čaute bxsáci potreboval by som vedieť, či by sa dali prehodiť brzdy z GTi(komplet cele predne brzdy) na Citron BX 1,7/1,8D r.v 1990. Len tak ma napadlo že by som od niekadiaľ zohnal a prehodil, ak by to šlo
čaute bxsáci potreboval by som vedieť, či by sa dali prehodiť brzdy z GTi(komplet cele predne brzdy) na Citron BX 1,7/1,8D r.v 1990. Len tak ma napadlo že by som od niekadiaľ zohnal a prehodil, ak by to šlo :)
povedzme že jazdím trošku rychlejšie ako ostatní a potom aj viac brzdím(a mám aj vačšiu spotrebu ako mi to neustále pripomína otec).Po niekoľkých hodinách jazdy už musím dupať na pedál čoraz vačšou silou. Chcel by som proste posíliť už aj beztak dobrý účinok bŕzd.
povedzme že jazdím trošku rychlejšie ako ostatní a potom aj viac brzdím(a mám aj vačšiu spotrebu ako mi to neustále pripomína otec).Po niekoľkých hodinách jazdy už musím dupať na pedál čoraz vačšou silou. Chcel by som proste posíliť už aj beztak dobrý účinok bŕzd.
Udělat to jde, už to i pár lidí prohodilo. Větrané kotouče jsou lepší, bezesporu, jsou jen trochu dražší.
Stačí si sehnat brzdiče z 16v a koupit si kotouče.
Ale nejdřív je potřeba se zamyslet, v jakém stavu a jak kvalitní brzdy máš teď. Ono BX brzdí jedovatě a ostře i s klasickými kotouči, stačí koupit dobré kotouče a desky
Udělat to jde, už to i pár lidí prohodilo. Větrané kotouče jsou lepší, bezesporu, jsou jen trochu dražší.
Stačí si sehnat brzdiče z 16v a koupit si kotouče.
Ale nejdřív je potřeba se zamyslet, v jakém stavu a jak kvalitní brzdy máš teď. Ono BX brzdí jedovatě a ostře i s klasickými kotouči, stačí koupit dobré kotouče a desky :-)
alebo aj to je napad, kúpiť lepšie obloženie plus kotuče vrtane(alebo dražkované)...
Ono brzdy mam celkom pohode, až na to že mám asi stočené kotúče, lebo keď brzdím, tak autom jemne myká ako keby skáče...
alebo aj to je napad, kúpiť lepšie obloženie plus kotuče vrtane(alebo dražkované)...
Ono brzdy mam celkom pohode, až na to že mám asi stočené kotúče, lebo keď brzdím, tak autom jemne myká ako keby skáče...
akurat to som chcel tym povedat mne brzia len tri kolesa a aj tak som aj som spolusediacimi casto nalepeny na celnom skle podotykam ze som menil len predne dosticky (original)
akurat to som chcel tym povedat mne brzia len tri kolesa a aj tak som aj som spolusediacimi casto nalepeny na celnom skle podotykam ze som menil len predne dosticky (original)
zadne spolujazcove koleso mi nebrzdi je to tam upchate neviem ci trubka alebo brzda ale odvdusnit sa neda
zadne spolujazcove koleso mi nebrzdi je to tam upchate neviem ci trubka alebo brzda ale odvdusnit sa neda
tak to rozdělej je to úplně jednoduché. já když sem měnil destičky a kotouče na autě kompet, tak mi jedna ze zadních brzd špatně brzdila, byl přireznutej pístek tak brzdila jen jedna destička, ale pak sem to vyčistil smirkem přebrousil aje to pohoda typoval bych to na toto trubka snad bude ok když se to neucpalo jinde, tak že by zrovna v týto trubce???
tak to rozdělej je to úplně jednoduché. já když sem měnil destičky a kotouče na autě kompet, tak mi jedna ze zadních brzd špatně brzdila, byl přireznutej pístek tak brzdila jen jedna destička, ale pak sem to vyčistil smirkem přebrousil aje to pohoda :) typoval bych to na toto trubka snad bude ok když se to neucpalo jinde, tak že by zrovna v týto trubce???:-p
Treba to najprv poriadne vyčistiť (strmeň a piestiky v ňom) a odvzdušniťa budeš brzdiť.
Treba to najprv poriadne vyčistiť (strmeň a piestiky v ňom) a odvzdušniťa budeš brzdiť.:-d
ešte dávno keď otec menil niečo na zadnych brzdach tak neviem čo ani neviem ako ale musel to nahrievat autogenom aby to šlo povolit...
Darja - a ake obloženie by si odporučila? ATE ?
ešte dávno keď otec menil niečo na zadnych brzdach tak neviem čo ani neviem ako ale musel to nahrievat autogenom aby to šlo povolit...
Darja - a ake obloženie by si odporučila? ATE ?:-))
Djairo: Mohli to byť len dve veci, ktoré nešli povoliť: buď čap (dlhá skrutka) ktorá prechádza doštičkami a strmeňom, alebo nešla povoliť odvzdušňovacia skrutka.
Inak zadné brzdy brzdia rapídne menej ako predné - ich účinok závisí od zaťaženia zadnej nápravy, tak aby si neriešil zbytočne niečo, čo je v poriadku
Tonek: Otázka je, čo myslíš GTI-čkovými brzdami? Pretože niektoré GTi mali, niektoré nemali ABS - a tým pádom mali aj bežné predné kotúče ako máš aj ty teraz, takže by si si nič nepomohol. Zadné brzdy sú zhodné: aj ABS, aj NEABS, aj GTi, aj NEGTi
Djairo: Mohli to byť len dve veci, ktoré nešli povoliť: buď čap (dlhá skrutka) ktorá prechádza doštičkami a strmeňom, alebo nešla povoliť odvzdušňovacia skrutka.
Inak zadné brzdy brzdia rapídne menej ako predné - ich účinok závisí od zaťaženia zadnej nápravy, tak aby si neriešil zbytočne niečo, čo je v poriadku:-)
Tonek: Otázka je, čo myslíš GTI-čkovými brzdami? Pretože niektoré GTi mali, niektoré nemali ABS - a tým pádom mali aj bežné predné kotúče ako máš aj ty teraz, takže by si si nič nepomohol. Zadné brzdy sú zhodné: aj ABS, aj NEABS, aj GTi, aj NEGTi:-)
Hmm tak to neviem , akurat viem ze pred rokmi sme este na starom BXe v holetine menili zadne brzdice na tie s XMa( tie su vacsine malinko - presne rovnaky typ je aj na BX 16v - ine som neporovnaval ) a trocha laborovali s trubkami na brzdovom valci aby prdelka agresivnejsie brzdila
Hmm tak to neviem , akurat viem ze pred rokmi sme este na starom BXe v holetine menili zadne brzdice na tie s XMa( tie su vacsine malinko - presne rovnaky typ je aj na BX 16v - ine som neporovnaval ) a trocha laborovali s trubkami na brzdovom valci aby prdelka agresivnejsie brzdila
yarik - no viem že zadne su zhodné a že aj brzdia podľa zaťaženia... Ide o to že som si myslel, že na GTi su brzdy(doteraz som si myslel že su len ABS, nuž mylil som sa) dvojité, vzduchom chladené...a ja mam na mojom normalne, chladené maximálne tak tým čo mi tečie z auta . No a ABS veď to keby chcem prehodiť, tak neviem či by sa to aj dalo, a ak hej, určite by bolo veľa roboty. A veď pokiaľ by boli iba strmene z GTi tak no problem passung, či?
yarik - no viem že zadne su zhodné a že aj brzdia podľa zaťaženia... Ide o to že som si myslel, že na GTi su brzdy(doteraz som si myslel že su len ABS, nuž mylil som sa) dvojité, vzduchom chladené...a ja mam na mojom normalne, chladené maximálne tak tým čo mi tečie z auta :-)) . No a ABS veď to keby chcem prehodiť, tak neviem či by sa to aj dalo, a ak hej, určite by bolo veľa roboty. A veď pokiaľ by boli iba strmene z GTi tak no problem passung, či?:-d
Aby sme sa nemotali: pokiaľ máš po ruke strneme určené pre ventilované kotúče, tak ich samozrejme môžeš prehodiť bez ohľadu na to, či to bol, alebo nebol model s ABS. Ak by si ale chcel dať len ventilované kotúče do klasických strmeňov, tak sa ti to rozmerovo nepodarí (resp. podarí, ale nedáš tam už doštičky )
Ešte je tu jedna vec, v ktorej som si síce nie 100% istý, a to, že myslím že niektoré modely BX (napr. môj) má 4,5mm hrubú brzdovú trubku (namiesto 3,5mm) a v brzdovej hadici tým pádom aj väčší otvor pre prúdenie LHM v koncovke na strane strmeňa. Hadica ti v tvojom prípade síce pasovať bude, ale neviem či ten prietok neovplyvní nejak činnosť bŕzd. Ale to len tak na okraj.
Aby sme sa nemotali: pokiaľ máš po ruke strneme určené pre ventilované kotúče, tak ich samozrejme môžeš prehodiť bez ohľadu na to, či to bol, alebo nebol model s ABS. Ak by si ale chcel dať len ventilované kotúče do klasických strmeňov, tak sa ti to rozmerovo nepodarí (resp. podarí, ale nedáš tam už doštičky:-) )
Ešte je tu jedna vec, v ktorej som si síce nie 100% istý, a to, že myslím že niektoré modely BX (napr. môj) má 4,5mm hrubú brzdovú trubku (namiesto 3,5mm) a v brzdovej hadici tým pádom aj väčší otvor pre prúdenie LHM v koncovke na strane strmeňa. Hadica ti v tvojom prípade síce pasovať bude, ale neviem či ten prietok neovplyvní nejak činnosť bŕzd. Ale to len tak na okraj.