Vyberal som dnes vstrekovače a všimol som si, že na Anthraxe sú iné ako boli na Šerbli. Trochu som googlil, ale narazil som na rôzne protichodné informácie. Ak má niekto nejaký ucelený katalóg, tak by sme to mohli dať nejako dokopy:
takže
0 280 150 211 (na TRi) (vraj 14.3 lbs/h)
0 280 150 725 (na GTi) (vraj 18.14 lbs/h)
Ešte som uvažoval, či by sa nedal spraviť nejaký tuzing - menšími vstrekovačmi znížiť spotrebu, alebo naopak, dať tam trebárs vstrekovače z 16V (aké tam sú???) a pridať si najaké klokany.
Vyberal som dnes vstrekovače a všimol som si, že na Anthraxe sú iné ako boli na Šerbli. Trochu som googlil, ale narazil som na rôzne protichodné informácie. Ak má niekto nejaký ucelený katalóg, tak by sme to mohli dať nejako dokopy:
takže
0 280 150 211 (na TRi) (vraj 14.3 lbs/h)
0 280 150 725 (na GTi) (vraj 18.14 lbs/h)
Ešte som uvažoval, či by sa nedal spraviť nejaký tuzing - menšími vstrekovačmi znížiť spotrebu, alebo naopak, dať tam trebárs vstrekovače z 16V (aké tam sú???) a pridať si najaké klokany.
vecer ti presne poslem ake su na 16v ale mam pocit ze 16v a GTi maju rovnake ... inak je to logicke - GTi ma vyssi vykon = vacsi prietok na vstrekovacoch ...
zmenou vstrekovacov nespravis ziadnu meratelnu zmenu ... to malo co dosiahnes sa skoriguje lambdou ( ak ju mas ) - ak ju nemas tak budes bud jazdit na chudu zmes = prepalovanie piestov alebo na bohatu = bude to zrat jak prase - to je samozrejme extrem , odhadujem ze proste sa nestane nic
jedine co mozes pre svoje vstrekovace spravit je nechat ich skontrolovat a nastavit ... aby nekapali a davali predpisane mnozstvo zmesi na davku.
vecer ti presne poslem ake su na 16v ale mam pocit ze 16v a GTi maju rovnake ... inak je to logicke - GTi ma vyssi vykon = vacsi prietok na vstrekovacoch ...
zmenou vstrekovacov nespravis ziadnu meratelnu zmenu ... to malo co dosiahnes sa skoriguje lambdou ( ak ju mas ) - ak ju nemas tak budes bud jazdit na chudu zmes = prepalovanie piestov alebo na bohatu = bude to zrat jak prase :) - to je samozrejme extrem :) , odhadujem ze proste sa nestane nic :)
jedine co mozes pre svoje vstrekovace spravit je nechat ich skontrolovat a nastavit ... aby nekapali a davali predpisane mnozstvo zmesi na davku.
Skontrolovať a nastaviť vravíš? To robia kde? Ideálne by bolo ich aj prečistiť. Síce som po peripetiách s ich demontážou stratil energiu na aplikovanie spomínaného postupu svojpomocnej kontroly, ale určite jak nové už nebudú. Vzhľadom na ten humus v čom boli zalepené tipujem, že tam sú od výroby
Lambdu? Tak tú veru nemám a ani nikdy mať nebudem :)
Skontrolovať a nastaviť vravíš? To robia kde? Ideálne by bolo ich aj prečistiť. Síce som po peripetiách s ich demontážou stratil energiu na aplikovanie spomínaného postupu svojpomocnej kontroly, ale určite jak nové už nebudú. Vzhľadom na ten humus v čom boli zalepené tipujem, že tam sú od výroby :-D
vazne ? preco ju nechces .. ja budem mat mozno na predaj motronic s GTi - spravim ti cenu ...
na tie vstrekovace existuju specializovane firmy ... skus zagooglit
vazne ? preco ju nechces .. ja budem mat mozno na predaj motronic s GTi - spravim ti cenu :-D ...
na tie vstrekovace existuju specializovane firmy ... skus zagooglit
Ten môj motorček je najsilnejšie GTIčko aké sa robilo. Moc ľudí ho nemá, je to svojim spôsobom rarita. Niečo ako 16V s 160hp... kto ho má?
Má muchy (ako všetky iné), ale jazdí veľmi dobre.
a najhoršie argumenty : Upgrade na Motronic by vyžadoval výmenu hlavy a výmenu prevodovky (na tomto nie je čidlo zotrvačníka). Keď uvážime problémy s rozoberaním hlavy, brúsením a podobne.. pokiaľ by to nepodfukovalo, tak by bolo vhodné asi nanajvýš vymeniť rozvoďák a zamontovať tam celý motor tak ako je.
Inak myšlienka laborovania s druhým motorom je lákavá. Škoda, že sa rozpílil Šerbel onehdá... mohlo byť jedno skúšobné vozidlo No holt čo už
Motronic neznie zle, ale:
Ten môj motorček je najsilnejšie GTIčko aké sa robilo. Moc ľudí ho nemá, je to svojim spôsobom rarita. Niečo ako 16V s 160hp... kto ho má?
Má muchy (ako všetky iné), ale jazdí veľmi dobre.
a najhoršie argumenty :) : Upgrade na Motronic by vyžadoval výmenu hlavy a výmenu prevodovky (na tomto nie je čidlo zotrvačníka). Keď uvážime problémy s rozoberaním hlavy, brúsením a podobne.. pokiaľ by to nepodfukovalo, tak by bolo vhodné asi nanajvýš vymeniť rozvoďák a zamontovať tam celý motor tak ako je.
Inak myšlienka laborovania s druhým motorom je lákavá. Škoda, že sa rozpílil Šerbel onehdá... mohlo byť jedno skúšobné vozidlo :-D No holt čo už :(