Zdravim Vas BXaci
Viete mi niekto poradit ako mam vypustit a kam naliat novy prevodovy olej?
Kupil som total 75w80 predpisany ale za toho svateho neviem ako ho vymenit )
Zdravim Vas BXaci
Viete mi niekto poradit ako mam vypustit a kam naliat novy prevodovy olej?
Kupil som total 75w80 predpisany ale za toho svateho neviem ako ho vymenit :)))
Zabudol som dopisat ze mam 1.9 TGD 51kw neviem ci je to podstatne ale radsej to tu dam
Zabudol som dopisat ze mam 1.9 TGD 51kw neviem ci je to podstatne ale radsej to tu dam
no zospodu je na prevodovke viditelný šrób na vypúštanie a zvrchu (jemne vpredu) je ten nalievací..
no zospodu je na prevodovke viditelný šrób na vypúštanie a zvrchu (jemne vpredu) je ten nalievací..
A kolko toho olela tam treba? hladal som vo fore nikde som nasiel 1.8litra niekde 2 litre. Vypustaci srob som asi nasiel ale nalievaci nie. Aspon myslim ze to bol on
A kolko toho olela tam treba? hladal som vo fore nikde som nasiel 1.8litra niekde 2 litre. Vypustaci srob som asi nasiel ale nalievaci nie. Aspon myslim ze to bol on :)
Nalívací otvor má černou plastovou zátku, která se musí vyšroubovat nahoře na převodovce, zhruba někde pod baterkou...
Nalívací otvor má černou plastovou zátku, která se musí vyšroubovat nahoře na převodovce, zhruba někde pod baterkou... ;)
výpustný šroub je dole u diferáku, hladinový u plechového víka pátého stupně a nálevkový je plastový s odvzdušňovacím čepcen pod držákem baterie. V podstatě není co zvorat, jelikož hladinový i výpustný je na ten samý čtyřhran jako výpustný motorového oleje.
výpustný šroub je dole u diferáku, hladinový u plechového víka pátého stupně a nálevkový je plastový s odvzdušňovacím čepcen pod držákem baterie. V podstatě není co zvorat, jelikož hladinový i výpustný je na ten samý čtyřhran jako výpustný motorového oleje.
Ja to vždy nalievam tým hladinovým za lavým kolesom.stačí dať koleso dole a si tam. pre urýchlenie nalievania, by si si mohol ten olej zohriať, potom tam ide raz dva tri.
Ja to vždy nalievam tým hladinovým za lavým kolesom.stačí dať koleso dole a si tam. pre urýchlenie nalievania, by si si mohol ten olej zohriať, potom tam ide raz dva tri.
tak som z toho vysiel. Vypustil som z prevodovky dost husty maglajz. Neviem co tam nalial predosli majitel. Narval som tam TOTAL BV 75w80 a moje problemy s radenim rychlosti su prec. Odporucam kazdemu
Dakujem za rady.
tak som z toho vysiel. Vypustil som z prevodovky dost husty maglajz. Neviem co tam nalial predosli majitel. Narval som tam TOTAL BV 75w80 a moje problemy s radenim rychlosti su prec. Odporucam kazdemu :)
Dakujem za rady.
já sem si dneska taky koupil převodový olej (Paramo 75w90, bylo mi řečeno že prej Francouzský auta mají dva druhy převodovek a tento olej vyhovuje oběma. jedinej zádrhel na který sem narazil bylo najít álévací a kontrolní otvor. nálévací sem totiž nějak nenaše. nahoře u baterky byla jen bílá plastová zátka za táhlem ke spojce blíž k motoru a kontrolní nemám se čtyřhlanem jako výpouštěcí na převodovce a olejové vaně, ale byl to klasický 19"klíč - doporučuji povolovat golou. jinak vypouštěcí tam mám 21" se čtyřhranem. nejvíc sem si však dal s naléváním oleje to mi trvalo asi hodinu. naléval sem přes trychtýř ve kterým sem měl asi metrovou hadičku do převodovky. strašná hrůza... ale výsledek stojí za to vypustil sem docela nevábný alej, ale nepocítil sem zatím nějak extrémní změnu. myslím že se mi řadí líp, ale nix extra asi ještě nebyl zas tak špatnej
já sem si dneska taky koupil převodový olej (Paramo 75w90, bylo mi řečeno že prej Francouzský auta mají dva druhy převodovek a tento olej vyhovuje oběma. jedinej zádrhel na který sem narazil bylo najít álévací a kontrolní otvor. nálévací sem totiž nějak nenaše. nahoře u baterky byla jen bílá plastová zátka za táhlem ke spojce blíž k motoru a kontrolní nemám se čtyřhlanem jako výpouštěcí na převodovce a olejové vaně, ale byl to klasický 19"klíč - doporučuji povolovat golou. jinak vypouštěcí tam mám 21" se čtyřhranem. nejvíc sem si však dal s naléváním oleje to mi trvalo asi hodinu. naléval sem přes trychtýř ve kterým sem měl asi metrovou hadičku do převodovky. strašná hrůza... :( ale výsledek stojí za to vypustil sem docela nevábný alej, ale nepocítil sem zatím nějak extrémní změnu. myslím že se mi řadí líp, ale nix extra asi ještě nebyl zas tak špatnej :D
Nic extra... To bude asi tím, že tam 75W90 nepatří!!! Do francouzských převodovek zásadně 75W80, ideálně od Totalu, však uvidíš až ještě trochu přituhne, jak to půjde hůř a hůř... Nevím, kde si olej kupoval, ale zřejmě měli nadbytek 75W90 a potřebovali se ho zbavit
Nic extra... To bude asi tím, že tam 75W90 nepatří!!! :-) Do francouzských převodovek zásadně 75W80, ideálně od Totalu, však uvidíš až ještě trochu přituhne, jak to půjde hůř a hůř... ;) Nevím, kde si olej kupoval, ale zřejmě měli nadbytek 75W90 a potřebovali se ho zbavit :-D
hm a keby som pouzil valvoline 75w80 ? alebo zalezi na znacke? ja preferujem valvoline ..aj lhm aj motorovy oil aj mazadla..
hm a keby som pouzil valvoline 75w80 ? alebo zalezi na znacke? ja preferujem valvoline ..aj lhm aj motorovy oil aj mazadla..
Osobna skusanost hovori ze TOTAL BV 75w80 bol najlepsi.
Ak vyslovene chces usetrit 50 korun a je ti jedno ze to v zime bude najskor tuhe tak najdi nieco co splna specifikaciut API GL 4+.
Osobna skusanost hovori ze TOTAL BV 75w80 bol najlepsi.
Ak vyslovene chces usetrit 50 korun a je ti jedno ze to v zime bude najskor tuhe tak najdi nieco co splna specifikaciut API GL 4+.
nechcem usetrit 50korun proste s valvolinom mam len dobre skusenosti, ale iba s motorovym a lhmkou..tak som nahlas rozmyslal o prevodovom..
nechcem usetrit 50korun proste s valvolinom mam len dobre skusenosti, ale iba s motorovym a lhmkou..tak som nahlas rozmyslal o prevodovom..
O víkendu jsem dělal čepy spodního ramene a vypadla mi poloosa a s tím mi vytek i olej z převodovky. Nevím jestli ho mám dolévat a nebo ta hladina po tu poloosu je akorát. Co myslíte? Zhruba 2 měsíce předtím jsem měnil spojku a celej olej v převodovce, tak mě zajímá jestli ho tam nebylo až moc a takhle ta haldina po tu poloosu stačí. Díky moc
O víkendu jsem dělal čepy spodního ramene a vypadla mi poloosa a s tím mi vytek i olej z převodovky. Nevím jestli ho mám dolévat a nebo ta hladina po tu poloosu je akorát. Co myslíte? Zhruba 2 měsíce předtím jsem měnil spojku a celej olej v převodovce, tak mě zajímá jestli ho tam nebylo až moc a takhle ta haldina po tu poloosu stačí. Díky moc