pozdravujem všetkých.mam problém a prosim o radu.blbne mi motor v zatačkach.stači aby som prudšie vybral pravotočivu zakrutu a auto zcipne.postojím chvíľu motor naskoči a môžem pokračovať v ceste.hadice mam prefuknute,sitko v nadrži je čiste,je tam pol nadrže a tesnosť systému je ok.na čo sa mam zamerať?a ešte medzi rečou chcem meniť spojku /lebo už to je hrozne/ musi isť motor von?
pozdravujem všetkých.mam problém a prosim o radu.blbne mi motor v zatačkach.stači aby som prudšie vybral pravotočivu zakrutu a auto zcipne.postojím chvíľu motor naskoči a môžem pokračovať v ceste.hadice mam prefuknute,sitko v nadrži je čiste,je tam pol nadrže a tesnosť systému je ok.na čo sa mam zamerať:nevim?a ešte medzi rečou chcem meniť spojku /lebo už to je hrozne/ musi isť motor von?
a co se mrknout na kabelaz a konektory? mozna se v zatacce odstredivou silou pohnou a to uz muze stacit na to aby prestali vest proud. rikas prece ze kdyz zatacku "řízneš". a co se prevodovky tyce tak kvuli spojce motor ven nemusi.
a co se mrknout na kabelaz a konektory? mozna se v zatacce odstredivou silou pohnou a to uz muze stacit na to aby prestali vest proud. rikas prece ze kdyz zatacku "řízneš". a co se prevodovky tyce tak kvuli spojce motor ven nemusi.
a zacne sa dusit a tak skape alebo jak keby utal a rozbijes si bradu na volante?...mne tak na TRi blblo relatko na palivove cerpadlo vpredu pri pravej guli-zly kontakt=>vypadavanie cerpadla
a zacne sa dusit a tak skape alebo jak keby utal a rozbijes si bradu na volante?...mne tak na TRi blblo relatko na palivove cerpadlo vpredu pri pravej guli-zly kontakt=>vypadavanie cerpadla
motor nemusi ist von, vyberies prevodovku a potom sa k spojke pekne dostanes
motor nemusi ist von, vyberies prevodovku a potom sa k spojke pekne dostanes
prepačte zabudol som napísať že sa to týka 18 RDčky. sekne ho hneď jednoducho vypne a nejde.postoji minutu a ho normalne naštartujem.
tu spojku idem dať do servisu povedali že za 100
eu mi to prehodia.je to dobra cena?
prepačte zabudol som napísať že sa to týka 18 RDčky. sekne ho hneď jednoducho vypne a nejde.postoji minutu a ho normalne naštartujem.:nevim
tu spojku idem dať do servisu povedali že za 100
eu mi to prehodia.je to dobra cena?
Myslim, že cena celkem normální... A k tomu motoru, viděl bych to na problém s palivovou soustavou a naftou...
Myslim, že cena celkem normální... A k tomu motoru, viděl bych to na problém s palivovou soustavou a naftou...
Konkrétně nic, jen že bych nešel po elektrice, která u dieslu v podstatě není, ale šel bych po palivové soustavě spíš...
Konkrétně nic, jen že bych nešel po elektrice, která u dieslu v podstatě není, ale šel bych po palivové soustavě spíš... ;)
To Pajator-ppokud by to bylo něco s palivem,tak by to asi nepřestalo jít hned?A poté by se asi musla nafta napumpovat? Nebo se pletu?Já si myslím,jestli mená v doháji stop venttil na čerpadle,ale to by pak taky musel do čerpadla natlačit ropu?Pažout mi dělal něco podobného-ale jen při prudkém ubrání plynu a vyřazení kalupu.
To Pajator-ppokud by to bylo něco s palivem,tak by to asi nepřestalo jít hned?A poté by se asi musla nafta napumpovat? Nebo se pletu?Já si myslím,jestli mená v doháji stop venttil na čerpadle,ale to by pak taky musel do čerpadla natlačit ropu?Pažout mi dělal něco podobného-ale jen při prudkém ubrání plynu a vyřazení kalupu.
tim ventilem to muze byt. me to delalo podobne. jak sem zahral auto,a jel sviznejsi jizdu najednou me to chciplo a az po chvilce to naskocilo. cirka po 20km to udelalo znovu. byla to dost deprimujici cesta. ventil vymenil a byl klid.
tim ventilem to muze byt. me to delalo podobne. jak sem zahral auto,a jel sviznejsi jizdu najednou me to chciplo a az po chvilce to naskocilo. cirka po 20km to udelalo znovu. byla to dost deprimujici cesta. ventil vymenil a byl klid.:palec
včera som išiel dať auto do servisu a urobilo to zas.po minute točenia auto naštartovalo a išlo ďalej.ono zo začiatku mi to blblo keď som išiel dole kopcom a vyradil som kvalt.môže ten ventil mať vplyv aj na výkon motora?že sa z ničoho nič rozbehne alebo stratí výkon?ale prečo to zdochne iba keď prudko zatočím do ľava?
včera som išiel dať auto do servisu a urobilo to zas.po minute točenia auto naštartovalo a išlo ďalej.ono zo začiatku mi to blblo keď som išiel dole kopcom a vyradil som kvalt.môže ten ventil mať vplyv aj na výkon motora?že sa z ničoho nič rozbehne alebo stratí výkon?ale prečo to zdochne iba keď prudko zatočím do ľava?:nevim
stop ventil to je taký valček a na vrchu sa pripája drôt? ak je to to tak potom ten som menil za funglač keď mi auto nechcelo chcipnuť pri vybratí kľuca zo zapaľovania.a je tomu asi 5 mesiacov.
stop ventil to je taký valček a na vrchu sa pripája drôt? ak je to to tak potom ten som menil za funglač keď mi auto nechcelo chcipnuť pri vybratí kľuca zo zapaľovania.a je tomu asi 5 mesiacov.
Jo jo,to je von.
je to divné,diesel chcípne buď,když mu zmizí napětí ze stop ventilu,a nebo když mu dojde nafta.
Leda že by ti to někde bralo vzduch,a při zatočení nacuclo bublinu,která by ho odstavila z provozu.
Až ti zase chcípne,tak běž do motoru,a napumpuj si naftu tím čudlem,a pak zkus natočit,pokud to chytne líp a rychleji,tak ti zapadla nafta,a zavzdušnilo se to.
Jo jo,to je von.
je to divné,diesel chcípne buď,když mu zmizí napětí ze stop ventilu,a nebo když mu dojde nafta.
Leda že by ti to někde bralo vzduch,a při zatočení nacuclo bublinu,která by ho odstavila z provozu.
Až ti zase chcípne,tak běž do motoru,a napumpuj si naftu tím čudlem,a pak zkus natočit,pokud to chytne líp a rychleji,tak ti zapadla nafta,a zavzdušnilo se to.
JIRaY:nemyslíš že je to blbosť? to bi muselo brať vzduch tesne pred čerpadlom,nie? lebo ten motor zdochne behom par sekund a možno ani tých par tam neni
JIRaY:nemyslíš že je to blbosť?:nevim to bi muselo brať vzduch tesne pred čerpadlom,nie?;-) lebo ten motor zdochne behom par sekund a možno ani tých par tam neni:-((((
I když máš ten stop ventil na autě 5 měsíců,zkontroluj ho -je to nejpravděpodobnější závada.
I když máš ten stop ventil na autě 5 měsíců,zkontroluj ho -je to nejpravděpodobnější závada.
dieselrepač moju neschopnosť ale chcem sa opýtať,ako zistím že je dobrý?
diesel:prepač moju neschopnosť ale chcem sa opýtať,ako zistím že je dobrý? :-o
Mel by slisitelne cvaknout,(me trosku cvakne) ale jistejsi to je samozrejme pokud mas moznost to hodit nejakemu elektrikari ktery zmeri odpor.
Mel by slisitelne cvaknout,(me trosku cvakne) ale jistejsi to je samozrejme pokud mas moznost to hodit nejakemu elektrikari ktery zmeri odpor.
Ke zjištění potřebuješ někoho v kabině nebo drát na plus a přiložit na kontakt ventilu (a viz safin),Pokud drátem,tak klíče neměj ve spínačce.
Ke zjištění potřebuješ někoho v kabině nebo drát na plus a přiložit na kontakt ventilu (a viz safin),Pokud drátem,tak klíče neměj ve spínačce.
tak som to včera skušal a stop ventil je ok, pozrel som celu el. v mot. priestore,zaizoloval poškodené kable,prečistil ukostrenie a dnes to skusim čo to bude vyvádzať
tak som to včera skušal a stop ventil je ok:palec, pozrel som celu el. v mot. priestore,zaizoloval poškodené kable,prečistil ukostrenie a dnes to skusim čo to bude vyvádzať ;-)