Prosím vás,mohu se zeptat..Mám na mém Bx brzdový válec bez odzvdušňováku a ten mi asi teče..Mám jiný,ale ten je s odzvdušňovákem..Mohu ho dát do mého Bx??Že bych místo odvzdušňováku napojil tu trubku,co mám na mém bx?Nebo to nepůjde zaměnit??Moc děkuji za radu a jak se oddělává ten válec?Z vnitřku auta,nebo z venku..??
Prosím vás,mohu se zeptat..Mám na mém Bx brzdový válec bez odzvdušňováku a ten mi asi teče..Mám jiný,ale ten je s odzvdušňovákem..Mohu ho dát do mého Bx??Že bych místo odvzdušňováku napojil tu trubku,co mám na mém bx?Nebo to nepůjde zaměnit??Moc děkuji za radu a jak se oddělává ten válec?Z vnitřku auta,nebo z venku..??:nevim
Mozes ho pozit ale odvzdusnovak nechaj zachovany. Proste ohni trubku a daj ju do pozicie pre zadne brzdy!
Mozes ho pozit ale odvzdusnovak nechaj zachovany. Proste ohni trubku a daj ju do pozicie pre zadne brzdy!
pohľadaj si v diskusiách, bolo to tu už preberané mnohokrát. Inak zámena samozrejme možná je
pohľadaj si v diskusiách, bolo to tu už preberané mnohokrát. Inak zámena samozrejme možná je:-p
Tak OK hiero.
Je to možné, ako som písal, dokonca som to aj sám robil.
Nie je to nič zložité. Najprv auto do najnižšej polohy,povoliť odvzdušňovák (pre lepší prístup zhora som odmondoval AKU), povoliť holendre na všetkych 4 trubkách, povoliť (ak sú-lebo niekedy nie sú) sk-pásky na 2 spätných hadiciach a odpojiť ich, povoliť 2 matky zo strany pedálov, ktoré držia valec. Vysunúť trubky z uložení vo valci a vybrať samotný valec z auta (smerom z motorového priestoru).
Montáž v opačnom poradí+odvzdušnenie.
Pri montáži bacha na správne umiestnenie trubiek. Pri montáži staršieho typu musíš opatrne pretvarovať trubku (smerujúcu k zadným brzdám), lebo tam kde si ju mal na novšom valci bude na stašom type odvzdušňovák. Pre ilustráciu odporúčam naštudovať oba rezy valcom z haynesa, ktorý je tu dostupný k stiahnutiu.
Tak OK hiero:-p.
Je to možné, ako som písal, dokonca som to aj sám robil.
Nie je to nič zložité. Najprv auto do najnižšej polohy,povoliť odvzdušňovák (pre lepší prístup zhora som odmondoval AKU), povoliť holendre na všetkych 4 trubkách, povoliť (ak sú-lebo niekedy nie sú) sk-pásky na 2 spätných hadiciach a odpojiť ich, povoliť 2 matky zo strany pedálov, ktoré držia valec. Vysunúť trubky z uložení vo valci a vybrať samotný valec z auta (smerom z motorového priestoru).
Montáž v opačnom poradí+odvzdušnenie.
Pri montáži bacha na správne umiestnenie trubiek. Pri montáži staršieho typu musíš opatrne pretvarovať trubku (smerujúcu k zadným brzdám), lebo tam kde si ju mal na novšom valci bude na stašom type odvzdušňovák. Pre ilustráciu odporúčam naštudovať oba rezy valcom z haynesa, ktorý je tu dostupný k stiahnutiu.
Díky Yariku..Já to moc neštudoval..Takže nevím oč běží..Takže na starším typu válce jsou 4-ři trubky a odvzdušňovák + 2 přepady a na tom co mám já jsou 5 trubek + 2 přepady??Myslel sem,že místo toho odvzdušňováku dám tu trubku co mám místo odvzdušňováku..Nebo to mám jen 4-ři trubky a žádný odvzdušňovák?
Díky Yariku..Já to moc neštudoval..Takže nevím oč běží..Takže na starším typu válce jsou 4-ři trubky a odvzdušňovák + 2 přepady a na tom co mám já jsou 5 trubek + 2 přepady??Myslel sem,že místo toho odvzdušňováku dám tu trubku co mám místo odvzdušňováku..Nebo to mám jen 4-ři trubky a žádný odvzdušňovák?:nevim
na starom aj novom type sú 4 trubky a 2 hadičky.Akurát tam,kde má starý odvzdušňovák, tam má nový trubku. Kukni tie obrázky a bude ti to jasné. .link.
na starom aj novom type sú 4 trubky a 2 hadičky.Akurát tam,kde má starý odvzdušňovák, tam má nový trubku. Kukni tie obrázky a bude ti to jasné. http://devel.bxclub.cz/files/pdf/0908-10.pdf
tak to shrňme..Takže podle obrázku musím tu trubku vsadit do otvoru 6(pedál s odvzdušňovákem)??Natvarovat ji tam a odvzdušňovák ponechat??Ptž sem koukal,ten novější má místo trubky jakýsi šroubek a tu trubku nasadily namísto odvzdušňováku..je to tak?
tak to shrňme..Takže podle obrázku musím tu trubku vsadit do otvoru 6(pedál s odvzdušňovákem)??Natvarovat ji tam a odvzdušňovák ponechat??Ptž sem koukal,ten novější má místo trubky jakýsi šroubek a tu trubku nasadily namísto odvzdušňováku..je to tak?:nevim
Klobuk dolu Yarik!
Pokec! Presne natvarovat trubku do pozicie 6 a ovzdusnovak ponechat!
Klobuk dolu Yarik!
Pokec! Presne natvarovat trubku do pozicie 6 a ovzdusnovak ponechat!
Pokec je to tak. Ten novší typ to má tak preto, aby si ním mohol nahradiť aj starší typ valca bez tvarovania trubky. T.j. len by si prehodil ten záslepný šroub z pozície 6 do pozície kde mal starý typ odvzdušňovák.
To ale nie je tvoj prípad, ty riešiš presný opak
Pokec je to tak. Ten novší typ to má tak preto, aby si ním mohol nahradiť aj starší typ valca bez tvarovania trubky. T.j. len by si prehodil ten záslepný šroub z pozície 6 do pozície kde mal starý typ odvzdušňovák.
To ale nie je tvoj prípad, ty riešiš presný opak:-p
Já chci dát ale starší typ válce na novější typ..Tudíš natvarovat trubku do pozice 6?!!?
Já chci dát ale starší typ válce na novější typ..Tudíš natvarovat trubku do pozice 6?!!?:nevim
Pokec Kua! Yarik aj Ja sme Ti to vysvetlili: Natvarovat, ale opatrne!
Pre Yarik. Nie som si isty raz som porovnaval prierezy brzd. ventilov a zda sa mi ze niesu zhodne. Ze novsi nevies pouzit v starsom prevedeni, len v pripade vymeny celej trubky vystupu ku zadnym brzdam.
Pokec Kua! Yarik aj Ja sme Ti to vysvetlili: Natvarovat, ale opatrne!
Pre Yarik. Nie som si isty raz som porovnaval prierezy brzd. ventilov a zda sa mi ze niesu zhodne. Ze novsi nevies pouzit v starsom prevedeni, len v pripade vymeny celej trubky vystupu ku zadnym brzdam.
Tak uz to vim..Diky moc a ted jeste otazka jestli nekdo neporadi,jak to bude s odvzdušněním..Musím ten válec odvzdušnit?(jak?) a musím i všechny brzdy taky??
Tak uz to vim..Diky moc a ted jeste otazka jestli nekdo neporadi,jak to bude s odvzdušněním..Musím ten válec odvzdušnit?(jak?) a musím i všechny brzdy taky??:-(
aby si sa vyhol vohnaniu vzduchu do brzdového systému a následnému odvzdušňovaniu samotných brzd, tak po montáži teba mierne povoliť odvzdušňovák (starý typ ho ako vieme má), zošliapnuť brzdový pedál a naštartovať. Idaálne je to robiť s pomocníkom a na odvzdušňovák nasadiť priesvitnú hadičku a jej druhý koniec ponoriť do fľašky. Keď začne tiecť LHM bez bublín, zatiahnuť odvdušňovák, vypnúť motor, uvoľniť brzdový pedál.
...to máš ako bonus k tej osmičke
aby si sa vyhol vohnaniu vzduchu do brzdového systému a následnému odvzdušňovaniu samotných brzd, tak po montáži teba mierne povoliť odvzdušňovák (starý typ ho ako vieme má), zošliapnuť brzdový pedál a naštartovať. Idaálne je to robiť s pomocníkom a na odvzdušňovák nasadiť priesvitnú hadičku a jej druhý koniec ponoriť do fľašky. Keď začne tiecť LHM bez bublín, zatiahnuť odvdušňovák, vypnúť motor, uvoľniť brzdový pedál.
...to máš ako bonus k tej osmičke:-))))