Zdravím všechny a žádám o radu,jsem už vyřízenej a nevím proč mi spadává nafta u mého bx.Už jsem vyměnil a vyžíhal měděné podložky pod průtokáčema,vyměnil přepadové hadičky,podotahoval všechny spoje,vyměnil hadice co vedou od nádrže,naftovej filtr vyměnil a už zbívá jen naftové čerpadlo,které mi naédávno dělali,tak jedině že by tam něco pokazili,protože už mě nic jiného nenapadá.Pokud někoho ještě něco napadne budu moc rád za každou radu.
Zdravím všechny a žádám o radu,jsem už vyřízenej a nevím proč mi spadává nafta u mého bx.Už jsem vyměnil a vyžíhal měděné podložky pod průtokáčema,vyměnil přepadové hadičky,podotahoval všechny spoje,vyměnil hadice co vedou od nádrže,naftovej filtr vyměnil a už zbívá jen naftové čerpadlo,které mi naédávno dělali,tak jedině že by tam něco pokazili,protože už mě nic jiného nenapadá.Pokud někoho ještě něco napadne budu moc rád za každou radu.
Tak to jsme dva ! Tenhle problěm řeším už od podzimu,výměnil jsem celě potrubí a to hned dvakrat,vyřadil jsem předehřev na vodu co maji Bx ze zadu na motoru ,místo filtrovaní Lukas jsem dal Bosch a stále ,,spálená kaše'' ,jediný co mě napadadá je stop ventil ,který nedostatečně uzavře přivod nafty ,stějně jako ty mám zrepasované čerpadlo, mě to dělali přímo v Boschi,takže až na něco přijdu dám vědět,zatím každé ráno pumpuji naftu jak debil!!!!
Tak to jsme dva ! Tenhle problěm řeším už od podzimu,výměnil jsem celě potrubí a to hned dvakrat,vyřadil jsem předehřev na vodu co maji Bx ze zadu na motoru ,místo filtrovaní Lukas jsem dal Bosch a stále ,,spálená kaše'' ,jediný co mě napadadá je stop ventil ,který nedostatečně uzavře přivod nafty ,stějně jako ty mám zrepasované čerpadlo, mě to dělali přímo v Boschi,takže až na něco přijdu dám vědět,zatím každé ráno pumpuji naftu jak debil!!!!
Prostě to někde chytne fuft a spadne ......
To sem vyřešil jednou pro vždy před 13ti lety....
koupil sem v mototechně přidavný ventilek, vrazil na hadici před palivový filtr a bylo po problému. Dám sem foto....
Prostě to někde chytne fuft a spadne ......
To sem vyřešil jednou pro vždy před 13ti lety....
koupil sem v mototechně přidavný ventilek, vrazil na hadici před palivový filtr a bylo po problému. Dám sem foto....
pat a mat: No tak tohle mě teda ještě nenapadlo,ale proč ne jestli to bude chodit ,tak to tam dám.
pat a mat: No tak tohle mě teda ještě nenapadlo,ale proč ne jestli to bude chodit ,tak to tam dám.
Brďo - good idea - asi to časem taky takhle vyřeším - páč místama se mi zdá, že to mé BXo se chová podle počasí, nebo podle toho, jakou má zrovna náladu - ale zřejmě budu mít také problém s padáním nafty. A ten předčistič (filtřík) hrubých nečistot, ten tam je v tomhle případě určitě na místě. Dobrý tip...
Brďo - good idea - asi to časem taky takhle vyřeším - páč místama se mi zdá, že to mé BXo se chová podle počasí, nebo podle toho, jakou má zrovna náladu - ale zřejmě budu mít také problém s padáním nafty. A ten předčistič (filtřík) hrubých nečistot, ten tam je v tomhle případě určitě na místě. Dobrý tip...
to PATaMat: ještě bych se chtěl "blbě" zeptat, zda po namontování toho ventilu je již vše ok - máš dobré zkušenosti i s mrazy, nebo zatím to prošlo jen tou letošní mírnou zimou? Díky...
to PATaMat: ještě bych se chtěl "blbě" zeptat, zda po namontování toho ventilu je již vše ok - máš dobré zkušenosti i s mrazy, nebo zatím to prošlo jen tou letošní mírnou zimou? Díky...
Tak, pánové ...
po zoufalém telefonátu Daniela Bx sem se po tom podíval....
Jak sem psal, ventilek sem namontoval před 13 roky, a od té doby mi NIKDY nafta NESPADLA !!! před tím padala podle nálady
Nemužu si vzpomenout, kde sem to přesně koupil, ale myslím že v " mototechně" na škodofky a 1203 ky, ale na 100% to nevím, je to dlouho...
tady sem vám našel něco podobného, je to z duralu, tudíž dražší, já to nám pozink.
tak tady to je: .link.
Tímto zdravím Dana Bx a přeji úspěšný lov v obchodech )
Tak, pánové ...
po zoufalém telefonátu Daniela Bx :-) sem se po tom podíval....
Jak sem psal, ventilek sem namontoval před 13 roky, a od té doby mi NIKDY nafta NESPADLA !!! před tím padala podle nálady :-)
Nemužu si vzpomenout, kde sem to přesně koupil, ale myslím že v " mototechně" na škodofky a 1203 ky, ale na 100% to nevím, je to dlouho...
tady sem vám našel něco podobného, je to z duralu, tudíž dražší, já to nám pozink.
tak tady to je: http://automotive.europecon.net/cs/konverze-na-rostlinny-olej/pomocna-cerpadla-paliva/zpetny-ventil.html
Tímto zdravím Dana Bx a přeji úspěšný lov v obchodech :-)))
Jo a ten filtřík plastovej je tam aby se nedostalo nějaké smítko (nebo bordel do toho ventilku .... a nepropouštěl ....
jak říkám, za ty roky 100% jisota
Jo a ten filtřík plastovej je tam aby se nedostalo nějaké smítko (nebo bordel :-) do toho ventilku .... a nepropouštěl ....
jak říkám, za ty roky 100% jisota
Nedalo mi to, tak jsem ventil hnedle musel koupit...Zajel jsem do mototechny (prodej ND Škoda) a koupil jsem další verzi zpětného ventilu - je z plastu, je černý a stál Kč 120.- (kovový je údajně nedostatkový a tento prý postačuje) - tak uvidíme, podle mě je to jedno, akorát to nění tak krásně "metalowe" a navíc cena je asi poloviční. Vyzkouším.. Určitě taky koupím ten čistič hrubých nečistot (to je ten malý filtr) - ten by mohl vyjít tak cca Kč 150, ale možná jej v Autokelly či Elitu seženu ještě levněji - a možná tam někde bude i ten ventil, tak se tam jukněte. Jak vypadá ta sranda, co jsem koupil, najdete v mém profilu - pod sekcí "POD KAPOTOU" ...
Nedalo mi to, tak jsem ventil hnedle musel koupit...Zajel jsem do mototechny (prodej ND Škoda) a koupil jsem další verzi zpětného ventilu - je z plastu, je černý a stál Kč 120.- (kovový je údajně nedostatkový a tento prý postačuje) - tak uvidíme, podle mě je to jedno, akorát to nění tak krásně "metalowe" a navíc cena je asi poloviční. Vyzkouším.. Určitě taky koupím ten čistič hrubých nečistot (to je ten malý filtr) - ten by mohl vyjít tak cca Kč 150, ale možná jej v Autokelly či Elitu seženu ještě levněji - a možná tam někde bude i ten ventil, tak se tam jukněte. Jak vypadá ta sranda, co jsem koupil, najdete v mém profilu - pod sekcí "POD KAPOTOU" ...
No tak zítra se to pokusím taky sehnat,ale už vidím jak na mě budou čumět a nebudou vědět co že to vlastně chci.Ale pokusím se to sehnat,protože už mě to spadávání nafty zprominutím sere.Tak díky moc za radu a pokud to pujde nech si toat a mat patentovat.
No tak zítra se to pokusím taky sehnat,ale už vidím jak na mě budou čumět a nebudou vědět co že to vlastně chci.Ale pokusím se to sehnat,protože už mě to spadávání nafty zprominutím sere.Tak díky moc za radu a pokud to pujde nech si to:pat a mat patentovat.
to sirup: vysvětli jim to laicky a voni to pochopí Já si vytiskl i obrázek, jak by to mělo vypadat a oficiálně je to "zpětný ventil"... Někde na jiných stránkách jsem dokonce vyčetl, že to nemontují před filtr, ale za něj - to zn. před čerpadlo - tak nevím, co je lepší, ale vyzkouším tu PATaMATovu teorii - jo a ten filtřík malinký možná nebude ani tak drahý, dá se snad sehnat i za 50Kč.
to sirup: vysvětli jim to laicky a voni to pochopí:)) Já si vytiskl i obrázek, jak by to mělo vypadat a oficiálně je to "zpětný ventil"... Někde na jiných stránkách jsem dokonce vyčetl, že to nemontují před filtr, ale za něj - to zn. před čerpadlo - tak nevím, co je lepší, ale vyzkouším tu PATaMATovu teorii - jo a ten filtřík malinký možná nebude ani tak drahý, dá se snad sehnat i za 50Kč.
To mi tenkrát poradili staří praktici, žádnej patent , prej :
Projdi celou palivovou cestu, a když nic nenajdeš, dej tam ventil
A JE TO (c) Pat a Mat
Doufám že vám to bude fungovat stejne dobře jako mě
To mi tenkrát poradili staří praktici, žádnej patent , prej :
Projdi celou palivovou cestu, a když nic nenajdeš, dej tam ventil
A JE TO (c) Pat a Mat :-)
Doufám že vám to bude fungovat stejne dobře jako mě :-)
...ono není na škodu to tam mít, i kdyby příčin bylo více - sice jsou to chechtáky navíc, ale toto je opravdu dobrý nápad - takových určitě přivítáme více
...ono není na škodu to tam mít, i kdyby příčin bylo více - sice jsou to chechtáky navíc, ale toto je opravdu dobrý nápad - takových určitě přivítáme více:)
vždy před filtr jak ti propuoští filtr tak za ním je to zbytečný a do hadice k filtru ti čerpadlo natahne na dvě otočení jinak to měla kdy si tatra 111
vždy před filtr jak ti propuoští filtr tak za ním je to zbytečný a do hadice k filtru ti čerpadlo natahne na dvě otočení jinak to měla kdy si tatra 111
pedro... povídám, že jsem to "študoval" na jiných stránkách a tam to fakt bylo popsáno opačně (a možná se autor blbě vyjádřil nebo já to blbě pochopil - ale to, co říkáš, zní určitě logičtěji, protože pokud nafta ve filtru je, tak k čerpadlu je to krátká cesta, ale pokud tam ta nafta není, tak by to možná tahalo jen nějaké "zblitky"
pedro... povídám, že jsem to "študoval" na jiných stránkách a tam to fakt bylo popsáno opačně (a možná se autor blbě vyjádřil nebo já to blbě pochopil:)) - ale to, co říkáš, zní určitě logičtěji, protože pokud nafta ve filtru je, tak k čerpadlu je to krátká cesta, ale pokud tam ta nafta není, tak by to možná tahalo jen nějaké "zblitky":)
tak jsem se na to ptal a to co je na obrázkách,tak to jsem nesehnal.Sehnal jsem zpětný ventyl jako průtokovej šroub co je na zpátečce.jenže si myslím že mi to moc nepomůže,lepší by bylo to co máte vi na hadicí co jdou k filtru,tam je pak jasný že ke spadávání nafty určitě nemůže dojít.No jo no holt jsou u nás v autodílech hlupáci a nedokážou to sehnat,ale každopádně se to ještě sehnat pokusím,tedy pokud nebude stačit ten ventil na zpátečce z vrchu čerpadla.
tak jsem se na to ptal a to co je na obrázkách,tak to jsem nesehnal.Sehnal jsem zpětný ventyl jako průtokovej šroub co je na zpátečce.jenže si myslím že mi to moc nepomůže,lepší by bylo to co máte vi na hadicí co jdou k filtru,tam je pak jasný že ke spadávání nafty určitě nemůže dojít.No jo no holt jsou u nás v autodílech hlupáci a nedokážou to sehnat,ale každopádně se to ještě sehnat pokusím,tedy pokud nebude stačit ten ventil na zpátečce z vrchu čerpadla.
Ale neblbni.. kde jsi to sháněl?... Určitě to mají prodejny ND Škoda, nebo na Ávky - ti to s úspěchem musí prodávat - sám mi to ten prodavač říkal...ani ten můj plastovej bazmek neměli?...Já včera čučel na netu a majitelé Fordů s úspěchem taky montujou a dokonce měli ten samej plastovej, jako jsem sehnal já. Pokud neseženeš nikde, tak ti ho klidně koupím a pošlu - ale byla by to škoda - stojí to něco kolem stovky. Pokud budeš chtít ten hliníkový, tak si ho objednej z netu z toho linku - ale cena 260.-.
Ale neblbni.. kde jsi to sháněl?... Určitě to mají prodejny ND Škoda, nebo na Ávky - ti to s úspěchem musí prodávat - sám mi to ten prodavač říkal...ani ten můj plastovej bazmek neměli?...Já včera čučel na netu a majitelé Fordů s úspěchem taky montujou a dokonce měli ten samej plastovej, jako jsem sehnal já. Pokud neseženeš nikde, tak ti ho klidně koupím a pošlu - ale byla by to škoda - stojí to něco kolem stovky. Pokud budeš chtít ten hliníkový, tak si ho objednej z netu z toho linku - ale cena 260.-.
A když neseženeš v mototechně, tak možná seženeš někde tam, kde dělají různý šroubení atd - voda, plyn - ale tam si nejsem jistý tlakem, jaký to propouští - cena se ale zase pohybuje jinde - 100 - 500 Kč podle matroše a typu Určitě to každý slušně zásobený prodejce musí mít.
A když neseženeš v mototechně, tak možná seženeš někde tam, kde dělají různý šroubení atd - voda, plyn - ale tam si nejsem jistý tlakem, jaký to propouští - cena se ale zase pohybuje jinde - 100 - 500 Kč podle matroše a typu:)))) Určitě to každý slušně zásobený prodejce musí mít.
to:lamkus ještě se po tom pozeptám a kdybych to náhodou nesehna,tak by jsme se ještě nějak domluvili.A co už ti to chodí ok?Nafata nepadá?neměla by.
to:lamkus ještě se po tom pozeptám a kdybych to náhodou nesehna,tak by jsme se ještě nějak domluvili.A co už ti to chodí ok?Nafata nepadá?neměla by.