Ahoj, vcera mi vytekl hydraulicky olej... Jsem uplny novacek u BXek, neco jsem cetl, ale presto se jeste poptam. ->Do cesty mi vlit nakej silenec, tak jsem zadup brzdy, dostal smyk a bez jakyho koliv narazeni do obrubniku nebo do diry nebo kamkoliv zacala kapat hydraulika z predniho leveho kola. (cca kapka za vterinu) - v nadrzce skoro nic nezustalo, ale auto zustalo nahore. Nevim odkud presne to kape, ptz jak to vsude mozne steka tak je to proste vsude. mam BX 1.4 GTE (takovyto bez elektriky, bez posilovace atd ). Ale pride mi to jako SUPROVY auto, takze ho CHCI dat do kupy. Jeste jedna vec - muzu do BXka nalejt leteckou hydrauliku (pouzivana do tlumicu a servorizeni leteckejch podvozku)? Mam moznost vzit z prace... jen neni zelena, ale cervena.Dekuji dekuji moc...
Ahoj, vcera mi vytekl hydraulicky olej... Jsem uplny novacek u BXek, neco jsem cetl, ale presto se jeste poptam. ->Do cesty mi vlit nakej silenec, tak jsem zadup brzdy, dostal smyk a bez jakyho koliv narazeni do obrubniku nebo do diry nebo kamkoliv zacala kapat hydraulika z predniho leveho kola. (cca kapka za vterinu) - v nadrzce skoro nic nezustalo, ale auto zustalo nahore. Nevim odkud presne to kape, ptz jak to vsude mozne steka tak je to proste vsude. mam BX 1.4 GTE (takovyto bez elektriky, bez posilovace atd :) ). Ale pride mi to jako SUPROVY auto, takze ho CHCI dat do kupy. Jeste jedna vec - muzu do BXka nalejt leteckou hydrauliku (pouzivana do tlumicu a servorizeni leteckejch podvozku)? Mam moznost vzit z prace... jen neni zelena, ale cervena. Dekuji dekuji moc...
20.08.2008 11:36 -
Re: tece hydraulika - lze leteckou kapalinu?
Takže k tom úniku - nejspíš nevydržela nějaká stará brzdová trubička, nebo jen povolil někde zpuchřelý přepad, budeš to muset najít... Žádnou leteckou hydrauliku tam nelij a nemíchej se stávájící náplní pokud nejseš opravdu v nouzi, navíc by tě pak čekal proplach a vyčištění celého systému... Náhon je běžná věc - koupit nový a je klid. Se zbytkem Ti na dálku víc neporadím..
Takže k tom úniku - nejspíš nevydržela nějaká stará brzdová trubička, nebo jen povolil někde zpuchřelý přepad, budeš to muset najít... Žádnou leteckou hydrauliku tam nelij a nemíchej se stávájící náplní pokud nejseš opravdu v nouzi, navíc by tě pak čekal proplach a vyčištění celého systému... Náhon je běžná věc - koupit nový a je klid. Se zbytkem Ti na dálku víc neporadím.. ;)
20.08.2008 12:06 -
Diky za radu ... takze se jeste zeptam, clovek od ktereho jsem BXko kupoval, si nepamatuje jakej typ LHM kupoval. Koukal jsem po netu a na pumpach a je jich spousta.... vadi kdyz se netrefim do toho puvodniho? Diky
Diky za radu ... takze se jeste zeptam, clovek od ktereho jsem BXko kupoval, si nepamatuje jakej typ LHM kupoval. Koukal jsem po netu a na pumpach a je jich spousta.... vadi kdyz se netrefim do toho puvodniho? Diky
20.08.2008 12:30 -
Pokud je lahev oznacen LHM, musi splnovat specifikace dle vyrobce nebo tak nejak, cili by nemelo vadit jakou koupis. LHM s LHM se muze michat. Ovsem pokud mas problemy s hydraulikou, nejlepsi by bylo zbavit se stavajici uplne, nejlepe udelat i proplach a pak nalit novou od jednoho vyrobce
Pokud je lahev oznacen LHM, musi splnovat specifikace dle vyrobce nebo tak nejak, cili by nemelo vadit jakou koupis. LHM s LHM se muze michat. Ovsem pokud mas problemy s hydraulikou, nejlepsi by bylo zbavit se stavajici uplne, nejlepe udelat i proplach a pak nalit novou od jednoho vyrobce :)
21.08.2008 14:14 -
mno videl bych to taky na starou hadicku od brzd nebo v lepsim prepad takova hadicka stocena jak trumpeta ja ji kupoval v Citroenu za 900,- praskla starim...jinak muzes vzit arvu nebo pokud delas nekde s hydraulikou tak urco mas k dispozici Wurth Motazni silovy cistic....sundej kolo ostrikej to utri a sleduj kudy to potece...jinak LHM je zelena maji pak uz jen oznaceni jako + atp ale je to jen prodejni trik....ja mam nalejvanou Bendix a jako nouzovku mam v aute pixlu koupenou na OMW je to primo jejich nejaka LHM a pak jeste modra...modrou pouziva BMW a SAAB atp..pak uz nejsou LHM ale jine hydraulicke kapaliny
mno videl bych to taky na starou hadicku od brzd nebo v lepsim prepad takova hadicka stocena jak trumpeta ja ji kupoval v Citroenu za 900,- praskla starim...jinak muzes vzit arvu nebo pokud delas nekde s hydraulikou tak urco mas k dispozici Wurth Motazni silovy cistic....sundej kolo ostrikej to utri a sleduj kudy to potece...jinak LHM je zelena maji pak uz jen oznaceni jako + atp ale je to jen prodejni trik....ja mam nalejvanou Bendix a jako nouzovku mam v aute pixlu koupenou na OMW je to primo jejich nejaka LHM a pak jeste modra...modrou pouziva BMW a SAAB atp..pak uz nejsou LHM ale jine hydraulicke kapaliny
22.08.2008 18:39 -
letecka hydraulika sa da pouzit ... ked mas pristup zdarma tak preplachni system a kludne ju tam nalej ... funguje to OK ... parametre ma lepsie ako lhm ( a cenu vyssiu )
letecka hydraulika sa da pouzit ... ked mas pristup zdarma tak preplachni system a kludne ju tam nalej ... funguje to OK ... parametre ma lepsie ako lhm ( a cenu vyssiu ;-) )
01.09.2008 22:47 -
Ahoj muzu pouzit na cestu do servisu (25km) olej HM32 nebo K8? A smichat ji s kapalinou co tam jeste zustala? To muzu mit zadarmo a je pro me dost drahy kupovat 6l LHM za 1500, kdyz v tom servise ji vylejou a daj zas novou po proplachu. Nebo moznost - nekdy ve 3 rano az nebude provoz jen krokem na blikackach bez brzd a v dolni servisni poloze. Bojim se totiz ze kdyz mi praskla jedna z tech brzdicich hadicek, ze to nebude brzdit ani podoliti. A mam cas tyden - pak je v nasem okoli cisteni ulic
Ahoj muzu pouzit na cestu do servisu (25km) olej HM32 nebo K8? A smichat ji s kapalinou co tam jeste zustala? To muzu mit zadarmo a je pro me dost drahy kupovat 6l LHM za 1500, kdyz v tom servise ji vylejou a daj zas novou po proplachu. Nebo moznost - nekdy ve 3 rano az nebude provoz jen krokem na blikackach bez brzd a v dolni servisni poloze. Bojim se totiz ze kdyz mi praskla jedna z tech brzdicich hadicek, ze to nebude brzdit ani podoliti. A mam cas tyden - pak je v nasem okoli cisteni ulic :(
02.09.2008 11:26 -
tak s proplachem pockej a nejdriv si dej do kupy trubky, pokud mas v haji trubky a budes delat proplach, muze te cekat nekolik prekvapeni, ze ti z auta bude LHM tect jak z cedniku.
tak s proplachem pockej a nejdriv si dej do kupy trubky, pokud mas v haji trubky a budes delat proplach, muze te cekat nekolik prekvapeni, ze ti z auta bude LHM tect jak z cedniku.
02.09.2008 11:34 -
ja jedu do servisu s tim, ze mi daj dokupy hadicky, dofoukaj koule, proplachnou + dolejou h.olej, no a pak vymena filtru, vymena oleje, vymena brzdoveho oblozeni a pak mi odesel termostat a nahon k tachometru, tak to mi vymeni. Ted mi jde hlavne o tu cestu - bud s tema vyse zminenyma olejema, nebo bez oleje uplne.... brzdit motorem a ruckou + kamarad pojede predemnou tak kdyztak i prednim naraznikem
ja jedu do servisu s tim, ze mi daj dokupy hadicky, dofoukaj koule, proplachnou + dolejou h.olej, no a pak vymena filtru, vymena oleje, vymena brzdoveho oblozeni a pak mi odesel termostat a nahon k tachometru, tak to mi vymeni. Ted mi jde hlavne o tu cestu - bud s tema vyse zminenyma olejema, nebo bez oleje uplne.... brzdit motorem a ruckou + kamarad pojede predemnou tak kdyztak i prednim naraznikem :)
02.09.2008 17:58 -
Jet bez oleje je nesmysl, jestli ti udělají proplach, tak tam něco nalij aspoň na cestu...
Jet bez oleje je nesmysl, jestli ti udělají proplach, tak tam něco nalij aspoň na cestu... ;)
03.09.2008 09:42 -
chtel sem jet vybranou trasou s nejlepsi kvalitou (bez der, kanalu, koleji atd),... okolo 3-5 rano (ze sobboty na nedeli) a jet krokem na blikackach. na prednim narazniku 15cm tlustej polystyren - dybych strcil do kamaradova auta tak on ma kouli . Je mi lito vyhodit 1500 za olej kdyz mi tam daj hned zas novej. prave proto se ptam jestli autu neublizim, kdyz tam naliju ty HM32 bo K8....
chtel sem jet vybranou trasou s nejlepsi kvalitou (bez der, kanalu, koleji atd),... okolo 3-5 rano (ze sobboty na nedeli) a jet krokem na blikackach. na prednim narazniku 15cm tlustej polystyren - dybych strcil do kamaradova auta tak on ma kouli :). Je mi lito vyhodit 1500 za olej kdyz mi tam daj hned zas novej. prave proto se ptam jestli autu neublizim, kdyz tam naliju ty HM32 bo K8....
03.09.2008 10:54 -
Nalij to tam, jestli ti budou dělat proplach, tak ti to stejně vyčistí a autu tím ublížíš méně než když pojedeš na vypuštěných pístnicích natvrdo...
Nalij to tam, jestli ti budou dělat proplach, tak ti to stejně vyčistí a autu tím ublížíš méně než když pojedeš na vypuštěných pístnicích natvrdo... ;)
19.12.2009 21:14 -
Natvrdo jsem jel kdysi 80 km domů po normálních silnicích. Odešlo hydralické čerpadlo. Rychlost 20-30 km/h bez problémů. Auto vám nesmí skákat. Musí jet klidně, pokud vám auto skáče zpomalte třeba na 10 km/h a jeďe na jedničku ale není to potřeba. Jel jsem za plného provozu rozsvícené blikače. Řízení šlo bez problémů, brzdil jsem motorem a ruční brzdou, při tak nízké rychlosti ruční brzda stačí. Takže pokud je normální silnice, tak 25 km poprázdnu bych jel klidně bez kapaliny. Samozřejmě, pístnice trpí ale v mém případě to přežily a najezdil jsem na nich ještě dalších 150 tisíc km.
Natvrdo jsem jel kdysi 80 km domů po normálních silnicích. Odešlo hydralické čerpadlo. Rychlost 20-30 km/h bez problémů. Auto vám nesmí skákat. Musí jet klidně, pokud vám auto skáče zpomalte třeba na 10 km/h a jeďe na jedničku ale není to potřeba. Jel jsem za plného provozu rozsvícené blikače. Řízení šlo bez problémů, brzdil jsem motorem a ruční brzdou, při tak nízké rychlosti ruční brzda stačí. Takže pokud je normální silnice, tak 25 km poprázdnu bych jel klidně bez kapaliny. Samozřejmě, pístnice trpí ale v mém případě to přežily a najezdil jsem na nich ještě dalších 150 tisíc km.
19.12.2009 23:35 -
jel sem 2x 5km bez LHM vybral jsem nejrovnější silnici
bez děr ..... a auto jsem pustil uplně dolu poprvé s motorem hrůza podruhý na laně super ach ty brzdy skoro to na ručku nebrzdí, brzdi z kopce motorem . tohle jsou ale moje nejhorší zážitky vlastně ještě že jsem projel BRNO bez 1 a 2 když ruplo táhlo , jinak z kopce radši odpoj lano a jed solo . štastnou cestu
jel sem 2x 5km bez LHM vybral jsem nejrovnější silnici
bez děr ..... a auto jsem pustil uplně dolu poprvé s motorem hrůza podruhý na laně super ach ty brzdy skoro to na ručku nebrzdí, brzdi z kopce motorem . tohle jsou ale moje nejhorší zážitky vlastně ještě že jsem projel BRNO bez 1 a 2 když ruplo táhlo ,:nevim jinak z kopce radši odpoj lano a jed solo . štastnou cestu
20.12.2009 14:27 -
V manuálu k BX 14re jsem se dočetl,že nouzově lze použít olej nevím jeho označení.Dle zkušeností lze použít v nouzi na dojetí téměř cokoliv,pokud bude následovat proplach a nová LHM.Dle toho co se bude z autem dělat ,tak tam ten oil s čistým svědomím nalej a pokud to vydrží múžeš jet sólo.
V manuálu k BX 14re jsem se dočetl,že nouzově lze použít olej nevím jeho označení.Dle zkušeností lze použít v nouzi na dojetí téměř cokoliv,pokud bude následovat proplach a nová LHM.Dle toho co se bude z autem dělat ,tak tam ten oil s čistým svědomím nalej a pokud to vydrží múžeš jet sólo.
23.12.2009 11:11 -
chlapi co pouzivate na proplach ja som tu u nas zhanal neco ale moj osobny dodavatel nepocul o nicom na cistenie hyd. sustav
chlapi co pouzivate na proplach ja som tu u nas zhanal neco ale moj osobny dodavatel nepocul o nicom na cistenie hyd. sustav
23.12.2009 12:32 -
Speciální proplachovací kapalina pro hydraulické obvody doporučovaná v případě zalepování či znečištění těchto obvodů u vozidel naplněných minerální hydraulickou kapalinou fluorescentní zelené barvy (TOTAL LHM+). Nikdy nepouívat do obvodů určených pro syntetické kapaliny, jako například syntetické kapaliny pro brzdy.
Způsob použití: zajistit maximálně možné vypuštění hydraulického systému, naplnit systém výrobkem TOTAL HYDRAURINCAGE, najezdit s vozidlem určitý počet kilometrů - mezi 1500 km minimálně a 5000 km maximálně, vypustit a napustit systém kapalinou TOTAL LHM PLUS.
Total HYDRAURINCAGE ( 5 lt )
Speciální proplachovací kapalina pro hydraulické obvody doporučovaná v případě zalepování či znečištění těchto obvodů u vozidel naplněných minerální hydraulickou kapalinou fluorescentní zelené barvy (TOTAL LHM+). Nikdy nepouívat do obvodů určených pro syntetické kapaliny, jako například syntetické kapaliny pro brzdy.
Způsob použití: zajistit maximálně možné vypuštění hydraulického systému, naplnit systém výrobkem TOTAL HYDRAURINCAGE, najezdit s vozidlem určitý počet kilometrů - mezi 1500 km minimálně a 5000 km maximálně, vypustit a napustit systém kapalinou TOTAL LHM PLUS.