Zdravím Vás páni. Mám problém. Na mojom Bx-ku tečie olej okolo pravej poloosi pri guferu a predpokladám, že aj cez náhon tachometra.Preto otázka znie: Ako postupovať pri výmene gufera a či to dokážem urobiť aj v domácich podmienkach. Neviem ako dostanem von poloos. Ďakujem za rady.
Zdravím Vás páni. Mám problém. Na mojom Bx-ku tečie olej okolo pravej poloosi pri guferu a predpokladám, že aj cez náhon tachometra.Preto otázka znie: Ako postupovať pri výmene gufera a či to dokážem urobiť aj v domácich podmienkach. Neviem ako dostanem von poloos. Ďakujem za rady.
27.04.2011 16:01 -
Re: tečie olej pri pravej poloosi na BX-ku
prava myslis ta dlha ?
ja to robim nasledovne:
odmontuj koleso
odmontuj pojistnu zavlacku a matku na poloose
vypusti olej s prevodovky
odmontuj 2 sruby pomocneho loziska ( su v tom hlinikovom drziaku cez ktory je poloosa prevlecena )
odmontuj spodny cep(rejdovy ) na ramene
vyklop tehlicu nabok, vytiahni poloosu von ( idealne vo dvoch ale zvladnes to aj sam )
ked bude poloosa von rovno skontroluj stav manziet
s prevodovky vydlubni stale gufero, opatrne tam nasad to nove ( namazat olejom a naklepnut cez nejaky rovny predmet ja pouzivam dreveny spalicek )
Montaz v opacnom poradi. Naposledy som to zvladol na ulici. Jediny problem byva uvolnit srub na poloose a potom spodny cep.
Nezadni naliat olej do prevodovky !
prava myslis ta dlha ?
ja to robim nasledovne:
odmontuj koleso
odmontuj pojistnu zavlacku a matku na poloose
vypusti olej s prevodovky
odmontuj 2 sruby pomocneho loziska ( su v tom hlinikovom drziaku cez ktory je poloosa prevlecena )
odmontuj spodny cep(rejdovy ) na ramene
vyklop tehlicu nabok, vytiahni poloosu von ( idealne vo dvoch ale zvladnes to aj sam )
ked bude poloosa von rovno skontroluj stav manziet
s prevodovky vydlubni stale gufero, opatrne tam nasad to nove ( namazat olejom a naklepnut cez nejaky rovny predmet ja pouzivam dreveny spalicek )
Montaz v opacnom poradi. Naposledy som to zvladol na ulici. Jediny problem byva uvolnit srub na poloose a potom spodny cep.
Nezadni naliat olej do prevodovky !
28.04.2011 06:40 -
prava myslis ta dlha ? ja to robim nasledovne: odmontuj koleso odmontuj pojistnu zavlacku a matku na poloose vypusti olej s prevodovky odmontuj 2 sruby pomocneho loziska ( su v tom hlinikovom drziaku cez ktory je poloosa prevlecena ) odmontuj spodny cep(rejdovy ) na ramene vyklop tehlicu nabok, vytiahni poloosu von ( idealne vo dvoch ale zvladnes to aj sam ) ked bude poloosa von rovno skontroluj stav manziet s prevodovky vydlubni stale gufero, opatrne tam nasad to nove ( namazat olejom a naklepnut cez nejaky rovny predmet ja pouzivam dreveny spalicek ) Montaz v opacnom poradi. Naposledy som to zvladol na ulici. Jediny problem byva uvolnit srub na poloose a potom spodny cep. Nezadni naliat olej do prevodovky !
ceeelkom dobrý návod Tief
koleso ako prve neodmontuj ale zarad rychlost zabrzdi ruckou vytiahni zavlacku a najprv povol maticu na naboji
srandu budes mat aj s pomocnym loziskom mozno pojde von z domca tazko a popripade ho aj vymen stoji par €......ostatne sedi
len ked povolis ten naboj tak hned nazdvihni auto a nehyb snim aby si nenacal lozisko predneho naboja ktore nema predpetie tvorene dotiahnutim prava myslis ta dlha ? ja to robim nasledovne: odmontuj koleso odmontuj pojistnu zavlacku a matku na poloose vypusti olej s prevodovky odmontuj 2 sruby pomocneho loziska ( su v tom hlinikovom drziaku cez ktory je poloosa prevlecena ) odmontuj spodny cep(rejdovy ) na ramene vyklop tehlicu nabok, vytiahni poloosu von ( idealne vo dvoch ale zvladnes to aj sam ) ked bude poloosa von rovno skontroluj stav manziet s prevodovky vydlubni stale gufero, opatrne tam nasad to nove ( namazat olejom a naklepnut cez nejaky rovny predmet ja pouzivam dreveny spalicek ) Montaz v opacnom poradi. Naposledy som to zvladol na ulici. Jediny problem byva uvolnit srub na poloose a potom spodny cep. Nezadni naliat olej do prevodovky !
ceeelkom dobrý návod Tief:-d
koleso ako prve neodmontuj ale zarad rychlost zabrzdi ruckou vytiahni zavlacku a najprv povol maticu na naboji:-))
srandu budes mat aj s pomocnym loziskom mozno pojde von z domca tazko a popripade ho aj vymen stoji par €......ostatne sedi:palec
len ked povolis ten naboj tak hned nazdvihni auto a nehyb snim aby si nenacal lozisko predneho naboja ktore nema predpetie tvorene dotiahnutim:-))))
28.04.2011 08:59 -
aha no pravda, u mna to robim s odmontovanym kolom ale ja nemam tie sruby utiahnute na smrt ako 90% bx ...
aha no pravda, u mna to robim s odmontovanym kolom ale ja nemam tie sruby utiahnute na smrt ako 90% bx ... :)