Ahoj, mám problém s mým BXem (14 TGE rv91). Auto začalo blbnout tak, že po 5-ti km jízdy zničeho nic chcíplo a už nechtělo naskočit. Odtáhl jsem ho domu, a druhý den auto normálně nastartovalo. ale zase po pár km chcíplo a nic. Poté šlo vždy nastartovat (ale až třeba druhý den), ale po chvilce zase konec. Po pár dnech již nechytlo vůbec. Nejsem žádnej automekánik, autům v podstatě nerozumím, ale pokusil jsem se zjistit závadu svépomocí. Dle jednoho článku zde na BXclubu jsem diagnostikoval kód 41 (snímač otáček / polohy). Bohužel ale nevim kde tenthle snímač je. Může mi někdo popsat kde ho najdu, nebo alespoň nějakej odkaz na net? Díky moc. Pokud to tu někde na serveru je, tak to určitě brzo najdu.
Ahoj, mám problém s mým BXem (14 TGE rv91). Auto začalo blbnout tak, že po 5-ti km jízdy zničeho nic chcíplo a už nechtělo naskočit. Odtáhl jsem ho domu, a druhý den auto normálně nastartovalo. ale zase po pár km chcíplo a nic. Poté šlo vždy nastartovat (ale až třeba druhý den), ale po chvilce zase konec. Po pár dnech již nechytlo vůbec. Nejsem žádnej automekánik, autům v podstatě nerozumím, ale pokusil jsem se zjistit závadu svépomocí. Dle jednoho článku zde na BXclubu jsem diagnostikoval kód 41 (snímač otáček / polohy). Bohužel ale nevim kde tenthle snímač je. Může mi někdo popsat kde ho najdu, nebo alespoň nějakej odkaz na net? Díky moc. Pokud to tu někde na serveru je, tak to určitě brzo najdu.
Mockrát díky za info, mrknu na to asap. Předpokládám, že rozdělovač je ta krabička co je podobná trafu, vede do ní kabel a je navrchu motoru napravo od hlavy (při pohledu zepředu vozu).
Mockrát díky za info, mrknu na to asap. Předpokládám, že rozdělovač je ta krabička co je podobná trafu, vede do ní kabel a je navrchu motoru napravo od hlavy (při pohledu zepředu vozu).
Ta krabička co myslíš je nejspíš cívka, rozdělovač je to pod tím oranžovým víčkem, do kterého vede 5 kabelů (4 od svíček a 1 od cívky)... celý je přišroubovaný na dvou šroubech k motoru(vačce) a než ho sundáš, označ si jeho pozici vůči hlavě, jeho otáčením se mění předstih, tak ať ho vrátíš do stejné pozice...
Ta krabička co myslíš je nejspíš cívka, rozdělovač je to pod tím oranžovým víčkem, do kterého vede 5 kabelů (4 od svíček a 1 od cívky)... celý je přišroubovaný na dvou šroubech k motoru(vačce) a než ho sundáš, označ si jeho pozici vůči hlavě, jeho otáčením se mění předstih, tak ať ho vrátíš do stejné pozice... ;)
Jinak ten samotný spínač by měl vypadat asi nějak takto: .link.
Jinak ten samotný spínač by měl vypadat asi nějak takto:
http://www.maximizeronline.com/?action=item&maker=12&modelgroup=11&cartype=31235&actct=31235&group=263&from=c&item=IT+19002
Pajator, neblamuj, tato snámací civka odejde jednou pro vždy, bude zbytečně kuchat rozdělovač, co mu spíš odešlo je výstupní obvod na této cívce, jestliže se ohřeje a přesane pálit a po vychladnutí, znova chytí, dělá to na 99% tvarovač jiskry na těle rozdělovače. Blbost pod dvěma torxy a jedna 3žilová patička.
Pajator, neblamuj, tato snámací civka odejde jednou pro vždy, bude zbytečně kuchat rozdělovač, co mu spíš odešlo je výstupní obvod na této cívce, jestliže se ohřeje a přesane pálit a po vychladnutí, znova chytí, dělá to na 99% tvarovač jiskry na těle rozdělovače. Blbost pod dvěma torxy a jedna 3žilová patička.
ČERTe nikdo tady neblamuje, on chtěl vědět jak se dostane k čidlu otáčení a já mu to napsal, tak nevyskakuj pekelníku nebo uvidíš...
ČERTe nikdo tady neblamuje, on chtěl vědět jak se dostane k čidlu otáčení a já mu to napsal, tak nevyskakuj pekelníku nebo uvidíš... :-D :-p
No ale teď už se ani neohřeje .. Takže co mám teda kuchat?? ..už se na to těšim
No ale teď už se ani neohřeje .. Takže co mám teda kuchat?? ..už se na to těšim :nevim
No většinou odchází spíše modul zapalování - taková placička s modrým vnitřkem přišroubovaná zepředu na rozdělovači, ideálně půjčit od někoho funkční a vyzkoušet, je to práce na pár minut... Kdybys chtěl, jsem z Teplic, což není až tak daleko a můžu ti půjčit modul i rozdělovač kdyžtak
No většinou odchází spíše modul zapalování - taková placička s modrým vnitřkem přišroubovaná zepředu na rozdělovači, ideálně půjčit od někoho funkční a vyzkoušet, je to práce na pár minut... Kdybys chtěl, jsem z Teplic, což není až tak daleko a můžu ti půjčit modul i rozdělovač kdyžtak ;)
Ok, zkusím se poptat blíž, a kdyžtak se domluvíme (napíšu ti přes ICQ). Díky!!!
Ok, zkusím se poptat blíž, a kdyžtak se domluvíme (napíšu ti přes ICQ). Díky!!!
Takže trochu se zpožděním, ale přece.
Vadná byla opravdu ta "Blbost pod dvěma torxy" jak jste napsali.
Tímto bych taky chtěl velice poděkovat Pajatorovi, za ochotu, čas a hlavně za zapůjčení náhradních dílů. Jen mi napiš kolik jsem ti dlužnej a já ti to pošlu na účet. A jestli chceš alespoň vrátit ten rozdělovač, tak ti ho přivezu. Díky
Takže trochu se zpožděním, ale přece.
Vadná byla opravdu ta "Blbost pod dvěma torxy" jak jste napsali.
Tímto bych taky chtěl velice poděkovat Pajatorovi, za ochotu, čas a hlavně za zapůjčení náhradních dílů. Jen mi napiš kolik jsem ti dlužnej a já ti to pošlu na účet. A jestli chceš alespoň vrátit ten rozdělovač, tak ti ho přivezu. Díky ;-)