Ahojte tak taký maličký problém teraz jak je zima mi auto na studenom motore nedrží voľnobeh musím ho nejaké 3 minúty držať a potom je to už dobre a strašne mi to dymí pri štarte a to aj cez leto odkedy som vymenil čerpadlo ale to dymenie ma ani tam moc netrápi ako ten voľnobeh pretože na studeno mu hneď huknúť 2000 otačkov není bohvie čo či sa s tým dá voľačo robiť alebo už len nech dožije lebo ved už ma svoje odkrútené. Ďakujem za múdre rady
Ahojte tak taký maličký problém teraz jak je zima mi auto na studenom motore nedrží voľnobeh musím ho nejaké 3 minúty držať a potom je to už dobre a strašne mi to dymí pri štarte a to aj cez leto odkedy som vymenil čerpadlo ale to dymenie ma ani tam moc netrápi ako ten voľnobeh pretože na studeno mu hneď huknúť 2000 otačkov není bohvie čo či sa s tým dá voľačo robiť alebo už len nech dožije lebo ved už ma svoje odkrútené. Ďakujem za múdre rady
co sa tyka dymenia treba nastavit pociatok vstreku...popripade sa pohrajkat s cerpadlom v tvojom pripade asi priklonit cerpadlo k bloku a co sa tyka volnobehu tak Ti nefunguje zvysena davka cerpadla. na cerpadlo idu dve lanka jedno plynove a to druhe z takej patrony co je umiestnena na tele termostatu. ked je motor studeny lanko musi byt napnute a vahadlo na cerpadle naklonene do prava. pozri lanko popripade pocas startovania popros niekoho aby vahadlo preklopil do rava a uvidis co to bude robit...
co sa tyka dymenia treba nastavit pociatok vstreku...popripade sa pohrajkat s cerpadlom v tvojom pripade asi priklonit cerpadlo k bloku:-)))) a co sa tyka volnobehu tak Ti nefunguje zvysena davka cerpadla. na cerpadlo idu dve lanka jedno plynove a to druhe z takej patrony co je umiestnena na tele termostatu. ked je motor studeny lanko musi byt napnute a vahadlo na cerpadle naklonene do prava. pozri lanko popripade pocas startovania popros niekoho aby vahadlo preklopil do rava a uvidis co to bude robit...:-))))
no ale dymí to len pri štarte a keď sa to zohreje tak motor ide na ti roky celkom fajn tak si myslím že to nebude skočené o zub a náklon som šteloval keď som to menil pomaly celí deň som s tým šachoval a toto bolo asi také najrozumnejšie a hento môže byť veru pravda s tým druhým lankom to je vlastne také niečo ako sitič či ? a keď to ako nebude fungovať tak čo vymeniť termostat ? alebo to vyskúšam nejako rozchodiť uvidím cez víkend sa na to pozriem zavtedy ďakujem za rady
no ale dymí to len pri štarte a keď sa to zohreje tak motor ide na ti roky celkom fajn tak si myslím že to nebude skočené o zub a náklon som šteloval keď som to menil pomaly celí deň som s tým šachoval a toto bolo asi také najrozumnejšie a hento môže byť veru pravda s tým druhým lankom to je vlastne také niečo ako sitič či ? a keď to ako nebude fungovať tak čo vymeniť termostat ? alebo to vyskúšam nejako rozchodiť uvidím cez víkend sa na to pozriem zavtedy ďakujem za rady
a ešte dodatok ano menil som typ čerpadla bolo tam čerpadlo Bosch a dal som tam Lucas
a ešte dodatok ano menil som typ čerpadla bolo tam čerpadlo Bosch a dal som tam Lucas
mozme to nazvat syticom. uz som tu par krat zavesil prilohu k dieslu tak este raz a naposledy. tam mas vsetko info ohladom nastavenia cerpadiel ako bosch tak aj roto diesel co by malo byt lukas
mozme to nazvat syticom. uz som tu par krat zavesil prilohu k dieslu tak este raz a naposledy. tam mas vsetko info ohladom nastavenia cerpadiel ako bosch tak aj roto diesel co by malo byt lukas:-d
Přílohy: dodatek.pdf ( 4543685b ) -
no a to ze si tam dal lukas miesto boschu tak to je trosku zle mal by si menit aj vstrekovace a tieto cerpadla nemaju zhodne umiestnenie vystupu na prvy valec tak Ti nemozu sediet trubky a cerpadlo musi byt pootocene o 180 stupnov atd.....
no a to ze si tam dal lukas miesto boschu tak to je trosku zle mal by si menit aj vstrekovace a tieto cerpadla nemaju zhodne umiestnenie vystupu na prvy valec tak Ti nemozu sediet trubky a cerpadlo musi byt pootocene o 180 stupnov atd.....:-))))
čo je chyba že tam trisky zostali staré ? vimenim aj tie ak to pomože mam ich odložené
čo je chyba že tam trisky zostali staré ? vimenim aj tie ak to pomože mam ich odložené
ked mas aj tie daj ich skontrolovat a hod ich tam. ja som tam mal tiez ine cerpadlo, ale z roto dieslu tam islo bosch ale vstreky som mal povodne a problem nebol. totiz tie su nastavovane na 125 barov a boschacke na 130 a z tohoto dovodu su takto nastavovane aj cerpadla a to tvoje moze mat problem pretlacit tie vstreky od boschu... nic nestratis
ked mas aj tie daj ich skontrolovat a hod ich tam. ja som tam mal tiez ine cerpadlo, ale z roto dieslu tam islo bosch ale vstreky som mal povodne a problem nebol. totiz tie su nastavovane na 125 barov a boschacke na 130 a z tohoto dovodu su takto nastavovane aj cerpadla a to tvoje moze mat problem pretlacit tie vstreky od boschu...:-)))) nic nestratis:palec
co sa tyka dymenia treba nastavit pociatok vstreku...popripade sa pohrajkat s cerpadlom v tvojom pripade asi priklonit cerpadlo k bloku a co sa tyka volnobehu tak Ti nefunguje zvysena davka cerpadla. na cerpadlo idu dve lanka jedno plynove a to druhe z takej patrony co je umiestnena na tele termostatu. ked je motor studeny lanko musi byt napnute a vahadlo na cerpadle naklonene do prava. pozri lanko popripade pocas startovania popros niekoho aby vahadlo preklopil do rava a uvidis co to bude robit...
nevála sa niekomu doma tato srandicka , mne tiez nefunguje , a mam toto auto prvykrat v zime a som z neho zufalý , a new udajne stoji 40 €
nevála sa niekomu doma tato srandicka , mne tiez nefunguje , a mam toto auto prvykrat v zime a som z neho zufalý , a new udajne stoji 40 €
skús predstrek paliva, ale nie od ruky ale chod na stroboskop , tam je to isté
ak myslis tu bimetalovu patronu tak Ti zistim cenu. ziadnych 40€ Ja som ju mal za 570 starych korun....zistim a dam vediet
ak myslis tu bimetalovu patronu tak Ti zistim cenu. ziadnych 40€ Ja som ju mal za 570 starych korun....zistim a dam vediet:-d
;to je blbost. nastavenie cerpadla je presne dane........treba nato dva pripravky na meranie a to cim merias vzdialenost piesta pred hornou uvratou a druhe co montujes priamo na cerpadlo po odstaraneni zatky ktora sa nachadza v strede medzi vystupmi cerpadla a meria zdvich piestu cerpadla alee inek je ozne pouzit aj ucho cloveka co nastvuje diesle uz tridsat rokov tak si vyber
;to je blbost. nastavenie cerpadla je presne dane....:-))....treba nato dva pripravky na meranie a to cim merias vzdialenost piesta pred hornou uvratou a druhe co montujes priamo na cerpadlo po odstaraneni zatky ktora sa nachadza v strede medzi vystupmi cerpadla a meria zdvich piestu cerpadla :-d alee inek je ozne pouzit aj ucho cloveka co nastvuje diesle uz tridsat rokov tak si vyber:-))
Takto vám poviem pristroj na nastavenie čerpadla nemám a do servisu s tým už nepôjdem lebo nechcem do toho pchať peniaze maximálne čo urobím vymením tie trisky a vyskúšam sa ešte pohrať nejako s tým sklonom čerpadla za pol roka mi končí STK a potom pôjde auto asi preč.
Takto vám poviem pristroj na nastavenie čerpadla nemám a do servisu s tým už nepôjdem lebo nechcem do toho pchať peniaze maximálne čo urobím vymením tie trisky a vyskúšam sa ešte pohrať nejako s tým sklonom čerpadla za pol roka mi končí STK a potom pôjde auto asi preč.
ak myslis tu bimetalovu patronu tak Ti zistim cenu. ziadnych 40€ Ja som ju mal za 570 starych korun....zistim a dam vediet
tak ako som slubil cena je 25,-€ sidce to nie je 570,. starych korun ale to nie je ani 40,-€
tak ako som slubil cena je 25,-€ sidce to nie je 570,. starych korun ale to nie je ani 40,-€:-))))
ahoj Hiero mal som čerpadlo na stolici,ale po určitej dobe mi na studeno motor nešiel pravidelne, jeden maník mi to robil skusmo, ale nebolo to ono tak som dal 35e v servise mi to podla stroboskopu naštelovali a je to v pohode a ešte ten maník čo mi to robil od oka generálkuje vstrekovacie čerpadlá myslím si,že by mal niečo o tom vedieť
ahoj Hiero mal som čerpadlo na stolici,ale po určitej dobe mi na studeno motor nešiel pravidelne, jeden maník mi to robil skusmo, ale nebolo to ono tak som dal 35e v servise mi to podla stroboskopu naštelovali a je to v pohode a ešte ten maník čo mi to robil od oka generálkuje vstrekovacie čerpadlá myslím si,že by mal niečo o tom vedieť
alee Ja viem, ze sa da nastavit aj stroboskopom. ide o tkzv. dynamicke nastavenie ale nie kazdy ma na to zariadenie. na mojom sharane sa len takto nastavuje pociatok vstreku cez tkzv. tdi graf. diagnosticky soft mam aj s kablom tak nemusim platit v servise
alee Ja viem, ze sa da nastavit aj stroboskopom. ide o tkzv. dynamicke nastavenie:-)))) ale nie kazdy ma na to zariadenie:-d. na mojom sharane sa len takto nastavuje pociatok vstreku cez tkzv. tdi graf. diagnosticky soft mam aj s kablom tak nemusim platit v servise:-))