ahojky ve spolek kolik ma prosim vas, BXaci, objem nadrz u BX19, 1.9D, rv89? a kolik litru z ty nadrze je rezerva (myslim kdyz zacina svitit kontrolka) je to tak ze nadrz je 65l a rezerva cca 15l? predem diky
ahojky ve spolek :) kolik ma prosim vas, BXaci, objem nadrz u BX19, 1.9D, rv89? a kolik litru z ty nadrze je rezerva (myslim kdyz zacina svitit kontrolka) je to tak ze nadrz je 65l a rezerva cca 15l? predem diky
myslím,že 65l+přídavná nádrž 10l a do rour se vejde asi 5l,rezerva asi 10l..nejsem si jist
myslím,že 65l+přídavná nádrž 10l a do rour se vejde asi 5l,rezerva asi 10l..nejsem si jist
Ja na mojom BXe, ked tankujem doplna, tak tam asi vojde dokopy 65l, a to mam aj pridavnu nadrz. Tankujem tak, ze zasuniem , po vypnuti pockam tak 20-30 sekund, znovu tankujem, vypne, pockam a este raz. Ked vytiahnem pistol, tak vidim ze hladina nafty (ziadna pena) je par cm od ustia na tankovanie )
S rezervou ti to neviem povedat, lebo ked mi zacala svietit kontrolka, presiel som este cez 100 km, a inokedy mi cca. po 40 km zhasol motor, bo nebolo nafty.
Holt, ked zacne svietit, tak radsej nieco sup do nadrze a je pokoj ).
Ja na mojom BXe, ked tankujem doplna, tak tam asi vojde dokopy 65l, a to mam aj pridavnu nadrz. Tankujem tak, ze zasuniem :-), po vypnuti pockam tak 20-30 sekund, znovu tankujem, vypne, pockam a este raz. Ked vytiahnem pistol, tak vidim ze hladina nafty (ziadna pena) je par cm od ustia na tankovanie :-)))
S rezervou ti to neviem povedat, lebo ked mi zacala svietit kontrolka, presiel som este cez 100 km, a inokedy mi cca. po 40 km zhasol motor, bo nebolo nafty.
Holt, ked zacne svietit, tak radsej nieco sup do nadrze a je pokoj :-))).
Objem rezervy je rôzny, je viac typov plavákov, každý to ukazuje inakšie. Ja som mal kupríkladu taký kde som prešiel na rezervu ani nie 40km a teraz som dal z druhého auta, kde začne oranžové blikať, ešte mám dobrých 120km a svietiť s tým, že nabetón spravím tých 70-80km
Objem rezervy je rôzny, je viac typov plavákov, každý to ukazuje inakšie. Ja som mal kupríkladu taký kde som prešiel na rezervu ani nie 40km a teraz som dal z druhého auta, kde začne oranžové blikať, ešte mám dobrých 120km a svietiť s tým, že nabetón spravím tých 70-80km
k tomu objemu,to co jsem psal mam u GTi,nacpu tam 75l a něco,ale u 1,4 jen 45l...co citro to origo
k tomu objemu,to co jsem psal mam u GTi,nacpu tam 75l a něco,ale u 1,4 jen 45l...co citro to origo
základní velikost nádrže u většiny BX je 52 litrů. přídavná asi 14, takže celkem 66 litrů u aut s přídavnou nádrží... některé 1.4ky mají menší - asi 45 litrů...
základní velikost nádrže u většiny BX je 52 litrů. přídavná asi 14, takže celkem 66 litrů u aut s přídavnou nádrží... některé 1.4ky mají menší - asi 45 litrů...
Mudre knihy vravia ze nadrz je 55L + 10 litrov je pridavna nadrz + nieco sa este zmesti do hadic. Ja som najviac natankoval nieco okolo 67litrov ( v nadrzi bolo nieco malo ale uz hodne dlho svietilo ).
Mudre knihy vravia ze nadrz je 55L + 10 litrov je pridavna nadrz + nieco sa este zmesti do hadic. Ja som najviac natankoval nieco okolo 67litrov ( v nadrzi bolo nieco malo ale uz hodne dlho svietilo ).
Jiříku, 75 ??? to máš asi unikát
a nebyla pod tebou tak 10litrů loužička
Jiříku, 75 ??? to máš asi unikát :-)
a nebyla pod tebou tak 10litrů loužička :-D
no ve svých TTD uvádí Citroen nádrže 52 a 66 ...
tak nevím kam ti to teklo, nejsi náááhodou rybář
a nebo měli na čerpačce trošku "upravené" počítadlo ...
no ve svých TTD uvádí Citroen nádrže 52 a 66 ...
tak nevím kam ti to teklo, nejsi náááhodou rybář :-)
a nebo měli na čerpačce trošku "upravené" počítadlo ...
no nevim.tankoval jsem 67l a vim,že tam cca 5-7l bylo.třeba mam širší trubku do nádrže
no nevim.tankoval jsem 67l a vim,že tam cca 5-7l bylo.třeba mam širší trubku do nádrže :-))
Rezerva je na cca 60 km.Ja osobne kdyz jezdím jako člověk najedu zhruba 70km.
Rezerva je na cca 60 km.Ja osobne kdyz jezdím jako člověk najedu zhruba 70km.
looser: a nebo jsi to tam hrnul pod tlakem a vona se ti ta nádrž nafoukla jak baloon
a nebo máš prasklé kryt plováku a jak tanktuješ tak beznín zárven teče ven to se stalo Lítátkovi tankoval a tankoval až pod autem kaluž benálu jak prase .
looser: a nebo jsi to tam hrnul pod tlakem a vona se ti ta nádrž nafoukla jak baloon :)
a nebo máš prasklé kryt plováku a jak tanktuješ tak beznín zárven teče ven :)))) to se stalo Lítátkovi tankoval a tankoval až pod autem kaluž benálu jak prase .
wow, to je odpovedi.. dekuji.. ja myslel ze nebudu na rezervu muset jezdit, ale co se nestalo.. prdla nam hadice od hajzliku, tak jsem prijel v 20:40 vecer v Usti do baumaxu. jenze baumax zavreno, tesco melo prd, tak se hrnu pres cele mesto do globusu, ze tam to urcite bude.. prijel jsem tam v 21:05 a uz me nepustili dovnitr.. no a ted mam uz padest kilaku a jeste to ukazuje tak dve tretiny rezervy.. ale mma pro jistotu v kufru 10 litriku naftičky. takze diky, Petr
wow, to je odpovedi.. dekuji.. ja myslel ze nebudu na rezervu muset jezdit, ale co se nestalo.. prdla nam hadice od hajzliku, tak jsem prijel v 20:40 vecer v Usti do baumaxu. jenze baumax zavreno, tesco melo prd, tak se hrnu pres cele mesto do globusu, ze tam to urcite bude.. prijel jsem tam v 21:05 a uz me nepustili dovnitr.. no a ted mam uz padest kilaku a jeste to ukazuje tak dve tretiny rezervy.. ;-) ale mma pro jistotu v kufru 10 litriku naftičky. takze diky, Petr
no já mam na rezervu najeto 40km,jsem zvědavej jak vydrží ještě dlouho,ale v kanystru mam benálek pro případ nouze
no já mam na rezervu najeto 40km,jsem zvědavej jak vydrží ještě dlouho,ale v kanystru mam benálek pro případ nouze
Tak jsem dneska jela delší trasu a od chvilky, kdy začala problikávat a svítit kontrolka rezervy, jsem najela ještě cca 80km, pak už jsem nechtěla riskovat. Takže já jsem spokojená
Tak jsem dneska jela delší trasu a od chvilky, kdy začala problikávat a svítit kontrolka rezervy, jsem najela ještě cca 80km, pak už jsem nechtěla riskovat. Takže já jsem spokojená :-D