Zdravím páni. Potrebujem vymeniť gufero na BXku na ventilovej hlave na strane čo poháňa hydraulické čerpadlo. Myslím si, že remenica by sa dala dole a to gufero by som jednoducho vytiahol a vymenil za nové. Je moja predstava dobrá? Alebo na to treba inak. Vopred ďakujem za odpovede.
Zdravím páni. Potrebujem vymeniť gufero na BXku na ventilovej hlave na strane čo poháňa hydraulické čerpadlo. Myslím si, že remenica by sa dala dole a to gufero by som jednoducho vytiahol a vymenil za nové. Je moja predstava dobrá? Alebo na to treba inak. Vopred ďakujem za odpovede.
Myslím že v "podstatě" ano,ale musíš zaaretovat motor (čerpadlo vačka,klika) aby si nerozhodil rozvody!!
Myslím že v "podstatě" ano,ale musíš zaaretovat motor (čerpadlo vačka,klika) aby si nerozhodil rozvody!!
Není nic potřeba aretovat pokud to je ze strany čerpadla, sundej víko ventilů povol ložisko vačky nebo ho úplně sundej a je to
Není nic potřeba aretovat pokud to je ze strany čerpadla, sundej víko ventilů povol ložisko vačky nebo ho úplně sundej a je to
Je to zo strany čerpadla,takže aretovať asi netreba, ale nechcel som dať dole ani veko. Myslel som že sa to dá vymeniť aj bez povolovania ložisk vačky alebo nie?
Je to zo strany čerpadla,takže aretovať asi netreba, ale nechcel som dať dole ani veko. Myslel som že sa to dá vymeniť aj bez povolovania ložisk vačky alebo nie?
no presne jak napisal vil daj dole vicko povol vacku v ulozeni a vyberies ho no mne to ani nepomohlo po par tisic kM mi zase pusta olej ale ta uz ma to aj prestalo trapit
no presne jak napisal vil daj dole vicko povol vacku v ulozeni a vyberies ho :) no mne to ani nepomohlo :D po par tisic kM mi zase pusta olej ale ta uz ma to aj prestalo trapit :D
remenicu povol este pred tym ako das dolu remen z cerpadla. potom staci spravit z nejakeho tvrdsieho drotu ako taky hacik ktory vsunie do gufera a zachytis ho z vnutornej strany a pomaly po obvode vytahujes. je samzrejme ze ho znicis. pred nasadenim nove natri po obvode olejom a v pohode ho tam postupne tlakom prstov natlacis
remenicu povol este pred tym ako das dolu remen z cerpadla. potom staci spravit z nejakeho tvrdsieho drotu ako taky hacik ktory vsunie do gufera a zachytis ho z vnutornej strany a pomaly po obvode vytahujes. je samzrejme ze ho znicis. pred nasadenim nove natri po obvode olejom a v pohode ho tam postupne tlakom prstov natlacis:-))))
Pro upřesnění,kde má tento motor rozvody a kde pohon hydročerpadla?Já beru že je to jako na mé xantušce a pak při výměně gufera jak kliky tak na vačkách zaaretovat a pak sundat řemen atd.Pokud je to opačně,na jedné rozvody a na druhé pohom hydro ,pak beru svůj první příspěvek z5!!!!
Na BéXu jsem měl vše na straně rozvodů,s tím,že tam byl řetěz a ne řemen!
Pro upřesnění,kde má tento motor rozvody a kde pohon hydročerpadla?Já beru že je to jako na mé xantušce a pak při výměně gufera jak kliky tak na vačkách zaaretovat a pak sundat řemen atd.Pokud je to opačně,na jedné rozvody a na druhé pohom hydro ,pak beru svůj první příspěvek z5!!!!
Na BéXu jsem měl vše na straně rozvodů,s tím,že tam byl řetěz a ne řemen!
Pro upřesnění,kde má tento motor rozvody a kde pohon hydročerpadla?Já beru že je to jako na mé xantušce a pak při výměně gufera jak kliky tak na vačkách zaaretovat a pak sundat řemen atd.Pokud je to opačně,na jedné rozvody a na druhé pohom hydro ,pak beru svůj první příspěvek z5!!!! Na BéXu jsem měl vše na straně rozvodů,s tím,že tam byl řetěz a ne řemen!
hydrocerpadlo je na strane prevodovky sidce pohanane vackou, inak niekedy je potrebne zaaretovat vacku ak nejde povolit remenicu hydrocerpadla ktora je oproti na vacke Pro upřesnění,kde má tento motor rozvody a kde pohon hydročerpadla?Já beru že je to jako na mé xantušce a pak při výměně gufera jak kliky tak na vačkách zaaretovat a pak sundat řemen atd.Pokud je to opačně,na jedné rozvody a na druhé pohom hydro ,pak beru svůj první příspěvek z5!!!! Na BéXu jsem měl vše na straně rozvodů,s tím,že tam byl řetěz a ne řemen!
hydrocerpadlo je na strane prevodovky sidce pohanane vackou, inak niekedy je potrebne zaaretovat vacku ak nejde povolit remenicu hydrocerpadla ktora je oproti na vacke :-d
Ďakujem všetkým za odpovede, išlo to v pohode aj bez rozobratia vačky. Ešte raz vďaka.
Ďakujem všetkým za odpovede, išlo to v pohode aj bez rozobratia vačky. Ešte raz vďaka.