cavte ludia mam taky problemik nastartujem auto a za par minut je alternator horuci jak pec skusil som ho aj vymenit ale teraz ked zapnem svetla tak sa mi roztapa izolacia na hrubom kabli(B+) co moze byt vada mam niekde skrat alebo je to nico ine???
diki za rady
cavte ludia :) mam taky problemik nastartujem auto a za par minut je alternator horuci jak pec :D skusil som ho aj vymenit ale teraz ked zapnem svetla tak sa mi roztapa izolacia na hrubom kabli(B+) co moze byt vada mam niekde skrat alebo je to nico ine???
diki za rady :)
skontroluj si hlavny ukostrovaci kabel co je na prevodovke a ide na akumulator. ocko co je na prevodovke je na kabel lisovane a casom ten spoj prestane byt po elektrickej stranke funkcny mal som podobny problem ze mi znicoho nic prestalo startovat auto vymenil som aj aku a az potom som si vsimol ze mi horia tenke ukostrovacie kable. ocko som zatlacil vo zveraku natrel spajkovacou pastou na med a spoj tvrdou spajkou prespajkoval
skontroluj si hlavny ukostrovaci kabel co je na prevodovke a ide na akumulator. ocko co je na prevodovke je na kabel lisovane a casom ten spoj prestane byt po elektrickej stranke funkcny mal som podobny problem ze mi znicoho nic prestalo startovat auto vymenil som aj aku a az potom som si vsimol ze mi horia tenke ukostrovacie kable. ocko som zatlacil vo zveraku natrel spajkovacou pastou na med a spoj tvrdou spajkou prespajkoval:-))))
A skontroluj bateriu ... taktiez moze byt problem starter, tiez sa na to pozri ...
A skontroluj bateriu ... taktiez moze byt problem starter, tiez sa na to pozri ...
no prekostril som stky kable co ide od baterky jedem kabel som uz musel vymenit kazde oko som skontroloval a presiel s jemnym smirglom aj plusove oko na aleternatore a na strartru aj kontakty na baterke ale stale to iste po dlhsom case sa z alternatora zacalo az dymit a to som si zohnal druhy vsetko v pohode lan sa mi zda ze slabulinko svieti kontrolka na dobijanie v noci vidnto slabucko ale fakt ze len trosku no newem ci je uz chyteny altik alebo je normal??? a inak baterku som menil v jeseni no ma 80Ah a alternator 45A moze to byt v tom????
no prekostril som stky kable co ide od baterky :D jedem kabel som uz musel vymenit :D kazde oko som skontroloval a presiel s jemnym smirglom aj plusove oko na aleternatore a na strartru aj kontakty na baterke :) ale stale to iste :( po dlhsom case sa z alternatora zacalo az dymit a to som si zohnal druhy :) vsetko v pohode lan sa mi zda ze slabulinko svieti kontrolka na dobijanie v noci vidnto slabucko ale fakt ze len trosku no newem ci je uz chyteny altik alebo je normal??? a inak baterku som menil v jeseni no ma 80Ah a alternator 45A moze to byt v tom???? :)
ale co myslsis ten spoj na kabli alternator-starter-baterka?? ci samotny starter?????
ale co myslsis ten spoj na kabli alternator-starter-baterka?? ci samotny starter?????
Jak spoj tak starter ... co sa tyka baterky je to sice krasne ze je silna ale nabijanie nie je dimenzovane na tak silnu baterku, mam v aute rovnaku ale oproti nej je 80A alternator, takto znicis baterku - a potom 1.7D musi aj s 60A baterkou naskocit na drcnuti - ak nie mas problem inde a nie v baterii ...
Jak spoj tak starter ... co sa tyka baterky je to sice krasne ze je silna ale nabijanie nie je dimenzovane na tak silnu baterku, mam v aute rovnaku ale oproti nej je 80A alternator, takto znicis baterku - a potom 1.7D musi aj s 60A baterkou naskocit na drcnuti - ak nie mas problem inde a nie v baterii ...
no to som ani nevedl ze trpi baterka ale newem kde zohnat taky alternator mam este 50A ale ten sa prehrieva no mam asi problm v elektrike ked som prekladal keblovacky raz mi svieti vnutorne osvetlenie a raz neide tak je to aj s pipakom na zapnute svetla daco tam blbne ale newem co
no to som ani nevedl ze trpi baterka :( ale newem kde zohnat taky alternator mam este 50A ale ten sa prehrieva :( no mam asi problm v elektrike ked som prekladal keblovacky raz mi svieti vnutorne osvetlenie a raz neide tak je to aj s pipakom na zapnute svetla daco tam blbne ale newem co :(
no asi tak myslim ze to bude len dajaky zly spoj musim vybrat pristrojovku a popozerat vseky kable len keby som pametal ako som to montoval
no asi tak myslim ze to bude len dajaky zly spoj musim vybrat pristrojovku a popozerat vseky kable :D len keby som pametal ako som to montoval :)
no s juednou elektrikou som skoncil a je tu dalsi problem niekedy tocim klucom na zhavenie a dobijanie svieti len slabucko a to aj po nastartovani potom zhasne a niekedy sa rozsvieti naspet..... ale inokedy akoby nic konntrolka po nastartovani ani neblikne .... kable v predu som uz pozeral no resp. miesta spojenia som prestrikol s WD40 ale to iste moze to byt alternator?????
no s juednou elektrikou som skoncil a je tu dalsi problem :( niekedy tocim klucom na zhavenie a dobijanie svieti len slabucko a to aj po nastartovani potom zhasne a niekedy sa rozsvieti naspet..... ale inokedy akoby nic konntrolka po nastartovani ani neblikne .... kable v predu som uz pozeral no resp. miesta spojenia som prestrikol s WD40 ale to iste :( moze to byt alternator?????
vyhoď altík ven a rozeber ho . Mě na druhým autě po cca 270 tis blikla kontrolka dobíjení a trvale svítila . Při cca 2200 toček zhasla ,pak zase na novo .V servise mi pak ukazovali to torzo, co jsem tam měl. Vinutí se dotýkalo silou vůle , dráty otrhaný a nechápu celek, co ho drželo na hřídeli . Nové vinutí a je pokoj . Pokud na ně nemáš ,jiný altík.
vyhoď altík ven a rozeber ho . Mě na druhým autě po cca 270 tis blikla kontrolka dobíjení a trvale svítila . Při cca 2200 toček zhasla ,pak zase na novo .V servise mi pak ukazovali to torzo, co jsem tam měl. Vinutí se dotýkalo silou vůle , dráty otrhaný a nechápu celek, co ho drželo na hřídeli . Nové vinutí a je pokoj . Pokud na ně nemáš ,jiný altík.
no mam ruhy alternator ale ten ked napojim tak sa velmy prehrieva ale nenormalne prjdem 10 kM a nedotknes sa ho jaky je rozpeceny nakoniec sa z nrho zacalo pomalicky dymyt a tak som tam nahodil zase ten co tam bol
no mam ruhy alternator ale ten ked napojim tak sa velmy prehrieva ale nenormalne :( prjdem 10 kM a nedotknes sa ho jaky je rozpeceny :D nakoniec sa z nrho zacalo pomalicky dymyt a tak som tam nahodil zase ten co tam bol :(
heh no altik je asi v ri... mam 17V v aute ked nastartujem takze regulator napetia je asi v cudu no zohnal som 80A dajaky rusky altik len ho tam dopasovat nejake medzikusy vyrobit a dufam ze to bude OK
heh no altik je asi v ri... mam 17V v aute ked nastartujem :D takze regulator napetia je asi v cudu :D no zohnal som 80A dajaky rusky altik len ho tam dopasovat nejake medzikusy vyrobit a dufam ze to bude OK :D
jezis ... to je taky problem zohnat pasujuci altik s bxa pripadne peugeota ? takto si budes vyrabat zbytocne problemy. mimochodom regulator napetia sa u vecsiny altikov da vymenit ...
jezis ... to je taky problem zohnat pasujuci altik s bxa pripadne peugeota ? :-O takto si budes vyrabat zbytocne problemy. mimochodom regulator napetia sa u vecsiny altikov da vymenit ...
noo mas pravdu tief len som skusil ale ta ma ine uchytenie taze nic z toho aj tak no zatial tam je 55A dost sa hreje ale tak zatial kym pozhanam daco tak staci si myslim
noo mas pravdu tief len som skusil ale ta ma ine uchytenie taze nic z toho aj tak no zatial tam je 55A dost sa hreje ale tak zatial kym pozhanam daco tak staci si myslim :)
heh no toho som sa bal ale ta dal sa dokopy sam od seba sam tomu nechapem ale ide pekne trocha sa hreje ale uz nie tak ako pred tym
heh no toho som sa bal ale ta dal sa dokopy :) sam od seba sam tomu nechapem ale ide pekne trocha sa hreje ale uz nie tak ako pred tym :)