Menil ste niekto tzv. "klzné objímky" v brzdových strmeňoch, na ktorých sa samotný strmeň pohybuje ("pláva")do strán?
Mám "vyvyklané" predné strmene, a robia neplechu. Jeden už dosť počuť pri brzdení pri cúvaní, ale aj pri prejazde nerovnosti.
Pýtam sa preto, či to prinesie nejaký efekt, teda či býva chyba v objímkach, alebo či už býva vo väčšine prípadov vylágrované uloženie objímok (rozumej diera v samotnom strmeni).
Vopred ďakujem za každú cennú radu, najmä z praxe a nie od teoretika
Menil ste niekto tzv. "klzné objímky" v brzdových strmeňoch, na ktorých sa samotný strmeň pohybuje ("pláva")do strán?
Mám "vyvyklané" predné strmene, a robia neplechu. Jeden už dosť počuť pri brzdení pri cúvaní, ale aj pri prejazde nerovnosti.
Pýtam sa preto, či to prinesie nejaký efekt, teda či býva chyba v objímkach, alebo či už býva vo väčšine prípadov vylágrované uloženie objímok (rozumej diera v samotnom strmeni).
Vopred ďakujem za každú cennú radu, najmä z praxe a nie od teoretika:-)
Přílohy: uloženie brzdiča BX.jpg ( 20617b ) - brzd_objimky.gif ( 14796b ) -
ahoj yarik mam niekolko bxov a skoro vzdy to klepanie robilo len na 16vecku pokusal som sa o repas ale vydrzalo to mozno dva mesiace potom nasledovala vymena problem spociva v tom ze sa vybije aj samotny strmen a nielen voditko nalepsia oprava vymena za novsi menej vybuchany ak chces ozvi sa mam nejake skusime nieco vyriesit
ahoj yarik mam niekolko bxov a skoro vzdy to klepanie robilo len na 16vecku pokusal som sa o repas ale vydrzalo to mozno dva mesiace potom nasledovala vymena problem spociva v tom ze sa vybije aj samotny strmen a nielen voditko nalepsia oprava vymena za novsi menej vybuchany ak chces ozvi sa mam nejake skusime nieco vyriesit
Aj som si myslel že to budú asi zbytočne vyhodené peniaze...
Vlado vďaka za ponuku, niečo už mám zajednané u Spectreho a niečo ešte mám skladom doma Samozrejme bezABS-kové, takže budem musieť poriešiť ten prapodivný pentagon....(rozumej 5-uholníkovú skrutku), aby som ich prerobil na ABS-kové.
Ak by z toho nič nebolo dobré, prípadne nevyšla výmena, ozvem sa.
...ale pracovať na tom začnem samozrejme až po nastávajúcej malokarpatskej vínnej ceste - dni otvorených pivníc
Aj som si myslel že to budú asi zbytočne vyhodené peniaze...:-(
Vlado vďaka za ponuku, niečo už mám zajednané u Spectreho a niečo ešte mám skladom doma:-) Samozrejme bezABS-kové, takže budem musieť poriešiť ten prapodivný pentagon....(rozumej 5-uholníkovú skrutku), aby som ich prerobil na ABS-kové.
Ak by z toho nič nebolo dobré, prípadne nevyšla výmena, ozvem sa.
...ale pracovať na tom začnem samozrejme až po nastávajúcej malokarpatskej vínnej ceste - dni otvorených pivníc:-D
Nepamatuji jak to měla moje 14RE,pamatuji jen jak jsem nadával na ten šroub s pětiúhelníkovou hlavou a ten xantia nemá.
Nepamatuji jak to měla moje 14RE,pamatuji jen jak jsem nadával na ten šroub s pětiúhelníkovou hlavou a ten xantia nemá.
Xantia má iné predné brzdy.
5-hrannú hlavicu som kúpil tu: .link.
Xantia má iné predné brzdy.
5-hrannú hlavicu som kúpil tu:
http://www.bgs-obchod.sk/bgs/eshop/0/3/5/4296-Hlavica-nastrcna-1-2-5-hranna-19-mm-na-brzdy