Čaute borci, vopred sa ospravedlnujem ak som nahodou založil duplicitnu temu ale mam problem. Kusok nižšie je že tema "spada nafta" ale tak nevedel som či mi spáda nafta preto som založil novú tému. Jedná sa o takýto problém. Mám BX ´89 1.9D. Auto normálne chodilo, motor vrčal krásne, chytal na 1 otočenie, proste paráda. Auto som ale predal, dotyčný donho natankoval benzín a auto sa mi zasa(samozrejme že za dobrú cenu ) vrátilo. Vytankoval som benzín, hodil tam naftu a autí krásne chodilo...až dochvíle pokial sa neposralo čerpadlo(zrejme slabý tlak) tak som ho vymenil a neskôr si to odnieslo aj tesnenie pod palicou(taktiež vymenené - hlava ok). Začalo ale robiť to že na volnobehu ho dusilo až ho zadusilo uplne, ako keby sa to zavzdušňovalo...vinu som hned hodil na tu pumpu s filtrom, ok prerobil som to na filter z dieslovej feldy...robilo to síce menej ale stále ho ako keby dusilo...auto zhasne, potom musim točiť a chytí. Ked nacupem tým balónik auto chytí nabrnk. Mam tam aj taky priesvitný predfilter a na nom vidím že ked nacupem, tak ta nafta odtial mizne(spadá??). Vymenil som prívodnú trubku pod autom, hadicu zo sacieho koša k tej trubke, hadicu z konca trubky do predohrevu(aspon si myslim že to je on) na zadnej strane motora, nejake prepadove hadičky...stále to robí. Jedine čo som si všimol že ked natankujem viac ako štvrt nádrže tak auto to nerobí, chodí ok. Alebo ked stojím v kopci čumákom smerom dole tiež drži otáčky. Už som zúfalý, neviem či sa to zavzdušnuje niekde(teda ja si myslím že ano) a ked aj hej, tak neviem kde...može toto robiť aj ked by bol prepad napr. pod autom netesný? Alebo to má za vinu ten somár na zadnej strane motora(ten predohrev či čo to je? Dakujem moc za rady
Čaute borci, vopred sa ospravedlnujem ak som nahodou založil duplicitnu temu ale mam problem. Kusok nižšie je že tema "spada nafta" ale tak nevedel som či mi spáda nafta preto som založil novú tému. Jedná sa o takýto problém. Mám BX ´89 1.9D. Auto normálne chodilo, motor vrčal krásne, chytal na 1 otočenie, proste paráda. Auto som ale predal, dotyčný donho natankoval benzín a auto sa mi zasa(samozrejme že za dobrú cenu :D ) vrátilo. Vytankoval som benzín, hodil tam naftu a autí krásne chodilo...až dochvíle pokial sa neposralo čerpadlo(zrejme slabý tlak) tak som ho vymenil a neskôr si to odnieslo aj tesnenie pod palicou(taktiež vymenené - hlava ok). Začalo ale robiť to že na volnobehu ho dusilo až ho zadusilo uplne, ako keby sa to zavzdušňovalo...vinu som hned hodil na tu pumpu s filtrom, ok prerobil som to na filter z dieslovej feldy...robilo to síce menej ale stále ho ako keby dusilo...auto zhasne, potom musim točiť a chytí. Ked nacupem tým balónik auto chytí nabrnk. Mam tam aj taky priesvitný predfilter a na nom vidím že ked nacupem, tak ta nafta odtial mizne(spadá??). Vymenil som prívodnú trubku pod autom, hadicu zo sacieho koša k tej trubke, hadicu z konca trubky do predohrevu(aspon si myslim že to je on) na zadnej strane motora, nejake prepadove hadičky...stále to robí. Jedine čo som si všimol že ked natankujem viac ako štvrt nádrže tak auto to nerobí, chodí ok. Alebo ked stojím v kopci čumákom smerom dole tiež drži otáčky. Už som zúfalý, neviem či sa to zavzdušnuje niekde(teda ja si myslím že ano) a ked aj hej, tak neviem kde...može toto robiť aj ked by bol prepad napr. pod autom netesný? Alebo to má za vinu ten somár na zadnej strane motora(ten predohrev či čo to je? Dakujem moc za rady :)
skontroluj aj samotny saci kos ci nie je prasknuty, vymen aj ostatne hadice ak su take co si nevymenil vratane prepadovych hadiciek no a moze to robit aj cerpadlo pises ze si ho menil moze byt netesnost na pake plynu co zneho vychadza moze dostavat vzduch a pada nafta...taakze hadica predhrievac rucna pumpa, hadica rucna pumpa filter, filter cerpadlo, predhrievac trubka na podvozku, prepad trubka na podvozku plus prepadove hadicky zo vstrekov a vzadu hadice trubka saci kos a trubka prepadu je toho dost kurna... mozu byt nahovno aj samotne trubky na podvozku
skontroluj aj samotny saci kos ci nie je prasknuty, vymen aj ostatne hadice ak su take co si nevymenil vratane prepadovych hadiciek no a moze to robit aj cerpadlo pises ze si ho menil moze byt netesnost na pake plynu co zneho vychadza moze dostavat vzduch a pada nafta...taakze hadica predhrievac rucna pumpa, hadica rucna pumpa filter, filter cerpadlo, predhrievac trubka na podvozku, prepad trubka na podvozku plus prepadove hadicky zo vstrekov a vzadu hadice trubka saci kos a trubka prepadu je toho dost kurna...:-)) mozu byt nahovno aj samotne trubky na podvozku :-d
všeeetko všetko je vymenene...trubky pod autom som menil(obidve), hadice z trubiek do sacieho koša(taktiež obidve), akurat samotny sací kôš som nevymenil, hadica smerom od trubiek k motoru su tiež nova, predohrev(aspon si myslim že to je ono) nemam trubku ale vzadu na bloku motora mi trčia len take dva holendre a dnes som si všimol že jedna z tej hadic je ako keby mokra...neteče nič, nekvapká nič len je tio tam mokre a mastne...napada ma že túto+ešte jednu hadicu z filtra do čerpadla som nemenil, takže pondelok obchod, huráá zas kupit hadice dufam že to bude ono, pokiaľ nie tak ma šlahne už som tam všetko(skoro ) pomenil
všeeetko všetko je vymenene...trubky pod autom som menil(obidve), hadice z trubiek do sacieho koša(taktiež obidve), akurat samotny sací kôš som nevymenil, hadica smerom od trubiek k motoru su tiež nova, predohrev(aspon si myslim že to je ono) nemam trubku ale vzadu na bloku motora mi trčia len take dva holendre a dnes som si všimol že jedna z tej hadic je ako keby mokra...neteče nič, nekvapká nič len je tio tam mokre a mastne...napada ma že túto+ešte jednu hadicu z filtra do čerpadla som nemenil, takže pondelok obchod, huráá zas kupit hadice :palec dufam že to bude ono, pokiaľ nie tak ma šlahne :-( už som tam všetko(skoro :-d ) pomenil
Mal si skočiť na vrakáč a pozhánat priesvitné plastové..krásne sa daju natvarovat miesto povodnych kovovych
Mal si skočiť na vrakáč a pozhánat priesvitné plastové..krásne sa daju natvarovat miesto povodnych kovovych