Zdravím všechny pohupovače..Vím,že se tu o tom lehce bavilo,ale ptám se ještě..Nevadilo by,kdybych celý systém propláchl a dal místo LHM klasickou HM??Má to nějaký zhoršující vliv??Jde o to,jestli to nebude vadit čerpadlu a jak půjde zvedání při mínus 20 stupňů..Jezdí někdo na to??A jaké jsou výsledky..Předem děkuji!
Zdravím všechny pohupovače..Vím,že se tu o tom lehce bavilo,ale ptám se ještě..Nevadilo by,kdybych celý systém propláchl a dal místo LHM klasickou HM??Má to nějaký zhoršující vliv??Jde o to,jestli to nebude vadit čerpadlu a jak půjde zvedání při mínus 20 stupňů..Jezdí někdo na to??A jaké jsou výsledky..Předem děkuji!:nevim
To asi neklapne, tyhle pokusy má za sebou můj mladší brácha, jak to dopadlo?? No všude kde stál, po něm zůstávaly kapičky a později i loužičky. Když jsme systém rozebrali, zjistili jsme že vše co bylo z pryže, mělo konzistenci houby, navíc částečky zbobtnalé pryže putovaly systémem a náhodně znemožňovaly průtok média a funkčnost jednotlivých komponentů.Po totální rozborce jsme museli vše znova vyfoukat stlačeným vzduchem, co se dalo rozebrat, to jsme rozebrali, veškeré Okroužky nové, těsnění nové a nové i koule. Po tomhle zážitku už neexpedimentoval.
To asi neklapne, tyhle pokusy má za sebou můj mladší brácha, jak to dopadlo?? No všude kde stál, po něm zůstávaly kapičky a později i loužičky. Když jsme systém rozebrali, zjistili jsme že vše co bylo z pryže, mělo konzistenci houby, navíc částečky zbobtnalé pryže putovaly systémem a náhodně znemožňovaly průtok média a funkčnost jednotlivých komponentů.Po totální rozborce jsme museli vše znova vyfoukat stlačeným vzduchem, co se dalo rozebrat, to jsme rozebrali, veškeré Okroužky nové, těsnění nové a nové i koule. Po tomhle zážitku už neexpedimentoval. :-d
ČERT to ja som núdzovo nalial starý motorový olej auto držalo s deravou hydraulikou hore 3 týždne ..stačílo 2l LHM a neopravena hydraulika..vycistilo sa to samo
ČERT to ja som núdzovo nalial starý motorový olej :D auto držalo s deravou hydraulikou hore 3 týždne :D ..stačílo 2l LHM a neopravena hydraulika..vycistilo sa to samo :D
To jsi ještě nezažil chytrolína co tam nalil slunečnicový olej, týden jsem to čistil a rozpohybovával. Ten sajrajt co se v trubkách stvořil šel ven lisem s naftou a tlakem bůhvíkolik atmosfér.
To jsi ještě nezažil chytrolína co tam nalil slunečnicový olej, týden jsem to čistil a rozpohybovával. Ten sajrajt co se v trubkách stvořil šel ven lisem s naftou a tlakem bůhvíkolik atmosfér.:-d
nj..ale bolo by dobré otestovat na neakom bx na odpis na co vsetko zvladne hydraulika fungovat a motor tiez... liehoviny,čaj atd
nj..ale bolo by dobré otestovat na neakom bx na odpis na co vsetko zvladne hydraulika fungovat :D a motor tiez... liehoviny,čaj atd :-))))
Misto LHM tam lze nacpat motorovy olej SAE 10 nebo 20 (docasne!!). Nic jineho... jinak to systemu vyrazne skodi jak uz bylo popsano vyse...
Misto LHM tam lze nacpat motorovy olej SAE 10 nebo 20 (docasne!!). Nic jineho... jinak to systemu vyrazne skodi jak uz bylo popsano vyse...
znicis to ... dobre vysledky su s leteckou hydraulikou ... ale ta je zase drahsia ako lhm
znicis to ... dobre vysledky su s leteckou hydraulikou ... ale ta je zase drahsia ako lhm
Pre mna za mna si tam nalejte trebarz vodu ... mne je to jedno ...
Do hydrauliky patri LHM+ ... nic ine ... docasne na par km dojazdu sa tam da naliat prakticky cokolvek ropneho, ale potom sa to vsetko musi vycistit a preplachnut ... teda nemusi ale potom tie bxa vyzeraju tak ako vyzeraju ...
LHM+ sa da nahradit LDS alebo leteckou hydraulikou.
Pre mna za mna si tam nalejte trebarz vodu ... mne je to jedno ...
Do hydrauliky patri LHM+ ... nic ine ... docasne na par km dojazdu sa tam da naliat prakticky cokolvek ropneho, ale potom sa to vsetko musi vycistit a preplachnut ... teda nemusi ale potom tie bxa vyzeraju tak ako vyzeraju ...
LHM+ sa da nahradit LDS alebo leteckou hydraulikou.
Kdyz rikas ze do hydrauliky patri LHM+ a nic jine, proc teda rikas, ze se da nahradit LDS nebo leteckou hydraulikou?? Kdyz nemas LHM tak je to zpravidla proto, ze neni dostupna na nejblizssi benzince, proc bys teda nahrazoval za LDS ci leteckou hydraulikou, ktera je obtizneji dostupna??? Citroen v navodu k obsluze jasne rika, ze mimoradne lze misto LHM+ pouzit motorovy olej SAE 10, SAE 20 (a ten je levnejsi a snaze dostupnejsi...)
Kdyz rikas ze do hydrauliky patri LHM+ a nic jine, proc teda rikas, ze se da nahradit LDS nebo leteckou hydraulikou?? Kdyz nemas LHM tak je to zpravidla proto, ze neni dostupna na nejblizssi benzince, proc bys teda nahrazoval za LDS ci leteckou hydraulikou, ktera je obtizneji dostupna??? Citroen v navodu k obsluze jasne rika, ze mimoradne lze misto LHM+ pouzit motorovy olej SAE 10, SAE 20 (a ten je levnejsi a snaze dostupnejsi...)
Povodny dotaz bol na preplachnutie a vymenu za iny druh kvapaliny. Pochybujem ze niekto robi preplach na benzinke.
Povodny dotaz bol na preplachnutie a vymenu za iny druh kvapaliny. Pochybujem ze niekto robi preplach na benzinke.
To je pravda, ale i tak, prijde ti logicke proplachovat system hydrauliky nebo vymenit LHM za neco, co je drazsi a hure dostupne? A jeste kdyz to tam spravne nepatri? Krom toho ze citroen (budu se opakovat) opravdu rika ze lze pouzit motorovy olej SAE 10,20? Jednodussi nez shanet leteckou hydrauliku ci LDS (pokud je nekde nemas "zadarmo") je koupit LHM a je po problemu... A kdyz nemam LHM tak mi citroen radi, dej tam teda levnejsi a snaze dostupnejsi SAE 10 ci 20....
To je pravda, ale i tak, prijde ti logicke proplachovat system hydrauliky nebo vymenit LHM za neco, co je drazsi a hure dostupne? :nevim A jeste kdyz to tam spravne nepatri? Krom toho ze citroen (budu se opakovat) opravdu rika ze lze pouzit motorovy olej SAE 10,20? Jednodussi nez shanet leteckou hydrauliku ci LDS (pokud je nekde nemas "zadarmo") je koupit LHM a je po problemu... A kdyz nemam LHM tak mi citroen radi, dej tam teda levnejsi a snaze dostupnejsi SAE 10 ci 20....
No takze:
1) nahradenie LHM olejom je v pripade nudzoveho dojazdu, ak sa bavime o pripade ked ti unikne 4 litre kvapaliny a potrebujes sa niekam nudzovo dostat tak ano, mozes pouzit olej, v opacnom pripade NIE
2) pripadne nahradenie LHM+ kvapalinou lepsou, v tomto pripade LDS alebo leteckou hydraulikou ma samozrejme
vyznam len pre ludi ktory chcu do bxa investovat, maju ho vo vybornom stave a s nejakeho dovodu chcu aby auto perovalo a fungovalo lepsie ako s originalnou LHM+ ( napriklad letecka hydraulika ma lepsie vlastnosti v nizsich teplotach, a podobne .... ), pripadne pre ludi co maju lepsi pristup k tymto kvapalinam.
3) permanentne nahradenie LHM niecim lacnejsim a horsim v lepsom pripade hydrauliku neposkodi akurat zhorsi jej vlastnosti a v horsom pripade nieco poskodi.
No takze:
1) nahradenie LHM olejom je v pripade nudzoveho dojazdu, ak sa bavime o pripade ked ti unikne 4 litre kvapaliny a potrebujes sa niekam nudzovo dostat tak ano, mozes pouzit olej, v opacnom pripade NIE
2) pripadne nahradenie LHM+ kvapalinou lepsou, v tomto pripade LDS alebo leteckou hydraulikou ma samozrejme
vyznam len pre ludi ktory chcu do bxa investovat, maju ho vo vybornom stave a s nejakeho dovodu chcu aby auto perovalo a fungovalo lepsie ako s originalnou LHM+ ( napriklad letecka hydraulika ma lepsie vlastnosti v nizsich teplotach, a podobne .... ), pripadne pre ludi co maju lepsi pristup k tymto kvapalinam.
3) permanentne nahradenie LHM niecim lacnejsim a horsim v lepsom pripade hydrauliku neposkodi akurat zhorsi jej vlastnosti a v horsom pripade nieco poskodi.
Ano, mas pravdu, je to jen docasńe, ale sam si me upozornoval, ze jsme se bavili o proplachu... Co se tyce nahrazeni kapaliny trvale, pokud vyrobce neschvalil pouziti neceho jineho nez LHM+, osobne bych tam nic jineho nedaval. A kdyz uz mluvis o te letecke hydraulice, co je to zac? myslim specifikace, jmeno vyrobce apod...
Ano, mas pravdu, je to jen docasńe, ale sam si me upozornoval, ze jsme se bavili o proplachu... Co se tyce nahrazeni kapaliny trvale, pokud vyrobce neschvalil pouziti neceho jineho nez LHM+, osobne bych tam nic jineho nedaval. A kdyz uz mluvis o te letecke hydraulice, co je to zac? myslim specifikace, jmeno vyrobce apod...
Ano, cely cas se bavime o preplachu - to pre mna znamena naliat dnu preplachovaciu kvapalinu a tu po prejdeni X km nahradit niecim trvalym. A ja sa bavim o tom "trvalom" co sa do auta naleje PO vypusteni preplachovacej kvapaliny.
Robit preplach olejom alebo niecim inym je samozrejme nezmysel.
Co sa leteckej hydrauliky tyka ja osobne na nu nejazdim takze ti na to neodpoviem, ale par ludi ju tu uz skusalo s vybornymi vysledkami, mozno sa ozvu do diskusie a doplnia svoje skusenosti.
Ano, cely cas se bavime o preplachu - to pre mna znamena naliat dnu preplachovaciu kvapalinu a tu po prejdeni X km nahradit niecim trvalym. A ja sa bavim o tom "trvalom" co sa do auta naleje PO vypusteni preplachovacej kvapaliny.
Robit preplach olejom alebo niecim inym je samozrejme nezmysel.
Co sa leteckej hydrauliky tyka ja osobne na nu nejazdim takze ti na to neodpoviem, ale par ludi ju tu uz skusalo s vybornymi vysledkami, mozno sa ozvu do diskusie a doplnia svoje skusenosti.
Jeste sem se ptal v PSA na zamenu LHM a LDS - nelze v zadnem pripade. Obe kapaliny jsou na jine bazi, LHM je mineralni, LDS je plne synteticka. Proto jsou i rozdilne tesneni v celem systemu. Stejne jako byla nezamenitelna LHS s LHM...
Jeste sem se ptal v PSA na zamenu LHM a LDS - nelze v zadnem pripade. Obe kapaliny jsou na jine bazi, LHM je mineralni, LDS je plne synteticka. Proto jsou i rozdilne tesneni v celem systemu. Stejne jako byla nezamenitelna LHS s LHM...
Jak to vis? Ja se v PSA ptal na to, zda citroeny pouzivajici LHM muzou pouzivat i LDS - odpoved sem napsal vyse... Nejsou vzajemne zamenitelne... stejne jako do nejstarsich DS si nemohl nalit LHM a do novejsich DS LHS....
Jak to vis? Ja se v PSA ptal na to, zda citroeny pouzivajici LHM muzou pouzivat i LDS - odpoved sem napsal vyse... Nejsou vzajemne zamenitelne... stejne jako do nejstarsich DS si nemohl nalit LHM a do novejsich DS LHS....
Co resite? do bx je lhm a nic vic. Tyhle teorie, co by se dalo pouzit, co by kdyby a v prdeli ryby...
Zatim neznam zadne bx, co by drandilo na LDS, uz jen kvuli cene. A nevim, jak se LDS bude chovat u brzdoveho systemu, kdyz ji C5 na brzdy nema.
Co resite? do bx je lhm a nic vic. Tyhle teorie, co by se dalo pouzit, co by kdyby a v prdeli ryby... :-D
Zatim neznam zadne bx, co by drandilo na LDS, uz jen kvuli cene. A nevim, jak se LDS bude chovat u brzdoveho systemu, kdyz ji C5 na brzdy nema.
Dyt to furt rikam.. LHM a zadny letecky olej ci dokonce LDS...
Kratkodobe pouze SAE 10, 20
viz: .link.
Dyt to furt rikam.. LHM a zadny letecky olej ci dokonce LDS...
Kratkodobe pouze SAE 10, 20
viz: http://mojecitro.unas.cz/xmlhm.JPG