Synci, ako rozoberem regulátor tlaku?
Jedná sa mi hlavne o jeho zadnú časť - na opačnej strane, ako je guľa.
Pretesnil som kocku, vymenil suspenzor (hrubá gumokovová hadica), skontroloval tesnenie pod guľou a pod autom zasa menšia kaluž LHM. Najviac je to práve zatečené na tej "opačnej" strane.
Synci, ako rozoberem regulátor tlaku?
Jedná sa mi hlavne o jeho zadnú časť - na opačnej strane, ako je guľa.
Pretesnil som kocku, vymenil suspenzor (hrubá gumokovová hadica), skontroloval tesnenie pod guľou a pod autom zasa menšia kaluž LHM. Najviac je to práve zatečené na tej "opačnej" strane.
02.03.2008 00:02 -
Re: rozobratie regulátora tlaku
Synku, poradím ti, jak to dělám já.
[img].link.
vezmeš regulák a jeden dlouhý šroub M7 kterým byl přimontován na motoru. zašroubuješ ho kousek do toho zadního " špuntu" co chceš vyndat. Postavíš regulák na plochu kde byla koule na stůl šroubem nahoru. Vezmeš stolařskou svěrku a zamáčkneš špunt s tím šroubem nadoraz. Pak malým šroubováčkem vypáčíš ten pojistnej kroužek ( jde to velmi špatně) kousek ven a druhou rukou podsuneš pod ten odchlíplej kroužek pásek ( cca 5mm široký) tvrtého tenkého plechu. ( osvědčil se mi pásek vyrobený z plátku pilky na železo) Potom velmi jednoduše tím šroubováčkem po tom vsunutém plechu přesuneš kroužek přes tu drážku ven nahoru. A jen to povolíš svěrku opatrně , je tam silná pružina, a celé ti to vyskočí ven. Jestli ne, stačí s tím trochu "zavrtět". Mám to docela natrénováno, a celé rozebrání je tak na 2 minuty ...
O kroužek tam dávám 29x3 NBR 80 ( origo je 29x2,7)
nafotím ti to, mám jeden k rozebrání zrovna doma.
Synku, poradím ti, jak to dělám já.
[img]http://www.bxclub.cz/graphics/dynamic/galeria/112737060443324f6c22698.gif[/img]
vezmeš regulák a jeden dlouhý šroub M7 kterým byl přimontován na motoru. zašroubuješ ho kousek do toho zadního " špuntu" co chceš vyndat. Postavíš regulák na plochu kde byla koule na stůl šroubem nahoru. Vezmeš stolařskou svěrku a zamáčkneš špunt s tím šroubem nadoraz. Pak malým šroubováčkem vypáčíš ten pojistnej kroužek ( jde to velmi špatně) kousek ven a druhou rukou podsuneš pod ten odchlíplej kroužek pásek ( cca 5mm široký) tvrtého tenkého plechu. ( osvědčil se mi pásek vyrobený z plátku pilky na železo) Potom velmi jednoduše tím šroubováčkem po tom vsunutém plechu přesuneš kroužek přes tu drážku ven nahoru. A jen to :-) povolíš svěrku opatrně , je tam silná pružina, a celé ti to vyskočí ven. Jestli ne, stačí s tím trochu "zavrtět". Mám to docela natrénováno, a celé rozebrání je tak na 2 minuty ...
O kroužek tam dávám 29x3 NBR 80 ( origo je 29x2,7)
nafotím ti to, mám jeden k rozebrání zrovna doma.
02.03.2008 00:04 -
Re: rozobratie regulátora tlaku