Já se vrátím ke své kostce, minulý týden po opětovné montáži to bylo chvíli OK, ale teď zase musím třeba i 10 minut šlapat na brzdu a kroutit volantem, než se systém natlakuje. Je kostka KO, nebo to může být něčím jiným? Kostka mi má tento měsíc přijít, takže pohoda, čerpadlo by bylo horší... ale zase teoreticky by čerpadlo mělo být dobré, když minulý týden bylo chování hydrauliky v pohodě. Odvzdušňoval jsem hned po montáži a pár zvednutích do servisky.
Já se vrátím ke své kostce, minulý týden po opětovné montáži to bylo chvíli OK, ale teď zase musím třeba i 10 minut šlapat na brzdu a kroutit volantem, než se systém natlakuje. Je kostka KO, nebo to může být něčím jiným? Kostka mi má tento měsíc přijít, takže pohoda, čerpadlo by bylo horší... ale zase teoreticky by čerpadlo mělo být dobré, když minulý týden bylo chování hydrauliky v pohodě. Odvzdušňoval jsem hned po montáži a pár zvednutích do servisky.
dalle a co sejtka vkostce nejsou ucpaný ja tam našel jednou kousky gumy
jentak jsem to zkusil a nic.
dalle a co sejtka vkostce nejsou ucpaný ja tam našel jednou kousky gumy
Jentak na okraj,nemáš náhodou ztvrdlou hadici mezi čerpadlem a škopkem, že by se to u škopku zavzdušnilo a než to vyžene vzduch je to napí.... . Víš to mi jednou kluci ze srandy do ní píchli injekční jehlu a chovalo se to zrovna taky tak.
Jentak na okraj,nemáš náhodou ztvrdlou hadici mezi čerpadlem a škopkem, že by se to u škopku zavzdušnilo a než to vyžene vzduch je to napí.... . Víš to mi jednou kluci ze srandy do ní píchli injekční jehlu a chovalo se to zrovna taky tak.:-d
Tak na to se podívám, tohle řešení mě nenapadlo, ale zase by to asi nesouviselo z brzdou a servem, nebo jo?
Tak na to se podívám, tohle řešení mě nenapadlo, ale zase by to asi nesouviselo z brzdou a servem, nebo jo?
Tak hadice tvrdá je, ale prasklá nikde není a když jsem ji odpojil, tak je plná LHM. Delší dobu už ale postrádám klasické cvakání čerpadla, to vypadá na BIG problém... Dnes jsem musel Rudlu přemlouvat víc jak půl hodiny, než se zvednul, potom všechno fungovalo dobře. Napadla mě i prázdná centrální koule, ale po vypnutí motoru se Rudla celkem ochotně zvedl skoro do terénní polohy, takže ta by měla být dobrá. Fakt už nevím, co s tím je...
Tak hadice tvrdá je, ale prasklá nikde není a když jsem ji odpojil, tak je plná LHM. Delší dobu už ale postrádám klasické cvakání čerpadla, to vypadá na BIG problém... Dnes jsem musel Rudlu přemlouvat víc jak půl hodiny, než se zvednul, potom všechno fungovalo dobře. Napadla mě i prázdná centrální koule, ale po vypnutí motoru se Rudla celkem ochotně zvedl skoro do terénní polohy, takže ta by měla být dobrá. Fakt už nevím, co s tím je...
Udělej ještě jeden testík, vem si někoho k ruce, odpoj sací hadici od vršku ze škopku, nacpi do ní trychtýř a nalej LHM až skoro nahoru. Jestliže to je v pořádku, zastartuj, nemusí ani chytnout, ale během točení musí znatelně mizet LHM do hadice. Jestli-že mizí pomalu, nebo vůbec, jsou netěsné pístky, nebo zadrblé pístky v čerpadle, to by pak bylo na výměnu čerpadla.
Udělej ještě jeden testík, vem si někoho k ruce, odpoj sací hadici od vršku ze škopku, nacpi do ní trychtýř a nalej LHM až skoro nahoru. Jestliže to je v pořádku, zastartuj, nemusí ani chytnout, ale během točení musí znatelně mizet LHM do hadice. Jestli-že mizí pomalu, nebo vůbec, jsou netěsné pístky, nebo zadrblé pístky v čerpadle, to by pak bylo na výměnu čerpadla.:palec
Jinak jsem opět vyčistil korektor a profouk tu hadici co vede do škopku,vyčístil sítka ve škopku a povolil pístnice a pootočil jsem je a vypadáto lépe asi jsou mrchy trochu přídřený.
Taky by mne to zajimalo už jen ze zvědavosti.
Jinak jsem opět vyčistil korektor a profouk tu hadici co vede do škopku,vyčístil sítka ve škopku a povolil pístnice a pootočil jsem je a vypadáto lépe asi jsou mrchy trochu přídřený.
taky to máš záhadný... mě občas ztvrdne pravá přední pístnice, taky záhada... už jsem ji i promazal a dělá to nepravidelně pořád, ale stačí, když zvednu do servisky a úplně spustím, a zase pruží...
taky to máš záhadný... mě občas ztvrdne pravá přední pístnice, taky záhada... už jsem ji i promazal a dělá to nepravidelně pořád, ale stačí, když zvednu do servisky a úplně spustím, a zase pruží...
dall0001, jak???? saje???? Jinak čerpadla asi jen Robert v Holetíně, o pár lidech jsem slyšel, že je rozebrali.Ovšem jak dlouho pak taková čerpadla fungovali nevím nic, asi je hodně rozdíl, když někomu jen teče a mění gufero na hřídeli a čerpadlem co nečerpá.
dall0001, jak???? saje???? Jinak čerpadla asi jen Robert v Holetíně, o pár lidech jsem slyšel, že je rozebrali.Ovšem jak dlouho pak taková čerpadla fungovali nevím nic, asi je hodně rozdíl, když někomu jen teče a mění gufero na hřídeli a čerpadlem co nečerpá.;-)
Jo v případě průserovosti, tu mám tři výborná čerpadla, jedno z 1,9 TRI , jedno z 1,6TGI a jedno z diesla 1,9 TRD
Jo v případě průserovosti, tu mám tři výborná čerpadla, jedno z 1,9 TRI , jedno z 1,6TGI a jedno z diesla 1,9 TRD:-d
Stejně mám největší podezření na kostku... uvidím, jak mi přijde ta jiná. Jinak sání jsem neměl ještě jak vyzkoušet, jsem na to sám, a žádat náhodné kolemjdoucí o pomoc je mi blbý... Jinak kdyby to čerpadlo bylo načatý, na kolik vyjde koupit repasovaný?
Stejně mám největší podezření na kostku... uvidím, jak mi přijde ta jiná. Jinak sání jsem neměl ještě jak vyzkoušet, jsem na to sám, a žádat náhodné kolemjdoucí o pomoc je mi blbý... :-)))) Jinak kdyby to čerpadlo bylo načatý, na kolik vyjde koupit repasovaný?
dalle podívej se na hadici u čerpadla v tom ohybu dneska jsem dával jiné čerpadlo a ne a ne nasát tak jsem vrátil to staré a v tom jsem si všiml že hadice právě v tom ohybu je rozpraskaná a tamtudy přisávalo tak jsem to zatim oblepil páskou a to byl fofr jak nasálo
dalle podívej se na hadici u čerpadla v tom ohybu dneska jsem dával jiné čerpadlo a ne a ne nasát tak jsem vrátil to staré a v tom jsem si všiml že hadice právě v tom ohybu je rozpraskaná a tamtudy přisávalo tak jsem to zatim oblepil páskou a to byl fofr jak nasálo:-))
Stejně je to pořád nějaký divný, před první jízdou musím auto hodně stále hodně dlouho přemlouvat ke zvednutí, během dne i když třeba 2 - 3 hodiny stojí spuštěné přijdu, nastartuju a během pár vteřin kontrolky zhasnou a zvedá se... do minuty odjíždím.
Stejně je to pořád nějaký divný, před první jízdou musím auto hodně stále hodně dlouho přemlouvat ke zvednutí, během dne i když třeba 2 - 3 hodiny stojí spuštěné přijdu, nastartuju a během pár vteřin kontrolky zhasnou a zvedá se... do minuty odjíždím.
BTW, si si jisty, ze to nemuze byt cerpadlem? Obcas se nekterym stava, ze se "zaseknou" pistky a cerpadlo netlaci a po chvilce se rozhybou a cerpadlo jede... Pokud mas nadobku s kapalinou cistou, zkus vymenit cerpadlo na zkousku. Kamarad mel drive podobny problem. Jednou v zime se mu auto 10 minut nezvedlo... pak fungovalo vcelku normalne... po par mesicich prestavalo fungovat servo cim dal vic az dodnes (rok). Vymenil sem mu cerpadlo a zveda se jak zbesile a servo maka bez problemu.
Moje auto se po prvnim startu zvedne do 15 vterin. cca 2 vteriny sviti stopka.
Kamosovi s tim servem a "novym" cerpadlem to trva asi 20 vterin.
BTW, si si jisty, ze to nemuze byt cerpadlem? Obcas se nekterym stava, ze se "zaseknou" pistky a cerpadlo netlaci a po chvilce se rozhybou a cerpadlo jede... Pokud mas nadobku s kapalinou cistou, zkus vymenit cerpadlo na zkousku. Kamarad mel drive podobny problem. Jednou v zime se mu auto 10 minut nezvedlo... pak fungovalo vcelku normalne... po par mesicich prestavalo fungovat servo cim dal vic az dodnes (rok). Vymenil sem mu cerpadlo a zveda se jak zbesile a servo maka bez problemu.
Moje auto se po prvnim startu zvedne do 15 vterin. cca 2 vteriny sviti stopka.
Kamosovi s tim servem a "novym" cerpadlem to trva asi 20 vterin.
Jiné čerpadlo na vyzkoušení bohužel nemám, jinak nádobka i sítka jsou O.K. Hadice k čerpadlu taky.
Jiné čerpadlo na vyzkoušení bohužel nemám, jinak nádobka i sítka jsou O.K. Hadice k čerpadlu taky.
Tak zkus nekde na vrakac nebo podobna mista... Stoji to za to, vyzkouset to..
Tak zkus nekde na vrakac nebo podobna mista... Stoji to za to, vyzkouset to..