otazka je jasná : auto bez posilovača( 1,7D ´90) a 1,9 s posilovačom. Prehodiť mi je jasné že to musí ísť, otázka je, čo všetko by som musel prehodiť, aby fungoval korektne posilovač, a koľko by bolo s tym roboty. dik
otazka je jasná : auto bez posilovača( 1,7D ´90) a 1,9 s posilovačom. Prehodiť mi je jasné že to musí ísť, otázka je, čo všetko by som musel prehodiť, aby fungoval korektne posilovač, a koľko by bolo s tym roboty. dik
No, musis prehodit samozrejme riadenie + rozdelovac tlaku(kocku) a adekvatne upravit trubky a hadicky ...
No, musis prehodit samozrejme riadenie + rozdelovac tlaku(kocku) a adekvatne upravit trubky a hadicky ...
ja by som sa do toho nepúšťal, narobíš si zbytočné patálie okolo hydrauliky...
ja by som sa do toho nepúšťal, narobíš si zbytočné patálie okolo hydrauliky...
Tahle otázka mě taky jednou zajímala. Před nedávne jsem přemýšlel dát do svého BX 1,4 TGE posilovač řízení z jiného BX a zajímalo mě kolik by na tom bylo práce.
Tahle otázka mě taky jednou zajímala. Před nedávne jsem přemýšlel dát do svého BX 1,4 TGE posilovač řízení z jiného BX a zajímalo mě kolik by na tom bylo práce.
dalsie riesenie je zohnat si dvojokruhove cerpadlo s xantie ... tam je zastavba malinko jednoduchsia ...
dalsie riesenie je zohnat si dvojokruhove cerpadlo s xantie ... tam je zastavba malinko jednoduchsia ...
Okrem samotného riadenia a "kocky" musíš vymeniť aj regulátor tlaku, ktorý je iný, budeš potrebovať ešte myslím 2 trubky naviac a iný spodný diel tyče volantu.
Inak nemálo ludí čo má v aute posilovač, sa pri problémoch s ním, pohráva práve s opačnou myšlienkou - vyhodiť ho von
Okrem samotného riadenia a "kocky" musíš vymeniť aj regulátor tlaku, ktorý je iný, budeš potrebovať ešte myslím 2 trubky naviac a iný spodný diel tyče volantu.
Inak nemálo ludí čo má v aute posilovač, sa pri problémoch s ním, pohráva práve s opačnou myšlienkou - vyhodiť ho von:-d
tief - hmmm. A čo je presne myslene pod pojmom " riadenie " ? Spodný diel tyče volantu plus na naprave čo je hrebenove riadenie tak tam trtnut cele to aj s tym posilovačom? A nič iné na náprave netreba meniť?
yarik - a aké problémy su s ním spojené napr. ?
ano je mi jasne že kocku, plus par trubiek, ale veď to by sa cele zobralo z ineho BX-ata.
Ide mi o to či sa mi to vobec oplati robit...
tief - hmmm. A čo je presne myslene pod pojmom " riadenie " ? Spodný diel tyče volantu plus na naprave čo je hrebenove riadenie tak tam trtnut cele to aj s tym posilovačom? A nič iné na náprave netreba meniť?
yarik - :-)))) a aké problémy su s ním spojené napr. ?
ano je mi jasne že kocku, plus par trubiek, ale veď to by sa cele zobralo z ineho BX-ata.
Ide mi o to či sa mi to vobec oplati robit...:-p
tonek: to zistíš, keď to prehodíš a nebude ti to "posilovať, ale budeš "posilovať" ty. Alebo to pôjde trhane, a tak.
Skús si popátrať vo fóre a uvidíš
No a riadením sa predsa myslí riadenie t.j. ten predmet, ktorý je naskrutkovaný na pomocnom ráme prednej nápravy. Pozri si príslušnú bohato ilustrovanú časť haynesovho manuálu a hneď budeš v obraze.
tonek: to zistíš, keď to prehodíš:-d a nebude ti to "posilovať, ale budeš "posilovať" ty. Alebo to pôjde trhane, a tak.
Skús si popátrať vo fóre a uvidíš:-)
No a riadením sa predsa myslí riadenie:-)))) t.j. ten predmet, ktorý je naskrutkovaný na pomocnom ráme prednej nápravy. Pozri si príslušnú bohato ilustrovanú časť haynesovho manuálu a hneď budeš v obraze.
Ja som svojho času mal tiež problémy s posilňovačom riadenia a bol som jeden z tých, čo ho chceli dať preč... Nakoniec som kúpil BX17D, kde posilňovač nie je.. Trochu to robí problémy pri parkovaní na tesných parkovacích miestach, ale keď je auto v pohybe, tak sa to dá zvládnuť..
Akurát som dokúpil protišmykový poťah na volant a je to úplne super.. A HLAVNE ma netrápia problémy s kockou, tak ako kedysi : ))) Osobne nedoporučujem takýto nápad...
Ja som svojho času mal tiež problémy s posilňovačom riadenia a bol som jeden z tých, čo ho chceli dať preč... Nakoniec som kúpil BX17D, kde posilňovač nie je.. Trochu to robí problémy pri parkovaní na tesných parkovacích miestach, ale keď je auto v pohybe, tak sa to dá zvládnuť..
Akurát som dokúpil protišmykový poťah na volant a je to úplne super.. A HLAVNE ma netrápia problémy s kockou, tak ako kedysi : ))) Osobne nedoporučujem takýto nápad...
No ja som mal stastie ... s 5tich BX na 4och fungoval posilovac ako vino, na jednom zlobi takze ma caka cerpadlo a kocka
No ja som mal stastie ... s 5tich BX na 4och fungoval posilovac ako vino, na jednom zlobi takze ma caka cerpadlo a kocka :)
yarik - pozrel som si knihu kt. je o BX(Jak na to) a už som v obraze. No sice aj teraz posilujem, ako píše buble, občas na parkovisku, ale naučil som sa tym a už mi to nerobi taký problém ako pred pár mesiacmi.
Tak podľa toho čo tu čítam sa to asi fakt neoplatí...to skorej založím tému či sa oplatí prehodiť z 1.7D motor na 1.9 TD
yarik - pozrel som si knihu kt. je o BX(Jak na to) a už som v obraze:palec. No sice aj teraz posilujem, ako píše buble, občas na parkovisku, ale naučil som sa tym a už mi to nerobi taký problém ako pred pár mesiacmi.
Tak podľa toho čo tu čítam sa to asi fakt neoplatí...to skorej založím tému či sa oplatí prehodiť z 1.7D motor na 1.9 TD :-))))
Co takhle namazat hřeben řízení pod prachovkama, možná budeš překvapený jak je to účinné.
Co takhle namazat hřeben řízení pod prachovkama, možná budeš překvapený jak je to účinné.:-)