čaute pani kolegovia.prosim moc kto mi môže predať ol.vaňu na BX17D.mam šikovneho syna a prerazil mim ju.
čaute pani kolegovia.prosim moc kto mi môže predať ol.vaňu na BX17D.mam šikovneho syna a prerazil mim ju.:-((((
zabudol som dodať že je to hlinikova vaňa a je na nej namontovane aj čerpadlo na klimu
zabudol som dodať že je to hlinikova vaňa a je na nej namontovane aj čerpadlo na klimu
I tak by to slo (nahradni hlinik odjinud), ale pozor, po zavareni se musi vyfrezovat priruba, protoze se hlinik pokrivi. Ja to jednou neudelal a pri utahovani vany vana znovu praskla..
I tak by to slo (nahradni hlinik odjinud), ale pozor, po zavareni se musi vyfrezovat priruba, protoze se hlinik pokrivi. Ja to jednou neudelal a pri utahovani vany vana znovu praskla..
ja ked som rupol vanu na svojej predoslej felicii tak som to odmastil a zlepil tekutym dvojzlozkovym kovom a drzalo to ako dive.
:) ja ked som rupol vanu na svojej predoslej felicii tak som to odmastil a zlepil tekutym dvojzlozkovym kovom a drzalo to ako dive. ;-)
Ahoj,když jsem kupoval motor do xantie(1,9TD),tak na něm byla plechová vana,s tím,že mám v ceně vanu hliníkovou s úchyty na klimu.
Jaké bylo naše překvapení,když jsme zjistili ,že vana sice pasuje na díry,ale je mělká-překážel mi tam sací koš na olejové čerpadlo,takže vana zůstala nepoužitá.
No,a teď mně napadlo,že to bude s největší pravděpodobností vana z BX 1,8TD,motory jsou téměř identická,a mohl by být rozdíl právě ve výšce toho sacího koše.
Majitel mi říkal,že ta vana byla z nějakého citroena co měl motor TD,a klimu ale z jakého to už neví
Pokud máš zájema chceš to vyzkoušet,tak se ozvi
Ahoj,když jsem kupoval motor do xantie(1,9TD),tak na něm byla plechová vana,s tím,že mám v ceně vanu hliníkovou s úchyty na klimu.
Jaké bylo naše překvapení,když jsme zjistili ,že vana sice pasuje na díry,ale je mělká-překážel mi tam sací koš na olejové čerpadlo,takže vana zůstala nepoužitá.
No,a teď mně napadlo,že to bude s největší pravděpodobností vana z BX 1,8TD,motory jsou téměř identická,a mohl by být rozdíl právě ve výšce toho sacího koše.
Majitel mi říkal,že ta vana byla z nějakého citroena co měl motor TD,a klimu ale z jakého to už neví
Pokud máš zájema chceš to vyzkoušet,tak se ozvi;-)
ak si dobre spominam na hlinikovu vanu sa davala este nejaka "rozpera" alebo ako to nazvat, taky hlinikovy medzikus. Inak vsetky olejove vane na vsetky BX ( okrem 1.4 ? ) su zhodne ...
ak si dobre spominam na hlinikovu vanu sa davala este nejaka "rozpera" alebo ako to nazvat, taky hlinikovy medzikus. Inak vsetky olejove vane na vsetky BX ( okrem 1.4 ? ) su zhodne ...
Tak tak, vany jsou všechny stejné a jak píše tief - hliníková má navíc takový mezikus mezi vanu a blok v podobě jakéhosi tlustého těsnění z hliníku a bez tohoto mezikusu to samozřejmě nemůže fungovat...
Tak tak, vany jsou všechny stejné a jak píše tief - hliníková má navíc takový mezikus mezi vanu a blok v podobě jakéhosi tlustého těsnění z hliníku a bez tohoto mezikusu to samozřejmě nemůže fungovat... ;)
čaute kolegovia tom že su vaňe identicke som sa už dozvedel nova plechova sa da zohnať,stoji cca3500 ale ta čo ju potrebujem stoji cca9500,to sme našli na internete.ležal som včera pod autom /ale to sa neda je chladno a garaž nemam/a som to trochu omrkol.ta diera je na spodu trochu nižšie ako je namontovana klima /cca10 krat 5/ JIRaY:zajem mam ale jak to sem dostaneme od teba?
čaute kolegovia:o tom že su vaňe identicke som sa už dozvedel nova plechova sa da zohnať,stoji cca3500 ale ta čo ju potrebujem stoji cca9500,to sme našli na internete.ležal som včera pod autom /ale to sa neda je chladno a garaž nemam/a som to trochu omrkol.ta diera je na spodu trochu nižšie ako je namontovana klima /cca10 krat 5/ JIRaY:zajem mam ale jak to sem dostaneme od teba?
:nevim
napadla ma asi blba myšlienka ale povedzte mi prosim vaš nazor.keď som tak dnes ležal pod autom a pozeral sa na tu dieru,tak ma napado že odrežem kus plechu do vane narežem zavit okolo toho otvoru nanesiem tesniaci tmel na motor a zakrutim to tam.bude to držať?
napadla ma asi blba myšlienka ale povedzte mi prosim vaš nazor.keď som tak dnes ležal pod autom a pozeral sa na tu dieru,tak ma napado že odrežem kus plechu do vane narežem zavit okolo toho otvoru nanesiem tesniaci tmel na motor a zakrutim to tam.bude to držať?
nazdar panove,tak vaňu mam zavarenu je to všetko namontovane už som aj po skušobnej jazde a drži to.
pajator:ja som tam nemal žiaden medzikus medzi vaňou a blokom.dokonca som nepoužil ani tesnenie ale dal som to len na tmel a drži to..Ďakujem vam za inštrukcie.
mam ale ďalši problem.nedaju sa mi zdemontovať vstreky mate na to fintu?/len jeden som zmontoval/
nazdar panove,tak vaňu mam zavarenu je to všetko namontovane už som aj po skušobnej jazde a drži to.
pajator:ja som tam nemal žiaden medzikus medzi vaňou a blokom.dokonca som nepoužil ani tesnenie ale dal som to len na tmel a drži to.:palec.Ďakujem vam za inštrukcie.
mam ale ďalši problem.nedaju sa mi zdemontovať vstreky mate na to fintu?/len jeden som zmontoval/
trpaslik žiadna finta tam nieje-klúč na trysky, riadny nádstavec dlhý, zapreť sa a musí povoliť.
trpaslik žiadna finta tam nieje-klúč na trysky, riadny nádstavec dlhý, zapreť sa a musí povoliť. :-p
Hlavne tie vstreky povoluj, ked je vlazny alebo teply motor. A pozor na špinu, nesmie sa tam dostať
Hlavne tie vstreky povoluj, ked je vlazny alebo teply motor. A pozor na špinu, nesmie sa tam dostať
Nám se osvědčilo na motorech, kde to nikdo před námi nedělal nastříkání VDčkem (večír) a ráno povolit a okolí vstřiku očistit sprejem na čištění brzd, při zpětné montáži závity buďto vysokožárovým molibdenitem ve spreji nebo měděným sprejem či pastou. Pod vstřikem je měděná těsnící podložka, měla by přijít nový, vyžíhaný do měkka.
Nám se osvědčilo na motorech, kde to nikdo před námi nedělal nastříkání VDčkem (večír) a ráno povolit a okolí vstřiku očistit sprejem na čištění brzd, při zpětné montáži závity buďto vysokožárovým molibdenitem ve spreji nebo měděným sprejem či pastou. Pod vstřikem je měděná těsnící podložka, měla by přijít nový, vyžíhaný do měkka.:palec
kľuč je ok ale nepustilo VDčko som som striekal cely deň aj tak nepustilo.bolo mi povedane že mi može prasknuť aj hlava,je to pravda?skusim to ešte pri tom teplom motore.ďakujem za infa
kľuč je ok ale nepustilo VDčko som som striekal cely deň aj tak nepustilo.bolo mi povedane že mi može prasknuť aj hlava,je to pravda?skusim to ešte pri tom teplom motore.ďakujem za infa