. situácia je taká ,že je to tažko nedostatkový tovar, preto som sa pozeral po možnosti univerzálneho PPC ,prípadne montáž z novších modelov, nové modely možme vyškrtnúť kedže tam to vačšinou pracuje cez RJ motora ktorá dáva impulz o spotrebe paliva.. aj ked niesom si celkom istý či to nieje len prepojenie na jeden z vstrekovačov.. v tom prípade by bolo možné použit aj takýto druh PPC, napríklad z XM, 406 a pod..
Ja som zvolil možnosť univerzálu, možno nebude merať spotrebu celkom presne, no mne ide hlavne o to využiť ho ako ekonomer....
pre tých ktorý sa zaujímajú o túto možnosť je tu toto ::
http://veramon.czweb.org./univerzal_pp.htm
Cena je približne 1000kč, čo sa mi nezdá vela a tak som ho objednal, až dám auto dokopy a zapojím ho dám pre prípadných záujemcov návod na montáž a skúsenosti s ním.. kto to stihne skor ako ja (čo je pravdepodobné kedže mám motor von z auta :D) tak má prednost :)
do skakavenia priatelia..
tak modul mam uz doma, nadhera.. pozadie displeja je zelena metla vyzera to profi, hmotnost je asi 250g (starsi mobil) teraz uz len urobit dieru 2x7cm a namontit..a uz mi chyba len motor do auta
tak modul mam uz doma, nadhera.. pozadie displeja je zelena metla :P vyzera to profi, hmotnost je asi 250g (starsi mobil) teraz uz len urobit dieru 2x7cm a namontit..a uz mi chyba len motor do auta :D
Jak dopadlo testování? Jsou nějaké poznatky? O PP do BX jsem ani ve snu neuvažoval, ale pokud je to za přiměřené množství energie reálné, jdu do toho
Jak dopadlo testování? Jsou nějaké poznatky? O PP do BX jsem ani ve snu neuvažoval, ale pokud je to za přiměřené množství energie reálné, jdu do toho :-)
Mám, resp. od zítřka budu mít BX bez karburátoru, jak říká dosavadní majitel s monostřikem. Takže v tom by problém být neměl...
Mám, resp. od zítřka budu mít BX bez karburátoru, jak říká dosavadní majitel s monostřikem. Takže v tom by problém být neměl...
Nejsem ještě úplně v detailu, tak mám možná hloupou otázku: není to potřeba ještě nějak spojit s tachometrem? Kvůli měření vzdáleností...?
Nejsem ještě úplně v detailu, tak mám možná hloupou otázku: není to potřeba ještě nějak spojit s tachometrem? Kvůli měření vzdáleností...?
pri objednavke pp mu treba nacmarat ze je to monobod, pp berie signal z jedneho vstreku a nasobi x4, v tvojom pripade by to bolo na škodu
mne cidlo z neznamych pricin nefunguje, asi som vzal vadne,v tejto zime sa mi to ale nechce riesit takze mam spotrebu len v litroch na hodinu
Palubny pc sa mi páči, nelutujem, paci sa mi funkcia voltmetra ,ked klesne napatie baterky pod 12.0 tak vypise chybovu hlasku Zavada Dobijeni. Tiez viem ze musim mat aspon 12.1V aby auto nastartovalo.
pri objednavke pp mu treba nacmarat ze je to monobod, pp berie signal z jedneho vstreku a nasobi x4, v tvojom pripade by to bolo na škodu
mne cidlo z neznamych pricin nefunguje, asi som vzal vadne,v tejto zime sa mi to ale nechce riesit :) takze mam spotrebu len v litroch na hodinu
Palubny pc sa mi páči, nelutujem, paci sa mi funkcia voltmetra ,ked klesne napatie baterky pod 12.0 tak vypise chybovu hlasku Zavada Dobijeni. Tiez viem ze musim mat aspon 12.1V aby auto nastartovalo.