Zdravíčko BXáci mám takýto problém. Mám bx 1.9D 48kw r.v. 89. Auto chytalo na brnk, až neuveritelne, vždy a všade. Par dni dozadu však začalo auto dusiť(iba dusiť) tak som si povedal že filtre možno budu zasrate, že to pozriem. Včera začalo auto dusit a miestami aj skapinať, tak som sa pustil do toho. Pozrel som palivovy aj vzduchovy filter, oba su ok, dotiahol som hadičky prepadove(boli netesne) a auto robí stále toto : naštartuje, prejdem asi cca 500m a zhasne, ako keby ho zadusí . Potom štartujem chvilu jak keby tahalo zasa naftu, chytí, zas prejdem a zas a takto dookola, ručna pumpa je tiež menena je ok. Vzadu jak je nadrž, tam kde idu kovové trubky a napájajú sa na tie gumenné, to trocha slzí, ale pozeral som to, pri naštartovanom aute nič nekvápe(zvlaštne)ale je to tam cele zasraté. Zaujímavé, že to bolo aj predtým a auto šlo v pohode. Tak sa pýtam vie niekto prečo moje BXo nechce ísť? Som z toho zúfalý, a pripravujem sa na to že je čerpadlo v prdeli...
Zdravíčko BXáci mám takýto problém. Mám bx 1.9D 48kw r.v. 89. Auto chytalo na brnk, až neuveritelne, vždy a všade. Par dni dozadu však začalo auto dusiť(iba dusiť) tak som si povedal že filtre možno budu zasrate, že to pozriem. Včera začalo auto dusit a miestami aj skapinať, tak som sa pustil do toho. Pozrel som palivovy aj vzduchovy filter, oba su ok, dotiahol som hadičky prepadove(boli netesne) a auto robí stále toto : naštartuje, prejdem asi cca 500m a zhasne, ako keby ho zadusí :-( . Potom štartujem chvilu jak keby tahalo zasa naftu, chytí, zas prejdem a zas a takto dookola, ručna pumpa je tiež menena je ok. Vzadu jak je nadrž, tam kde idu kovové trubky a napájajú sa na tie gumenné, to trocha slzí, ale pozeral som to, pri naštartovanom aute nič nekvápe(zvlaštne)ale je to tam cele zasraté. Zaujímavé, že to bolo aj predtým a auto šlo v pohode. Tak sa pýtam vie niekto prečo moje BXo nechce ísť? Som z toho zúfalý, a pripravujem sa na to že je čerpadlo v prdeli...
jednozacne vymen hadice veduce z trubiek na kasni do sacieho kosa na nadrz ako aj hadice v prednej casti z trubiek na predhrievac a filter ako aj prepadove..... prisava Ti to vzduch
jednozacne vymen hadice veduce z trubiek na kasni do sacieho kosa na nadrz ako aj hadice v prednej casti z trubiek na predhrievac a filter ako aj prepadove.....:-)))) prisava Ti to vzduch:-d
Mrkni se na palivový filtr v nádrži a pak ještě na trubky od nádrže a do nádrže. Dělalo mi to taky a byla to mikrotrhlinka v trubce a sálo to vzduch a padala nafta.
Mrkni se na palivový filtr v nádrži a pak ještě na trubky od nádrže a do nádrže. Dělalo mi to taky a byla to mikrotrhlinka v trubce a sálo to vzduch a padala nafta.
vdaka za rady ale mam nove info : ručnou pumpou nacupem, nafta chvilku drží, a potom počujem ako sŕka naspat prepadovou trubkou na čerpadle(čiže nedrží). Takže asi to bude to čerpadlo
vdaka za rady ale mam nove info : ručnou pumpou nacupem, nafta chvilku drží, a potom počujem ako sŕka naspat prepadovou trubkou na čerpadle(čiže nedrží). Takže asi to bude to čerpadlo :-(
Ahoj. Mal som podobný problém a bolo to v ručnej pumpe na palivovom filtry. Pravdepodobne je tam špatná membrána alebo čo, ale zistil som, že ak tú čiernu gumičku na vrchu filtra mám stlačsnú, tak auto nezhasína a pekne beží. Tak som si spravil s plocháča na ktorý som navaril jednu matku M8 cez ktorú som pomocou šróbu M8 cez zátku od piva stlačil ten čierny cuclík a odvtedy to maká ako hodinky a je tomu už 2 roky.
Ahoj. Mal som podobný problém a bolo to v ručnej pumpe na palivovom filtry. Pravdepodobne je tam špatná membrána alebo čo, ale zistil som, že ak tú čiernu gumičku na vrchu filtra mám stlačsnú, tak auto nezhasína a pekne beží. Tak som si spravil s plocháča na ktorý som navaril jednu matku M8 cez ktorú som pomocou šróbu M8 cez zátku od piva stlačil ten čierny cuclík a odvtedy to maká ako hodinky a je tomu už 2 roky.
no to je dobrý nápad, vyskúšam že či to zhasína aj ked držím ten čierny čudel
no to je dobrý nápad, vyskúšam že či to zhasína aj ked držím ten čierny čudel :)
me delalo bxko to samy.. nastartovalo, popojelo, zakuckalo po kilaku a chciplo, pak nastartovat a chciplo treba za 10 metru a pak uz ani nechytlo.. nakonec sem vymenil od nadrze az k cerpadlu uplne vsechno a porad to samy.. nakonec sem zjistli ze kdyz sem jel po polni ceste pred tim nez to zacalo tak sem musel nekde o kamen proboulit nadrz a rozmackalo se tam tu sitku co fitrovala velkej bordel a salo to bordel az pred naftovej filtr a ucpalo to privod na tom sroubu s dirama co je do filtru.. po vymene filtru v nadrzi bezproblemu.. )
me delalo bxko to samy.. nastartovalo, popojelo, zakuckalo po kilaku a chciplo, pak nastartovat a chciplo treba za 10 metru a pak uz ani nechytlo.. nakonec sem vymenil od nadrze az k cerpadlu uplne vsechno a porad to samy.. nakonec sem zjistli ze kdyz sem jel po polni ceste pred tim nez to zacalo tak sem musel nekde o kamen proboulit nadrz a rozmackalo se tam tu sitku co fitrovala velkej bordel a salo to bordel az pred naftovej filtr a ucpalo to privod na tom sroubu s dirama co je do filtru.. po vymene filtru v nadrzi bezproblemu.. :()
po dlouhém stání -6 měs ,1.9 d Bx TDR se rozpadl filtr a auto už nastartovat nešlo ,vše vyhodit a čistit
když hledáš závadu ,proč neodděláš hadice od nádrže na čerpadlo a nenapojíš to na kanystr s převýšením? tak budeš za minutu vědět ,kde je problém .Buď na čerpadle a filtru nebo v podávacím vedení nebo v nádrži vzadu Já tak hledam díru v trubkách ,kde je ..
po dlouhém stání -6 měs ,1.9 d Bx TDR se rozpadl filtr a auto už nastartovat nešlo ,vše vyhodit a čistit
když hledáš závadu ,proč neodděláš hadice od nádrže na čerpadlo a nenapojíš to na kanystr s převýšením? tak budeš za minutu vědět ,kde je problém .Buď na čerpadle a filtru nebo v podávacím vedení nebo v nádrži vzadu Já tak hledam díru v trubkách ,kde je ..
nie, bordel to neťahá, to som už pozeral, ostanem teda pri tom že vymenit všetky hadice(povodne som chcel aj trubky ale ked som videl tu cenu za sadu, hned ma prešla chut), dnes alebo zajtra to vymením a uvidím, no mám pocit že to bude chyba AJ niekde v tom sitku v nádrži, pretože ked tam je nafty tak štvrt nádrže a vyše, tak auto ide, neskapína, aj ked cítim že ten motor dusí a nejde dobre, akonáhle začne svietit rezerva a prejdem ešte par km, auto zadusi a dusi ho takmer stále...vymením hadice a budem múdrejší.
S tým kanistrom to je dobrý nápad, vyskušam
Ešte otázka : tam kde sa tie kovove trubky pri nádrži napajaju na gumenne hadice, ten prechod má byť nejak zaistený(mam na mysli nejaka paska, binderka alebo hocičo iné)? pretože to mam len tak nasunute, ničim nezaistene a to sa mi moc nezdá
nie, bordel to neťahá, to som už pozeral, ostanem teda pri tom že vymenit všetky hadice(povodne som chcel aj trubky ale ked som videl tu cenu za sadu, hned ma prešla chut), dnes alebo zajtra to vymením a uvidím, no mám pocit že to bude chyba AJ niekde v tom sitku v nádrži, pretože ked tam je nafty tak štvrt nádrže a vyše, tak auto ide, neskapína, aj ked cítim že ten motor dusí a nejde dobre, akonáhle začne svietit rezerva a prejdem ešte par km, auto zadusi a dusi ho takmer stále...vymením hadice a budem múdrejší.
S tým kanistrom to je dobrý nápad, vyskušam :)
Ešte otázka : tam kde sa tie kovove trubky pri nádrži napajaju na gumenne hadice, ten prechod má byť nejak zaistený(mam na mysli nejaka paska, binderka alebo hocičo iné)? pretože to mam len tak nasunute, ničim nezaistene a to sa mi moc nezdá:-o
Malo by to byt stiahnute ale tie hadice budu tak prireznute k trubke ze to najskor bude drzat i tak ...
Malo by to byt stiahnute ale tie hadice budu tak prireznute k trubke ze to najskor bude drzat i tak ...
Mali sme podobny problem ale to bolo trosku nieco ine a inak sa to spravalo. Netankoval si tam niekedy bionaftu? Alebo repkovy olej smiesany alebo nieco podobne? Pretoze ten zvykne prvotne zreagovat s povlakom od normalnej nafty a rozlepta hadice. Ale ked vravis ze filtorom to nebolo ( lebo ten by bol zasrany ako nikdy ) a ze pocujes sicanie ktore by vobec nemalo byt pocut, tak podla mna ten problem bude niekde tam. Ale pisem len co mam overene . Avsak spravanie tohoto je nasledovne: auto spomaluje, spomaluje az je max povedzme 50km/h v lepsom pripade az nakoniec auto zdochne. Potom par krat este nakopne ide tak max 30 a po dalsich 5 pokusoch uplne nema privod nafty . To su tie rozleptane hadice. Hento je nieco ine ak ti to ide v pohode a potom zrazu zdochne.
Ale vela stastia s tym
Mali sme podobny problem ale to bolo trosku nieco ine a inak sa to spravalo. Netankoval si tam niekedy bionaftu? Alebo repkovy olej smiesany alebo nieco podobne? Pretoze ten zvykne prvotne zreagovat s povlakom od normalnej nafty a rozlepta hadice. Ale ked vravis ze filtorom to nebolo ( lebo ten by bol zasrany ako nikdy ) a ze pocujes sicanie ktore by vobec nemalo byt pocut, tak podla mna ten problem bude niekde tam. Ale pisem len co mam overene :D. Avsak spravanie tohoto je nasledovne: auto spomaluje, spomaluje az je max povedzme 50km/h v lepsom pripade az nakoniec auto zdochne. Potom par krat este nakopne ide tak max 30 a po dalsich 5 pokusoch uplne nema privod nafty :). To su tie rozleptane hadice. Hento je nieco ine ak ti to ide v pohode a potom zrazu zdochne.
Ale vela stastia s tym :)
bola to prehrdzavná trubka, tak neštastne na vnutornej strane kolena(pri nadrži) vobec to nebolo videt. Provizórne riešenie - nova guma hadica(dlhšia, trubku som odpílil až na zdravé a nasunul, zaistil kovovou páskou - auto ide jak hodinky. Je to iba dočasne riešenie, budem meniť komplet palivové trubky.... ale aj tak dík
bola to prehrdzavná trubka, tak neštastne na vnutornej strane kolena(pri nadrži) vobec to nebolo videt. Provizórne riešenie - nova guma hadica(dlhšia, trubku som odpílil až na zdravé a nasunul, zaistil kovovou páskou - auto ide jak hodinky. Je to iba dočasne riešenie, budem meniť komplet palivové trubky.... ale aj tak dík