zdavim tajkato otazocka mam odlozene predne piestnice no BXu ktoru som dotiahol dmomov na 0-vej polohe (hydraulika nefunkcna) mohli sa pistnice ejako poskodit alebo sa im nic nemoze stat ked su na doraze a uto som tahal asi 8 kilca po tankodrome ?? diky za rady
zdavim tajkato otazocka :D mam odlozene predne piestnice no BXu ktoru som dotiahol dmomov na 0-vej polohe (hydraulika nefunkcna) mohli sa pistnice ejako poskodit alebo sa im nic nemoze stat ked su na doraze a uto som tahal asi 8 kilca po tankodrome ?? :D diky za rady :)
zalozis uvidis ,ale myslim ze si im moc neublizil, vela krat sa stalo ze hydraulika povedala papá a islo sa na tvrdo
zalozis uvidis :D ,ale myslim ze si im moc neublizil, vela krat sa stalo ze hydraulika povedala papá a islo sa na tvrdo :D
Čau lidi...kudy všude může téct LHM přes přední pístnici? Nedávno jsem měnil ten přepadový bazmek -a vše ok, auto přestalo padat, pěkně si stálo, v pohodě...včera problém, neudrží tlak - malinkatá loužička...tak dám na zvedák, sundám kolo, sonduji kudy..kolem harmoniky to nevypadá, čí výše, tím vypadá lepší...ten přepad vypadá také dobře nasazený - když jsem tedy auto startnul a hodil do polohy nahoru a pak dolů - tak tekl jako magor...někde jakoby v místech, kde je pístnice chycená na rejdový čep, čerpadlo jede jako blázen a auto lítá nahoru a dolů, neudrží tlak...(přitom dnes jsem s tím zase normálně jezdil a zase to chvíli vypadalo relativně ok....)..Myslíte, že je pístnice KO? Tohle mi udělalo z ničeho nic..celou dobu ok, ani náznak problému a najednou toto...zeptám se jinak - kolik by stála (zda se dá sehnat) nějaká použitelná? Má někdo tip? Kontakt? Frýdek-Místek, Ostrava a okolí? Už mi z toho jebne - zbavte mě toho krámu, nebo to rozmlátím kladivem..jeden problém vyřeším, objeví se druhý...už mě to sere !!!
Čau lidi...kudy všude může téct LHM přes přední pístnici? Nedávno jsem měnil ten přepadový bazmek -a vše ok, auto přestalo padat, pěkně si stálo, v pohodě...včera problém, neudrží tlak - malinkatá loužička...tak dám na zvedák, sundám kolo, sonduji kudy..kolem harmoniky to nevypadá, čí výše, tím vypadá lepší...ten přepad vypadá také dobře nasazený - když jsem tedy auto startnul a hodil do polohy nahoru a pak dolů - tak tekl jako magor...někde jakoby v místech, kde je pístnice chycená na rejdový čep, čerpadlo jede jako blázen a auto lítá nahoru a dolů, neudrží tlak...(přitom dnes jsem s tím zase normálně jezdil a zase to chvíli vypadalo relativně ok....)..Myslíte, že je pístnice KO? Tohle mi udělalo z ničeho nic..celou dobu ok, ani náznak problému a najednou toto...zeptám se jinak - kolik by stála (zda se dá sehnat) nějaká použitelná? Má někdo tip? Kontakt? Frýdek-Místek, Ostrava a okolí? Už mi z toho jebne - zbavte mě toho krámu, nebo to rozmlátím kladivem..jeden problém vyřeším, objeví se druhý...už mě to sere !!!:-(
Ještě dodám, že když to teď startnu a vydrápe se to nahoru, chcípnu, tak to rychle spadne - takže opravdu velká ztráta tlaku - (LHM ukapkává) - předtím, při nejvyšší poloze a spuštění úplně dolů to chcalo docela fest...není to nějaké divné? že by totální KO?
Ještě dodám, že když to teď startnu a vydrápe se to nahoru, chcípnu, tak to rychle spadne - takže opravdu velká ztráta tlaku - (LHM ukapkává) - předtím, při nejvyšší poloze a spuštění úplně dolů to chcalo docela fest...není to nějaké divné? že by totální KO?
Vidím to tak, že do měsíce, do dvou - po prázdninách - budu řešit prodej tohohle auta (až si seženu nějakou lacinou opravitelnější hajtru)...Takže, kdo by měl zájem, může napsat - cenu tu psát nebudu...auto je jinak ok - chtěl jsem teď nechat udělat nápravu - výměna čepů ramene, tyče od řízení, silentbloky...sem tam ukápne olejík, ale žádná tragéda...hlava po vyvaření a vybroušení, nově přetěsněné, nastavené rozvody - nový rozvoďák...původní vodní pumpa, výměna oleje, filtrů...jinak je to spolehlivé, zachovalé auto...má to své mouchy, ale já už nemám nervy na to čekat, až se náhodou zabiju a navíc nejsem nějaký šílený fachman na opravy - prostě samodomo...takže autko bude k dispozici, to je jasné...nabízejte...(je to 1.8TD, papíry na 1.9) - STK do 5/2012
Vidím to tak, že do měsíce, do dvou - po prázdninách - budu řešit prodej tohohle auta (až si seženu nějakou lacinou opravitelnější hajtru)...Takže, kdo by měl zájem, může napsat - cenu tu psát nebudu...auto je jinak ok - chtěl jsem teď nechat udělat nápravu - výměna čepů ramene, tyče od řízení, silentbloky...sem tam ukápne olejík, ale žádná tragéda...hlava po vyvaření a vybroušení, nově přetěsněné, nastavené rozvody - nový rozvoďák...původní vodní pumpa, výměna oleje, filtrů...jinak je to spolehlivé, zachovalé auto...má to své mouchy, ale já už nemám nervy na to čekat, až se náhodou zabiju a navíc nejsem nějaký šílený fachman na opravy - prostě samodomo...takže autko bude k dispozici, to je jasné...nabízejte...(je to 1.8TD, papíry na 1.9) - STK do 5/2012
kdybys bydlel u Litomyšle je tam machr a má spousty ND aten ti poladí hydru apod, Jinak mě doma stojí auto 14 vše funguje jen je servaná hřídel mezi M.S. P levně
kdybys bydlel u Litomyšle je tam machr a má spousty ND aten ti poladí hydru apod, Jinak mě doma stojí auto 14 vše funguje jen je servaná hřídel mezi M.S. P levně
mne dneska povedala papá prepadova hadica , aj som mal snahu zavolat odtahovku , ale ked chlap zbadal ze je predok na zemi len sa chytil za hlavu , a do dielne som siel natvrdo. Najvetsia šou dna bola , ked prisli hasici a likvidovali falk po lhm
mne dneska povedala papá prepadova hadica , aj som mal snahu zavolat odtahovku , ale ked chlap zbadal ze je predok na zemi len sa chytil za hlavu , a do dielne som siel natvrdo. Najvetsia šou dna bola , ked prisli hasici a likvidovali falk po lhm :-)
najhrosie je ze sa zvlecie jedna blba hadicka , a vsetka lhm ide na cestu, nemoze to nachvilku zadrzat dych ? alebo pri rapidnej strate zablokovat nadobku ?
najhrosie je ze sa zvlecie jedna blba hadicka , a vsetka lhm ide na cestu, nemoze to nachvilku zadrzat dych ? alebo pri rapidnej strate zablokovat nadobku ?
no to znamena ze mas v prdeli piestnice ... pripadne iny velky unik tlaku - vo vratkach by nemal byt taky tlak a take mnozstvo lhm aby to slo okamzite do kolien ...
no to znamena ze mas v prdeli piestnice ... pripadne iny velky unik tlaku - vo vratkach by nemal byt taky tlak a take mnozstvo lhm aby to slo okamzite do kolien ...
njn, klasika - auta co nevideli servis od vyroby ... pak se serou a su to "kramy" .... inak pistnice sa da zohnat za 500,- a vymena je na pul hodku ... ale mas pravdu zahod toho debilneho frantika kup si nemce, ten bez servisu vydrzi o 1/2 min
njn, klasika - auta co nevideli servis od vyroby :) ... pak se serou a su to "kramy" .... inak pistnice sa da zohnat za 500,- a vymena je na pul hodku ... ale mas pravdu zahod toho debilneho frantika kup si nemce, ten bez servisu vydrzi o 1/2 min :-D
Piestnica je v prdeli na komplet , cize ak sa by sa nasiel niekto , kto ma zvysnu , ozvite sa mi 0949 754 330
Piestnica je v prdeli na komplet , cize ak sa by sa nasiel niekto , kto ma zvysnu , ozvite sa mi 0949 754 330
to bolo prve co sme videli ze je zvlecene , ale ked sa dnes zhodilo dole koleso , skoro som porodil mladé
to bolo prve co sme videli ze je zvlecene , ale ked sa dnes zhodilo dole koleso , skoro som porodil mladé
njn, klasika - auta co nevideli servis od vyroby ... pak se serou a su to "kramy" .... inak pistnice sa da zohnat za 500,- a vymena je na pul hodku ... ale mas pravdu zahod toho debilneho frantika kup si nemce, ten bez servisu vydrzi o 1/2 min
ak mi ju zozenies za 500 budem ta neskutocne lubit
ak mi ju zozenies za 500 budem ta neskutocne lubit :-d
Původně jsem ještě myslel, že to může být někde ucpané potrubí vratné - přepad - profouknuto, ale valí to opravdu z pístnice...no, mám to opět na zvedáku, takže tady je odpověď na to - hodit do železa. Myslíš, že se to dá repasovat? Popř.jestli pístnice za 500,- není fór, tak bych do toho šel. Dnes už měla jít dolů, ale je tam 36ka matka, mám jen 34 klíč, takže zítra ráno musím pořešit klíč (francouzák nemám) a pak buď to nějak opravit, nebo tu tvou za 500. Nevypadla ti tam jedna nula? Díky za povzbuzení Hele, já to netvrdím, tohle auto udělalo tolik práce - a na to, jak je to ksakru složité, tak se divím, že to ještě jezdí...ano, většinou jsem na tom dělal pouze drobnější a nutné opravy - léčení bebíček...jinak bych pod tím opravdu trávil všechen volný čas...i tak jsem se pod tím naležel, než jsem to trošku pochopil ten systém. Co se týče motoru a ostatních věcí - fakt to funguje, nikdy mě nezklamal - ale časem to stejně budu muset vyměnit - otázka je, kdy to časem bude...Dávat to do servisu? To je sebevražda - tak bohatý nejsem, málokdo tyhle auta umí dělat - a když, tak hodiny jen frčí (anebo na tom vždy něco zmrší)...Pokud pořeším tu pístnici - a bude za 500,-, tak rovnou i tu druhou zřejmě (nebo do zásoby, až prdne taky). No a pak jsem měl v plánu nápravu - která opravdu nebyla šáhnutá od koupě před 6ti lety? A už potřebuje (ale i na to všechno ještě je to fešák). Takže díky - včera mě přepadla menší depka - ale když už se něco sere, sere se to postupně - máš v podstatě pravdu Lepíme...Takže, kde přijdu k té pístnici za 500? Vezmu hned 2, když je tak laciná
Původně jsem ještě myslel, že to může být někde ucpané potrubí vratné - přepad - profouknuto, ale valí to opravdu z pístnice...no, mám to opět na zvedáku, takže tady je odpověď na to - hodit do železa. Myslíš, že se to dá repasovat? Popř.jestli pístnice za 500,- není fór, tak bych do toho šel. Dnes už měla jít dolů, ale je tam 36ka matka, mám jen 34 klíč, takže zítra ráno musím pořešit klíč (francouzák nemám) a pak buď to nějak opravit, nebo tu tvou za 500. Nevypadla ti tam jedna nula? Díky za povzbuzení:) Hele, já to netvrdím, tohle auto udělalo tolik práce - a na to, jak je to ksakru složité, tak se divím, že to ještě jezdí...ano, většinou jsem na tom dělal pouze drobnější a nutné opravy - léčení bebíček...jinak bych pod tím opravdu trávil všechen volný čas...i tak jsem se pod tím naležel, než jsem to trošku pochopil ten systém. Co se týče motoru a ostatních věcí - fakt to funguje, nikdy mě nezklamal - ale časem to stejně budu muset vyměnit - otázka je, kdy to časem bude...Dávat to do servisu? To je sebevražda - tak bohatý nejsem, málokdo tyhle auta umí dělat - a když, tak hodiny jen frčí (anebo na tom vždy něco zmrší)...Pokud pořeším tu pístnici - a bude za 500,-, tak rovnou i tu druhou zřejmě (nebo do zásoby, až prdne taky). No a pak jsem měl v plánu nápravu - která opravdu nebyla šáhnutá od koupě před 6ti lety? A už potřebuje (ale i na to všechno ještě je to fešák). Takže díky - včera mě přepadla menší depka - ale když už se něco sere, sere se to postupně - máš v podstatě pravdu:) Lepíme...Takže, kde přijdu k té pístnici za 500?:) Vezmu hned 2, když je tak laciná:)
Původně jsem ještě myslel, že to může být někde ucpané potrubí vratné - přepad - profouknuto, ale valí to opravdu z pístnice...no, mám to opět na zvedáku, takže tady je odpověď na to - hodit do železa. Myslíš, že se to dá repasovat? Popř.jestli pístnice za 500,- není fór, tak bych do toho šel. Dnes už měla jít dolů, ale je tam 36ka matka, mám jen 34 klíč, takže zítra ráno musím pořešit klíč (francouzák nemám) a pak buď to nějak opravit, nebo tu tvou za 500. Nevypadla ti tam jedna nula? Díky za povzbuzení Hele, já to netvrdím, tohle auto udělalo tolik práce - a na to, jak je to ksakru složité, tak se divím, že to ještě jezdí...ano, většinou jsem na tom dělal pouze drobnější a nutné opravy - léčení bebíček...jinak bych pod tím opravdu trávil všechen volný čas...i tak jsem se pod tím naležel, než jsem to trošku pochopil ten systém. Co se týče motoru a ostatních věcí - fakt to funguje, nikdy mě nezklamal - ale časem to stejně budu muset vyměnit - otázka je, kdy to časem bude...Dávat to do servisu? To je sebevražda - tak bohatý nejsem, málokdo tyhle auta umí dělat - a když, tak hodiny jen frčí (anebo na tom vždy něco zmrší)...Pokud pořeším tu pístnici - a bude za 500,-, tak rovnou i tu druhou zřejmě (nebo do zásoby, až prdne taky). No a pak jsem měl v plánu nápravu - která opravdu nebyla šáhnutá od koupě před 6ti lety? A už potřebuje (ale i na to všechno ještě je to fešák). Takže díky - včera mě přepadla menší depka - ale když už se něco sere, sere se to postupně - máš v podstatě pravdu Lepíme...Takže, kde přijdu k té pístnici za 500? Vezmu hned 2, když je tak laciná
tu máš návod na pretesnenie piestnice za drobne prachy
tu máš návod na pretesnenie piestnice za drobne prachy:-d
Přílohy: pam_pistnice.pdf ( 424204b ) -
Díky Hiero - jo jo, tohle už jsem někdy někde viděl...bylo by fajn, kdyby se tu tyhle "praktické" návody dávaly do Návodů a článků - opravy...Super...Snad seženu jinou pístnici - rychlejší výměna a pak případně budu řešit tady toto přetěsnění...Díky díky...pozn. - koule musí jít taky dolů? Asi jo...
Díky Hiero - jo jo, tohle už jsem někdy někde viděl...bylo by fajn, kdyby se tu tyhle "praktické" návody dávaly do Návodů a článků - opravy...Super...Snad seženu jinou pístnici - rychlejší výměna a pak případně budu řešit tady toto přetěsnění...Díky díky...pozn. - koule musí jít taky dolů? Asi jo...
jasnee ze hej okrem tvojich a mozno Ti vystrelia ked budes povolovat tie na aute ak to nejaky magor pred tebou na fest dotiahol.
jaaaj a inak pri tom rozvode si nasiel tie vsetky diery alebo ako si to rozbehal som zvedavyyyy nooo a ten navod na pretesnenie som nasiel na konkurecnom fore, ale pssst aby to nikto nezistil!
jasnee ze hej okrem tvojich :-)) a mozno Ti vystrelia ked budes povolovat tie na aute :-d ak to nejaky magor pred tebou na fest dotiahol. :-p
jaaaj a inak pri tom rozvode si nasiel tie vsetky diery:-)) alebo ako si to rozbehal som zvedavyyyy:-d nooo a ten navod na pretesnenie som nasiel na konkurecnom fore, ale pssst aby to nikto nezistil!
Hiero - no jasně koule je venku, naspodu to mám také povolené, jen ta matka zvrchu sviňa ne a ne povolit. Bohužel,nesehnal jsem golu 36, mám pouze plochý, tak doufám, že to povolím a nezkujvím...
Rozvody? Jo jo- ta anabáze je dávno za námi) Nakonec se na tom školili 2 servisáci, ale ten druhý, ten taková auta dělal, takže věděl - měl na to celkem vercajk - ale sám přiznal, že je to mazec. Díry byly nakonec všechny, ale taky se s tím 2 hoďky trápil...pak mi ještě, aby toho nebylo málo, prdla jedna hadice vodní za motorem, jedinná, kterou jsem neměnil, takže jsem si tu kompletaci motoru pěkně prozkoušel několikrát..Minulý týden mi dupla další hadice, kterou jsem měnil, ale profikla se o šroub - auto jsem skoro upekl - ale závadu vyměnil a jede...stále nová dobrodružství.. jestli se mi podaří ta pístnice, tak pak bych chtěl vyměnit čepy a tyčky od řízení + silentbloky (ale musím si na to vydělat). Takže asi tak...Pro zkušeného servisáka by tohle byla zábava, pro mě je to peklo ..Poslechni, když jsem sundal odspodu tu pístnici, vytočil se mi celý ten "hub" a poloosa jakoby trošku více povyjela - tekl mi převoďák..je to normální?...
Hiero - no jasně:) koule je venku, naspodu to mám také povolené, jen ta matka zvrchu sviňa ne a ne povolit. Bohužel,nesehnal jsem golu 36, mám pouze plochý, tak doufám, že to povolím a nezkujvím...
Rozvody? Jo jo- ta anabáze je dávno za námi:))) Nakonec se na tom školili 2 servisáci, ale ten druhý, ten taková auta dělal, takže věděl - měl na to celkem vercajk - ale sám přiznal, že je to mazec. Díry byly nakonec všechny, ale taky se s tím 2 hoďky trápil...pak mi ještě, aby toho nebylo málo, prdla jedna hadice vodní za motorem, jedinná, kterou jsem neměnil, takže jsem si tu kompletaci motoru pěkně prozkoušel několikrát..Minulý týden mi dupla další hadice, kterou jsem měnil, ale profikla se o šroub - auto jsem skoro upekl - ale závadu vyměnil a jede...stále nová dobrodružství.. jestli se mi podaří ta pístnice, tak pak bych chtěl vyměnit čepy a tyčky od řízení + silentbloky (ale musím si na to vydělat). Takže asi tak...Pro zkušeného servisáka by tohle byla zábava, pro mě je to peklo:) ..Poslechni, když jsem sundal odspodu tu pístnici, vytočil se mi celý ten "hub" a poloosa jakoby trošku více povyjela - tekl mi převoďák..je to normální?...