Z motoru môjho 16V je počuť klepot. Zvuk vychádza pravdepodobne zvrchu, takže by to mohli byť zdvihátka. Čo ešte by to mohlo byť? Čo sa s tým dá spraviť?
Je možné, že to je olejom, ktorý je síce nový (polosyntetika) ale je mierne znehodnotený vodou ktorá do neho vnikla pred výmeniu tesnenia pod hlavou? T.j. je hnedý, kalný a redší - po odmeraní hladiny voľne kvapká z mierky.
Veselého silvestra
Z motoru môjho 16V je počuť klepot. Zvuk vychádza pravdepodobne zvrchu, takže by to mohli byť zdvihátka. Čo ešte by to mohlo byť? Čo sa s tým dá spraviť?
Je možné, že to je olejom, ktorý je síce nový (polosyntetika) ale je mierne znehodnotený vodou ktorá do neho vnikla pred výmeniu tesnenia pod hlavou? T.j. je hnedý, kalný a redší - po odmeraní hladiny voľne kvapká z mierky.
Veselého silvestra:-)
hydrostely nebo vstriky. Zkus odpojit kazdy vstrik zvlast a pokud to neustane, tak 99% hydrostely. Nam taky neco poklepavalo, sni to spis jako ts ts ts ts a je to jeden vztrik a jeden hydrostel hrajou duet
hydrostely nebo vstriky. Zkus odpojit kazdy vstrik zvlast a pokud to neustane, tak 99% hydrostely. Nam taky neco poklepavalo, sni to spis jako ts ts ts ts a je to jeden vztrik a jeden hydrostel :-D hrajou duet :-D
vstrekovač???
Inak zvuk sa ozýva skôr z oblasti 4. valca a tam som si včera všimol zatečení vstrekovač. Dnes ho pretesním a dám tam nejaký preplach oil.
vstrekovač???
Inak zvuk sa ozýva skôr z oblasti 4. valca a tam som si včera všimol zatečení vstrekovač. Dnes ho pretesním a dám tam nejaký preplach oil.
2 Jirka: Klepanie vychádza evidentne zvrchu.
2 Darja: Vymenil som o-krúžok na vstrekovači, cez ktorý unikal benzín, ale to isté.
Pozrel som pod viečko, vytiahnem olejovú lištu a tam úplne zapchatý otvor, cez ktorý vstupoje olej do lišty a zásobuje olejom uloženie vačiek. Prepchal som to a zdá sa, že to klepe menej....dúfam že som vačky neodrovnaj slabým mazaním. nejazdil som s tým, len som to párkrát naštartoval
Kúpil som aj prípravok na vyčistenie olejováho traktu a hydraulických zdvihátiek (cca 200Sk).
2 Jirka: Klepanie vychádza evidentne zvrchu.
2 Darja: Vymenil som o-krúžok na vstrekovači, cez ktorý unikal benzín, ale to isté.
Pozrel som pod viečko, vytiahnem olejovú lištu a tam úplne zapchatý otvor, cez ktorý vstupoje olej do lišty a zásobuje olejom uloženie vačiek. Prepchal som to a zdá sa, že to klepe menej....dúfam že som vačky neodrovnaj slabým mazaním. nejazdil som s tým, len som to párkrát naštartoval:-(
Kúpil som aj prípravok na vyčistenie olejováho traktu a hydraulických zdvihátiek (cca 200Sk).
yarik, ako sa to rozoberá, poprípade čo je vnútri. mne to klepe, ako vieš, tiež a pritom nie vždy to klepalo žeby som sa na to mrkol
yarik, ako sa to rozoberá, poprípade čo je vnútri. mne to klepe, ako vieš, tiež a pritom nie vždy to klepalo :) žeby som sa na to mrkol ;-)
2spectre: ak myslíš olejovú lištu, tak veľmi jednoducho: demontovať viečko (3 šrouby) a lišta (kovový trubka s plastvými vyústeniami) sa len opatrne vytiahne smerom nahor. Problematická ale môže byť tesnosť, resp. netesnosť viečka po jeho montáži, pokiaľ sa nepoužije nové tesnenie alebo aspoň tesniaci tmel. Nemusí to sadnúť. Pozor na dotiahnutie - buď jemný)
2spectre: ak myslíš olejovú lištu, tak veľmi jednoducho: demontovať viečko (3 šrouby) a lišta (kovový trubka s plastvými vyústeniami) sa len opatrne vytiahne smerom nahor. Problematická ale môže byť tesnosť, resp. netesnosť viečka po jeho montáži, pokiaľ sa nepoužije nové tesnenie alebo aspoň tesniaci tmel. Nemusí to sadnúť. Pozor na dotiahnutie - buď jemný:-)))
Zkus si zjistit, jestli to neni ten vstrikovac, kdyz ho odpojis, pak uz jen hydrostel.
Zkus si zjistit, jestli to neni ten vstrikovac, kdyz ho odpojis, pak uz jen hydrostel.
co se te magicke vodicky tyka, nenadela to nejakou skodu? Ja mam v tyhle veci duveru asi jako v naplastech na hubnuti
co se te magicke vodicky tyka, nenadela to nejakou skodu? Ja mam v tyhle veci duveru asi jako v naplastech na hubnuti :-D
Vstrekovače to nebudú, vymenil som celú rampu so vstrekmi z čierneho auta a je to to samé.
Ten prípravok je od fy STP. Aplikuje sa do zohriateho oleja. Motor sa nechá bežať na voľnobeh 5 min a potom sa olej vypustí a vymení za nový.
Vstrekovače to nebudú, vymenil som celú rampu so vstrekmi z čierneho auta a je to to samé.
Ten prípravok je od fy STP. Aplikuje sa do zohriateho oleja. Motor sa nechá bežať na voľnobeh 5 min a potom sa olej vypustí a vymení za nový.
2 yarik - tak to by som kua rád vedieť čo to robí.. lebo aj na mojom aute to robí, ale vždy len tak 1000 - 1500 km pred intervalom výmeny oleja, až do samotnej výmeny.. ako keby chcelo povedať, že už mi vymeň mazanie... toto ti síce prd pomôže, keďže si tam dával nový olej, ale možno by to mohla byť indícia ku tomu, že ten preplach pomôže...
2 yarik - tak to by som kua rád vedieť čo to robí.. lebo aj na mojom aute to robí, ale vždy len tak 1000 - 1500 km pred intervalom výmeny oleja, až do samotnej výmeny.. ako keby chcelo povedať, že už mi vymeň mazanie... toto ti síce prd pomôže, keďže si tam dával nový olej, ale možno by to mohla byť indícia ku tomu, že ten preplach pomôže...
2 buble: myslím že presne tvoj prípad to nebude, nemáš totiž hydraulické zdvihátka, ale "pevné". Možno by stálo za pokus skrátiť interval výmeny trebárs na 8tisíc km (vymieňaš po 10 tis, alebo sa mýlim,). Ale myslím, že prečistenie olejového traktu nie je na škodu.
2darja: sorry, sorry, ten prípravok nie je STP, ale Valvoline...hold, aj ja môžem spraviť chybu
2 buble: myslím že presne tvoj prípad to nebude, nemáš totiž hydraulické zdvihátka, ale "pevné". Možno by stálo za pokus skrátiť interval výmeny trebárs na 8tisíc km (vymieňaš po 10 tis, alebo sa mýlim,). Ale myslím, že prečistenie olejového traktu nie je na škodu.
2darja: sorry, sorry, ten prípravok nie je STP, ale Valvoline...hold, aj ja môžem spraviť chybu:-))))
"Zázračná vodička" nanaplikovaná, olej vymenený polosyntetika) a zdá sa, že to klepe menej, ale stále klepe.
BtW: Nemá niekto 2 zvyšné-použité, ale dobré hydraulické zdvihátka?
(..aj keď spectremu sa zdá niečo iné )
"Zázračná vodička" nanaplikovaná, olej vymenený polosyntetika) a zdá sa, že to klepe menej, ale stále klepe.
BtW: Nemá niekto 2 zvyšné-použité, ale dobré hydraulické zdvihátka?
(..aj keď spectremu sa zdá niečo iné:-) )
Po aplikácii "zázračnej vody" som s klepotom motora (i keď o dosť menším) stále nebol spokojný, tak som sa odhodlal ku kontrole a prípadnej výmene hydrozdvihátok.
Ešte pred demontážou viečka som ako rachotiace vytipoval obe zdvihátka sacích ventilov na 4. valci.
Po rozmontovaní pohonu ventilov som skontroloval "tuhosť" hydroštelov a oby vytipované "kusy" boli mierne stlačiteľné prstom.
Mám "náhradných" 10 ks, tak som si povedal, že obe dotyčné rozoberiem, vyperiem v petroleji, vymáčam v oleji a zložím.
A tak som aj spravil.
Po zložení pružili tiež, ale to som pripisoval vzduchu, ktorý sa do nich dostal.
LENŽEl: keďže sa mi po zložení pozdávali a fungovali presne rovnako, ako rovnako ošetrený "záložný" kus, tak som ich samozrejme namontil späť.
... A tak mi treba.
Celodenná práca v pr...i, klepe/cvaká to ešte trikrát viac ako predtým. Neviem či mám pod kapotou motor alebo šijací stroj.
A ako bonus som si odlomil kus plastového náustku z olejovej trubky,mažúcej uloženie vačiek, lebo som chcel iniciatívne vymeniť krúžkové tesnenia.
Týmto by som chcel poprosiť dobrodinca, ktorý by zvyšnú olejovú 16v lištu mal, keby ju doviezol na zraz. Vopred ďakujem
...a možno sa to cvakanie časom pri vyšších otáčkach motora polepší, kto vie... chcel by som tomu veriť
Po aplikácii "zázračnej vody" som s klepotom motora (i keď o dosť menším) stále nebol spokojný, tak som sa odhodlal ku kontrole a prípadnej výmene hydrozdvihátok.
Ešte pred demontážou viečka som ako rachotiace vytipoval obe zdvihátka sacích ventilov na 4. valci.
Po rozmontovaní pohonu ventilov som skontroloval "tuhosť" hydroštelov a oby vytipované "kusy" boli mierne stlačiteľné prstom.
Mám "náhradných" 10 ks, tak som si povedal, že obe dotyčné rozoberiem, vyperiem v petroleji, vymáčam v oleji a zložím.
A tak som aj spravil.
Po zložení pružili tiež, ale to som pripisoval vzduchu, ktorý sa do nich dostal.
LENŽEl: keďže sa mi po zložení pozdávali a fungovali presne rovnako, ako rovnako ošetrený "záložný" kus, tak som ich samozrejme namontil späť.
... A tak mi treba.
Celodenná práca v pr...i, klepe/cvaká to ešte trikrát viac ako predtým. Neviem či mám pod kapotou motor alebo šijací stroj.
A ako bonus som si odlomil kus plastového náustku z olejovej trubky,mažúcej uloženie vačiek, lebo som chcel iniciatívne vymeniť krúžkové tesnenia.
Týmto by som chcel poprosiť dobrodinca, ktorý by zvyšnú olejovú 16v lištu mal, keby ju doviezol na zraz. Vopred ďakujem:-)
...a možno sa to cvakanie časom pri vyšších otáčkach motora polepší, kto vie... chcel by som tomu veriť:-)