hojte BXáci, mám prolém. Když chci nastartovat na první polohu se rozsvítěj kontrolky a jak otočím na druhou polohu vše zhasne a nic... zatím jsem očistil kontakty na baterce - nově napojil, potom od mínusu jde kábl na kastli tak tam sem to vypojil, očistil, a dal novej šroubek, odtamtud vede kabel kamsi na převodovku, na kterou jde i druhej kabel od baterky (asi trochu zbytečný ale zachoval jsem oba), všechno sem stříkl kontaktolem. Od převodovky jde jeden takovej plochej pletenej neoizolovanej a ten je uhnilej a za boha nemůžu přijít na to kam má přijít druhej konec tak jestli to nebude tim. Mám 14E 55kW. Tohle se mi povedlo za tmy při svitu telefonu. Neví někdo kam má přijít ten poslední kabel? Jinak se bojim, že to bude spínačkou, ale ostudně jsem nenašel v tý tmě kde je startér na tomhle motoru
hojte BXáci, mám prolém. Když chci nastartovat na první polohu se rozsvítěj kontrolky a jak otočím na druhou polohu vše zhasne a nic... zatím jsem očistil kontakty na baterce - nově napojil, potom od mínusu jde kábl na kastli tak tam sem to vypojil, očistil, a dal novej šroubek, odtamtud vede kabel kamsi na převodovku, na kterou jde i druhej kabel od baterky (asi trochu zbytečný ale zachoval jsem oba), všechno sem stříkl kontaktolem. Od převodovky jde jeden takovej plochej pletenej neoizolovanej a ten je uhnilej a za boha nemůžu přijít na to kam má přijít druhej konec tak jestli to nebude tim. Mám 14E 55kW. Tohle se mi povedlo za tmy při svitu telefonu. Neví někdo kam má přijít ten poslední kabel? Jinak se bojim, že to bude spínačkou, ale ostudně jsem nenašel v tý tmě kde je startér na tomhle motoru :-)):-(
vždycky když zhasne palubka při startu- je to startér,
jinak je to rukama : rozdělat vyčistit kabely od bordela ,ozkoušet na baterce ,jestli se roztočí pastorek
pokud to nezabere - repas
kaberáž startéru je jednoduchá-jde do svorky baterie ,jinak kostra,tam není co vymýšlet
svorkovnice na baterii stojí 150 ,----
za 2 hodiny před barákem nemáš co dělat i s hygienou
vždycky když zhasne palubka při startu- je to startér,
jinak je to rukama : rozdělat vyčistit kabely od bordela ,ozkoušet na baterce ,jestli se roztočí pastorek
pokud to nezabere - repas
kaberáž startéru je jednoduchá-jde do svorky baterie ,jinak kostra,tam není co vymýšlet
svorkovnice na baterii stojí 150 ,----
za 2 hodiny před barákem nemáš co dělat i s hygienou
ok no kouknu na to, teď mám konečně volno přes den že se na to kouknu za světla tak snad už i ten startér najdu docela bych se nedivil, kdyby ten kábl co mi zůstal z jednoho konce uhnilej v tý ruce k tomu startéru vedl...
ok no kouknu na to, teď mám konečně volno přes den že se na to kouknu za světla tak snad už i ten startér najdu :-d docela bych se nedivil, kdyby ten kábl co mi zůstal z jednoho konce uhnilej v tý ruce k tomu startéru vedl...
Tak pro sychr sem vyčistil spínačku (půl hodiny jsem jí dával zpět ) jinak plus kabel ke startéru je nafest k baterce, tam to je čistý, ale mínusovej se táhne po všech čertech. No řeknu vám pánové horší přístup ke startéru sem ještě neviděl, ani se nedivím, že jsem ho nenašel ve tmě - měl jsem ho problém najít i za světla. Ten mínusovej mi leze od baterky do svazku najednou čumim že z toho svazku na druhý straně lezou kabely úplně jinejch barev, pak je zase svazek a z toho svazku zase jiný barvy a jde to do startéru ve finále modrej káblik, tím jsem zkoušel jen zahejbat páč už sem na to neměl dnes nervy, zítra ho zkusím vyčistit a stáhnout svorku trošku a uvidim ale už sem z toho na nervy a kvůli startéru sem musel sundat sání abych na to vůbec viděl
Tak pro sychr sem vyčistil spínačku (půl hodiny jsem jí dával zpět :-)))) ) jinak plus kabel ke startéru je nafest k baterce, tam to je čistý, ale mínusovej se táhne po všech čertech. No řeknu vám pánové horší přístup ke startéru sem ještě neviděl, ani se nedivím, že jsem ho nenašel ve tmě - měl jsem ho problém najít i za světla. Ten mínusovej mi leze od baterky do svazku najednou čumim že z toho svazku na druhý straně lezou kabely úplně jinejch barev, pak je zase svazek a z toho svazku zase jiný barvy a jde to do startéru ve finále modrej káblik, tím jsem zkoušel jen zahejbat páč už sem na to neměl dnes nervy, zítra ho zkusím vyčistit a stáhnout svorku trošku a uvidim ale už sem z toho na nervy a kvůli startéru sem musel sundat sání abych na to vůbec viděl :-(
když zhasne palubka při startu může bejt taky prázdná baterka (vlasní zkušenost) jinak vem vetší šroubovák a propoj na startéru ten kontakt kam vede kabel od baterky s kontaktem na civce mělo by to snim zatočit (je to jednodušší než ho vyndavat) pokud ne pak většinou uhlíky ve sarteru.
když zhasne palubka při startu může bejt taky prázdná baterka (vlasní zkušenost) jinak vem vetší šroubovák a propoj na startéru ten kontakt kam vede kabel od baterky s kontaktem na civce mělo by to snim zatočit (je to jednodušší než ho vyndavat) pokud ne pak většinou uhlíky ve sarteru.
No baterku sem pro sychr vyndal a nabil. Vybita baterka mi spis delala ze to akorat tak dvakrat pomalu otocilo starterem a tim to haslo. Palubka mi nikdy nezhasla. Dneska byl takovej hnusnej den ze sem se k tomu ani nedostal ale koupil sem si VN kabel ze zkusim starter otocit na krev spojenym minusem od baterky a minusem na starteru protoze plus je nafest spojenej. Zkusim to asi az zitra vecer po praci...
No baterku sem pro sychr vyndal a nabil. Vybita baterka mi spis delala ze to akorat tak dvakrat pomalu otocilo starterem a tim to haslo. Palubka mi nikdy nezhasla. Dneska byl takovej hnusnej den ze sem se k tomu ani nedostal ale koupil sem si VN kabel ze zkusim starter otocit na krev spojenym minusem od baterky a minusem na starteru protoze plus je nafest spojenej. Zkusim to asi az zitra vecer po praci...
Ahoj. Na BX-ku som mal podobný problém a nakoniec vysvitlo, že s baterky ide jeden plus pól do takej akoby rozdvojky v umelej hmote z ktorej potom vychádzajú dva dróty. Tam som mal ten spoj zaoxidovaný a po vyčistení a nastriekaní kontaktsprajom som už tieto problémy nemal.
Ahoj. Na BX-ku som mal podobný problém a nakoniec vysvitlo, že s baterky ide jeden plus pól do takej akoby rozdvojky v umelej hmote z ktorej potom vychádzajú dva dróty. Tam som mal ten spoj zaoxidovaný a po vyčistení a nastriekaní kontaktsprajom som už tieto problémy nemal.
Ak ti v polohe 2 zhasne vsetko tak najskor spinacka alebo niektore relatko, starter sa aktivuje az v polohe "3" ...
Ak ti v polohe 2 zhasne vsetko tak najskor spinacka alebo niektore relatko, starter sa aktivuje az v polohe "3" ...
tak ke starteru mi vedou dva cerveny do jednoho - od altiku ke starteru a do baterky. A pak mi tam vede jeden slabsi cernej - sem usoudil ze to bude minus, tak sem otocil klicek do druhy polohy a pripojil sem na krev minus na baterce s minusem na starteru a nic... Z toho asi vyrostu. Takze ted abych vyjebal celej starter ven a poradne skouknul a vycistil co?
tak ke starteru mi vedou dva cerveny do jednoho - od altiku ke starteru a do baterky. A pak mi tam vede jeden slabsi cernej - sem usoudil ze to bude minus, tak sem otocil klicek do druhy polohy a pripojil sem na krev minus na baterce s minusem na starteru a nic... Z toho asi vyrostu. Takze ted abych vyjebal celej starter ven a poradne skouknul a vycistil co? :nevim
Ten pletenej kabel z převodovky je kostra a má bejt připojenej ke šroubu, co drží baterku. Propojit musíš na startéru to tlustý plus z baterky s tím slabým drátem, co vede ze spínačky. Mínus startéru je převodovka. Když vyndáš vzduchovej filtr, tak se tam dostaneš celkem dobře. Startér je jen na třech šroubech.
Ten pletenej kabel z převodovky je kostra a má bejt připojenej ke šroubu, co drží baterku. Propojit musíš na startéru to tlustý plus z baterky s tím slabým drátem, co vede ze spínačky. Mínus startéru je převodovka. Když vyndáš vzduchovej filtr, tak se tam dostaneš celkem dobře. Startér je jen na třech šroubech.
Najprv skus nastartovat nakratko, kluc do 2 a dratom spoj + z baterie na maly kontakt na starter - ale z osobnej skusenosti na BX odchadzaju hlavne spinacky, vypali sa posledny kontakt a potom to nestartuje - riesenie je to rozobrat, vycistit/zabrusit kontakt a prepojit starter cez rele a potom mas pokoj na veky vekov ...
Najprv skus nastartovat nakratko, kluc do 2 a dratom spoj + z baterie na maly kontakt na starter - ale z osobnej skusenosti na BX odchadzaju hlavne spinacky, vypali sa posledny kontakt a potom to nestartuje - riesenie je to rozobrat, vycistit/zabrusit kontakt a prepojit starter cez rele a potom mas pokoj na veky vekov ...
Diky dik, no majk napsal přesně to, co jsem potřeboval vědět, hned po práci na to skočim. Spínačku jsem měl už rozebranou a je čistá, beze svinstva, zkoušel jsem to přes ní i nafest spojením bez toho miniVéčka co tam je a furt stejný, já předpokládám, že to bude tim uhnilým pleteným plochým drátem co je na kostru. No uvidím...
Diky dik, no majk napsal přesně to, co jsem potřeboval vědět, hned po práci na to skočim. Spínačku jsem měl už rozebranou a je čistá, beze svinstva, zkoušel jsem to přes ní i nafest spojením bez toho miniVéčka co tam je a furt stejný, já předpokládám, že to bude tim uhnilým pleteným plochým drátem co je na kostru. No uvidím...
Ten pleteny drat problem nebude, baterka je - kabelom pripojena priamo na prevodovku a to staci ( ten pleteny hajzel tam nemam uz niekolko rokov a zatial to nicomu nevadilo ) ...
Ten pleteny drat problem nebude, baterka je - kabelom pripojena priamo na prevodovku a to staci ( ten pleteny hajzel tam nemam uz niekolko rokov a zatial to nicomu nevadilo ) ...
Tak panove, predem bych rad podekoval vsem, kteri se mi snazili pomoct. Specialne kolegum Majkovi a Tiefovi, diky jejichz radam jsem opet pojizdny. Ted k samotnemu problemu - nakonec sel starter ven a vzal jsem si ho hezky do tepla dilnicky jelikoz se mi netocil ani nafest s baterkou. Byl totalne zoxidovanej kontakt u civky starteru tak sem starter vycistil komplet a i vsechny kontakty na nem na krev ze se leskly jak psi kulky a pri zapojovani starteru jsem to vsechno prostriknul kontaktolem a starter beha jak o zivot. Jeste jednou diky vsem...
Tak panove, predem bych rad podekoval vsem, kteri se mi snazili pomoct. Specialne kolegum Majkovi a Tiefovi, diky jejichz radam jsem opet pojizdny. Ted k samotnemu problemu - nakonec sel starter ven a vzal jsem si ho hezky do tepla dilnicky jelikoz se mi netocil ani nafest s baterkou. Byl totalne zoxidovanej kontakt u civky starteru tak sem starter vycistil komplet a i vsechny kontakty na nem na krev ze se leskly jak psi kulky a pri zapojovani starteru jsem to vsechno prostriknul kontaktolem a starter beha jak o zivot. Jeste jednou diky vsem... :palec